سبد خرید شما خالی است.
خط تولید غذای آماده کارخانه ای شامل یکسری فرایند صنعتی است که در آن مواد اولیه تبدیل به محصولات غذایی آماده مصرف مختلف میشوند. این خطوط تولید معمولاً شامل مراحل و ماشینآلات مختلفی می باشد که در این مقاله به بررسی کامل این موارد پرداخته ایم.
تولید غذاهای آماده سرخ کردنی در سراسر دنیا یک صنعت عظیم به شمار میرود. این صنعت در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و توانسته است سود بسیار زیادی برای صاحبان این صنایع ایجاد کند. غذاهای آماده در دنیا طرفداران زیادی دارند. چرا که علاوه بر خوشمزه بودن، به مدت زمان و زحمت کمی برای آماده شدن نیاز دارند. در خط تولید غذای آماده کارخانه ای، انواع غذاهای آماده سوخاری دار و غذاهای آماده بدون سوخاری تولید میشوند. در این خطوط تولید، از طریق اتوماسیون و برنامهریزی دقیق، امکان تولید بیشتر، کنترل کیفیت بهتر و تنوع بیشتر محصولات فراهم میشود.
در ادامه این مطلب شما را با مراحل و تجهیزات لازم برای راه اندازی خط تولید غذای آماده کارخانه ای سوخاری دار و خط تولید غذای آماده کارخانه ای بدون سوخاری آشنا میکنیم. با ما همراه باشید!
همچنین شما میتوانید برای آشنایی با دیگر خطوط تولید صنایع غذایی، به وبسایت آی فودز مراجعه کنید.
به طور کلی غذاهای آماده تولیدی در ایران به دو نوع تقسیم بندی میشوند: گروه اول محصولات دارای پوشش سوخاری هستند. گروه دوم نیز محصولات غذای آماده بدون سوخاری میباشند.
از جمله محصولات گروه اول میتوان به انواع ناگت، انواع شنیسل، میگو سوخاری، مرغ سوخاری، انواع گوشت سوخاری، سوخاری و … اشاره نمود. از محصولات گروه دوم نیز میتوان انواع کوکو ها، فلافل، کتلت، انواع کوفته و بیفتک را نام برد.
تولید غذاهای آماده بصورت صنعتی نیاز به یک کارخانه با فضای مناسب جهت استقرار خط تولید غذای آماده است. فضایی که برای استقرار خط تولید کامل مورد نیاز است حداقل حدود 400 متر مربع می باشد. منظور از خط تولید کامل، خط تولیدی است که شامل دستگاه های طبخ، انجماد و بسته بندی باشد.
تولید غذاهای آماده صنعتی با تجهیزات متفاوتی قابل تولید است. برخی کارخانجات این غذاها را بصورت خام ، برخی نیم پز و برخی هم تمام پز تولید و به بازار عرضه می کنند. خط تولید غذای آماده بدون سوخاری بصورت خام فقط نیازمند چرخ گوشت و میکسر و دستگاه قالب زن و سیستم انجماد و بسته بندی است.
خط تولید غذای آماده کارخانه ای نیم پز علاوه بر موارد قبل نیازمند به دستگاه فرایر نیز می باشد. خط تولید غذاهای آماده تمام پز علاوه بر موارد قبلی نیازمند دستگاه پخت آون نیز هست.
در ویدیو زیر میتوانید یک خط تولید فلافل را در حین کار مشاهده نمایید:
چرخ گوشت بالای صفر یک نوع چرخ گوشت صنعتی است که برای چرخ، گوشت های تازه و یخ نزده بکار میرود. چرخ گوشتهای صنعتی قابلیت چرخ حجم بالایی از گوشت را دارند. و میتوانند گوشتها را با مواد مورد نیاز دیگر ترکیب کرده و مایه محصولاتی نظیر همبرگر، ناگت، کباب کوبیده و … تولید کنند. تمام کسب و کار هایی که به چرخ کردن و آمادهسازی حجم زیادی گوشت نیاز دارند از چرخ گوشت صنعتی استفاده میکنند.
میکسر گریندر دستگاهی مورد نیاز در صنایع مختلف غذایی از جمله صنعت تولید برگر، غذاهای آماده، الویه و… می باشد. این دستگاه دارای دو خروجی است، یکی خروجی بدون چرخ کردن خمیر و دیگری خروجی با چرخ کردن خمیر.
دستگاه های فرمر برای برای شکل دهی انواع محصولات گوشتی، مرغ، میگو و… در حجم بالا استفاده می شوند. این دستگاه ها میتوانند خمیر را به شکل انواع ناگت، برگر، شنیسل، فلافل، کتلت و … شکل دهند. برای تولید هرکدام از این محصولات یک قالب مشخص طراحی شده و فرمر قابلیت تعویض قالب های مختلف برای تولید محصولات مختلف را دارد. برای بالا بردن ترولی های خمیر و ریختن خمیر در فرمر از دستگاه بالابر استفاده میشود. که همراه با فرمر به فروش میرسد.
دستگاه فرایر صنعتی ، دستگاهی برای سرخ کردن محصولات غذای آماده است. غذاهای آماده بدون سوخاری بعد از شکل گیری در دستگاه فرمر، مستقیما وارد دستگاه فرایر میشوند. اما محصولات سوخاری دار مراحل ایجاد پوشش سوخاری را گذرانده و سپس به سرخ کن وارد میشوند. این مرحله لایه سوخاری را بر محصولات ثابت کرده و از ریختن آن جلوگیری میکند.
نکته حائز اهمیت در دستگاه های فرایر صنعتی قابلیت تنظیم دما و زمان است. به این صورت که اپراتور میتواند دمای روغن و مدت زمان قرار گیری محصول در روغن را تعیین کند. این ویژگی به کاربر اجازه میدهد که برای محصولات مختلف بطور جداگانه بهترین دما و زمان پخت را مشخص کند.
استفاده از سیستم ذخیره و نگهداری روغن خوراکی اختیاری است و میتواند کار را برای شما راحت تر کند. این سیستم شامل یک مخزن بزرگ استیل است که برای تزریق اتوماتیک روغن مایع به دستگاه فرایر مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا در این مخزن از المنت های برقی استفاده میشود. تا روغن در هوای سرد نیز به صورت مایع در دسترس باقی بماند.
دستگاه آون نیز مانند فرایر برای پخت محصولات کاربرد دارد. با این تفاوت که در دستگاه آون روغن وجود نداشته و پخت با سیستم حرارت خشک و بخار انجام میشود. برای تامین بخار در این دستگاه ها از دستگاه بویلر استفاده شده. و تامین حرارت خشک از طریق المنت الکتریکی یا بویلر روغن داغ صورت میگیرد. این پخت ترکیبی با استفاده از حرارت خشک و بخار آب در دستگاه آون باعث میشود که محصول خروجی به طور کامل پخته شده و کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.
پخت غذاهای آماده پس از خروج از دستگاه آون تمام میشود. و محصولات باید برای بسته بندی و پخش آماده شوند. به این منظور نیاز به کاهش دما و انجماد محصولات است. دستگاه انجماد سریع دستگاهیست که قادر است محصولات را به صورت تک ب تک و در مدت زمان کوتاهی منجمد کند. البته استفاده از سیستم انجماد سریع نیز اختیاری است. و میتوان به جای آن از تونل انجماد ( سردخانه با دمای منفی چهل درجه) استفاده کرد. به این صورت که محصولات پس از خروج از آون روی سینی های پانچ شده چیده شده و به تونل انجماد منتقل میشوند.
ساخت خط تولید غذای آماده بدون سوخاری بدون دستگاه انجماد سریع 4 ماه کاری زمان میبرد . در صورتی که نیاز به سیستم انجماد سریع داشته باشید 6 ماه کاری زمان خواهد برد.
برای مشاوره خرید و راه اندازی صفر تا صد خط تولید غذای آماده با شماره 09919003511 (مهندس مکابر) تماس حاصل فرمایید.
به طور کلی غذاهای آماده تولیدی در ایران به دو نوع تقسیم بندی میشوند: گروه اول محصولات دارای پوشش سوخاری هستند. گروه نیز دوم محصولات غذای آماده بدون سوخاری میباشند.
از جمله محصولات گروه اول میتوان به انواع ناگت، انواع شنیسل، میگو سوخاری، مرغ سوخاری، انواع گوشت سوخاری، سوخاری و … اشاره نمود. از محصولات گروه دوم نیز میتوان انواع کوکو ها، فلافل، کتلت، انواع کوفته و بیفتک را نام برد.
تولید غذاهای آماده بصورت صنعتی نیاز به یک کارخانه با فضای مناسب جهت استقرار خط تولید غذای آماده است. فضایی که برای استقرار خط تولید کامل مورد نیاز است حداقل حدود 400 متر مربع می باشد. منظور از خط تولید کامل، خط تولیدی است که شامل دستگاه های طبخ، انجماد و بسته بندی باشد.
همانطور که گفتیم، تولید غذاهای آماده صنعتی با تجهیزات متفاوتی قابل تولید است. برخی کارخانجات این غذاها را بصورت خام ، برخی نیم پز و برخی هم تمام پز تولید و به بازار عرضه می کنند. خط تولید غذای آماده بصورت خام فقط نیازمند چرخ گوشت و میکسر و دستگاه قالب زن و دستگاه های سوخاری و سیستم انجماد و بسته بندی است.
خط تولید غذای آماده نیم پز علاوه بر موارد قبل نیازمند به دستگاه فرایر نیز می باشد. خط تولید غذای آماده کارخانه ای تمام پز علاوه بر موارد قبلی نیازمند دستگاه پخت آون نیز هست.
منظور از دستگاه های سوخاری سه دستگاه پریداستر (آرد پاش) ، دستگاه بترینگ (سس پاش) به همراه میکسر بتر و دستگاه بردینگ (سوخاری پاش) است. البته دستگاه پریداستر الزامی نیست و می توان بدون آن نیز محصولات را تولید کرد.
چرخ گوشت بالای صفر یک نوع چرخ گوشت صنعتی است که برای چرخ، گوشت های تازه و یخ نزده بکار میرود. چرخ گوشتهای صنعتی قابلیت چرخ حجم بالایی از گوشت را دارند. و میتوانند گوشتها را با مواد مورد نیاز دیگر ترکیب کرده و مایه محصولاتی نظیر همبرگر، ناگت، کباب کوبیده و … تولید کنند. تمام کسب و کار هایی که به چرخ کردن و آمادهسازی حجم زیادی گوشت نیاز دارند از چرخ گوشت صنعتی استفاده میکنند.
چرخ گوشت زیر صفر یک نوع چرخ گوشت صنعتی است که برای چرخ کردن، گوشت های یخ زده بکار میرود. این دستگاه نیز قابلیت چرخ حجم بالایی از گوشت را دارد. چرخ گوشت های صنعتی زیر صفر میتوانند بسته های بزرگ گوشت یخ زده تا دمای منفی بیست و پنج درجه سانتی گراد و یا قطعات برش خورده گوشت یخی را به سادگی خرد و چرخ نمایند.
چون در کارخانجات صنایع گوشت عمدتاً گوشت های مصرفی به صورت منجمد وارد کارخانه می شوند.پ، برای استفاده از این نوع گوشت ها و بلوکهای منجمد گوشت نیاز به دستگاهی است که بتواند بر سختی آنها غلبه کرده و آنها را به تکه های کوچکتر تقسیم کند. این دستگاه یکی از ملزومات کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی است.
ناموجود
میکسر گریندر دستگاهی مورد نیاز در صنایع مختلف غذایی از جمله صنعت تولید برگر، غذاهای آماده، الویه و… می باشد. این دستگاه دارای دو خروجی است، یکی خروجی بدون چرخ کردن خمیر و دیگری خروجی با چرخ کردن خمیر.
دستگاه های فرمر برای برای شکل دهی انواع محصولات گوشتی، مرغ، میگو و… در حجم بالا استفاده می شوند. این دستگاه ها میتوانند خمیر را به شکل انواع ناگت، برگر، شنیسل، فلافل، کتلت و … شکل دهند.
محصولات غذای آماده سوخاری دار باید پس از شکل گیری به سس سوخاری یا مایع بتر آغشته شوند. این سس زمینه ایی برای ایجاد پوشش سوخاری بر روی محصولات است. و باعث میشود پودر سوخاری به محصولات بچسبد. همچنین میتوان با ترکیب ادویه در سس بتر، از آن برای طعم دار کردن بیشتر محصولات نیز استفاده کرد. برای تهیه این سس از دستگاه میکسر سس یا بتر میکسر استفاده میشود. درواقع این دستگاه مواد اولیه سس سوخاری را با یکدیگر مخلوط کرده و آن را وارد دستگاه سس پاش یا بترینگ میکند.
دستگاه بترینگ یا سس پاش محصولات را پس از فرم گیری به مایع بتر آغشته میکند. توجه داشته باشید که این دستگاه فقط برای محصولات غذای آماده دارای سوخاری کاربرد دارد. و محصولات پس از این دستگاه وارد دستگاه سوخاری پاش میشوند.
دستگاه سوخاری پاش یا بردینگ برای ریختن لایه ایی از مواد آردی و سوخاری روی محصولات کاربرد دارد. محصولات پس از دستگاه بترینگ مستقیما وارد این دستگاه میشوند. چرا که بتر ریخته شده روی محصولات در دستگاه قبل، باعث چسبیدن لایه سوخاری بر روی آنها میشود.
ناموجود
دستگاه فرایر صنعتی ، دستگاهی برای سرخ کردن محصولات غذای آماده است. غذاهای آماده بدون سوخاری بعد از شکل گیری در دستگاه فرمر، مستقیما وارد دستگاه فرایر میشوند. اما محصولات سوخاری دار مراحل ایجاد پوشش سوخاری را گذرانده و سپس به سرخ کن وارد میشوند. این مرحله لایه سوخاری را بر محصولات ثابت کرده و از ریختن آن جلوگیری میکند.
نکته حائز اهمیت در دستگاه های فرایر صنعتی قابلیت تنظیم دما و زمان است. به این صورت که اپراتور میتواند دمای روغن و مدت زمان قرار گیری محصول در روغن را تعیین کند. این ویژگی به کاربر اجازه میدهد که برای محصولات مختلف بطور جداگانه بهترین دما و زمان پخت را مشخص کند.
استفاده از سیستم ذخیره و نگهداری روغن خوراکی اختیاری است و میتواند کار را برای شما راحت تر کند. این سیستم شامل یک مخزن بزرگ استیل است که برای تزریق اتوماتیک روغن مایع به دستگاه فرایر مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا در این مخزن از المنت های برقی استفاده میشود. تا روغن در هوای سرد نیز به صورت مایع در دسترس باقی بماند.
دستگاه آون نیز مانند فرایر برای پخت محصولات کاربرد دارد. با این تفاوت که در دستگاه آون روغن وجود نداشته و پخت با سیستم حرارت خشک و بخار انجام میشود. برای تامین بخار در این دستگاه ها از دستگاه بویلر استفاده شده. و تامین حرارت خشک از طریق المنت الکتریکی یا بویلر روغن داغ صورت میگیرد. این پخت ترکیبی با استفاده از حرارت خشک و بخار آب در دستگاه آون باعث میشود که محصول خروجی به طور کامل پخته شده و کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.
پخت غذاهای آماده پس از خروج از دستگاه آون تمام میشود. و محصولات باید برای بسته بندی و پخش آماده شوند. به این منظور نیاز به کاهش دما و انجماد محصولات است. دستگاه انجماد سریع دستگاهیست که قادر است محصولات را به صورت تک ب تک و در مدت زمان کوتاهی منجمد کند. البته استفاده از سیستم انجماد سریع نیز اختیاری است. و میتوان به جای آن از تونل انجماد ( سردخانه با دمای منفی چهل درجه) استفاده کرد. به این صورت که محصولات پس از خروج از آون روی سینی های پانچ شده چیده شده و به تونل انجماد منتقل میشوند.
ساخت خط تولید غذای آماده سوخاری دار بدون دستگاه انجماد سریع 4 ماه کاری زمان میبرد . در صورتی که نیاز به سیستم انجماد سریع داشته باشید 6 ماه کاری زمان خواهد برد.
برای مشاوره خرید و راه اندازی صفر تا صد خط تولید غذای آماده با شماره 09919003511 (مهندس مکابر) تماس حاصل فرمایید.
دستگاه چرخ گوشت بالای صفر، میکسر گریندر، فرمر، فرایر، آون و دستگاه انجماد سریع
دستگاه چرخ گوشت بالای صفر، دستگاه چرخ گوشت زیر صفر، میکسر گریندر، فرمر، بترینگ ( سس پاش)، سوخاری پاش، فرایر، آون و دستگاه انجماد سریع
غذاهای آماده میتوانند به 3 روش خام، نیم پز و تمام پز تولید و عرضه شوند.
برای دریافت مشاوره و خرید تجهیزات خط تولید غذای آماده کارخانه ای به فروشگاه اینترنتی آی فودز مراجعه کنید.
سبد خرید شما خالی است.