این تصویر خط تولید چیپس است

راه اندازی خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی

راه‌اندازی خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی یکی از فرصت‌های جذاب و پرتقاضا در صنعت مواد غذایی است. با توجه به محبوبیت روزافزون چیپس و خلال سیب زمینی به عنوان میان‌وعده‌ای ترد و خوشمزه، سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند به سودآوری قابل‌توجهی منجر شود. اولین گام در راه‌اندازی این خط تولید، انتخاب محل مناسب و تهیه تجهیزات اولیه است. تجهیزات مورد نیاز شما در خط تولید چیپس شامل دستگاه‌های شستشو، پوست‌کنی، برش، سرخ‌کن، خشک‌کن و بسته‌بندی می‌باشد که هر کدام نقش حیاتی در تولید یک محصول با کیفیت دارند.

علاوه بر انتخاب تجهیزات مناسب خط تولید چیپس، انتخاب مواد اولیه مناسب نیز بسیار حائز اهمیت است. سیب زمینی‌های با کیفیت بالا که دارای اندازه و شکل مناسب برای فرآیند تولید چیپس و خلال باشند، می‌توانند تأثیر مستقیم بر کیفیت نهایی محصول داشته باشند. پس از تهیه مواد اولیه، فرآیند تولید آغاز می‌شود که شامل شستشو، پوست‌کنی، برش دادن، شستشوی مجدد، آب‌گیری و سرخ‌کردن است. هر یک از این مراحل باید با دقت و بهینه‌سازی‌های لازم انجام شود تا محصول نهایی از نظر طعم، تردی و ظاهر بهترین کیفیت را داشته باشد.

در ادامه شما را با دستگاه های خط تولید چیپس و مراحل تولید آن آشنا می کنیم. با ما همراه باشید!

این تصویر درباره  خط تولید چیپس سیب زمینی است
خط تولید چیپس سیب زمینی

ماشین آلات خط تولید چیپس سیب زمینی

برای راه اندازی خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی به ماشین آلات زیر نیاز داریم که این خط تولید را می توان بصورت نیمه صنعتی و صنعتی و خانگی با توجه به ظرفیت های گوناگون و همچنین برق مصرفی ( تک فاز و سه فاز) راه انداری کرد. 

دستگاه خاک گیر

اولین دستگاه در خط تولید چیپس سیب زمینی دستگاه خاک گیر می باشد که وظیفه آن گرفتن سیب زمینی های ریز، خاک و کلوخ  از سیب زمینی های درشت می باشد و سب زمی نی ها را برای پوست گیری آماده می کند.

بالابرها

بالابر، دستگاهی است که در صنایع غذایی و صنایع بسته بندی برای منتقل کردن محصولات اولیه غذایی به کار می رود که جزء ادوات بسته بندی محسوب می‌شود که با توجه به نیاز مشتری و خط تولید طراحی و ساخته می شود.

دستگاه بالابر شامل انواع زیر می شوند:

  • بالا بر کاسه ای
  • بالابر Z 
  • بالابر پودری
  • بالابر میوه جات
  • بالابر پله ای

در خط تولید چیپس سیب زمینی از دو بالابر استفاده می شود:

از دستگاه بالابر برای انتقال سیب زمینی ها  به دستگاه پوست گیر سیب زمینی استفاده می شود و از بالابر Z بعد از روغن گیری سیب زمینی ها توسط دستگاه روغن گیر برای انتقال چیپس سیب زمینی ها به دستگاه بسته بندی استفاده می شود. در این مرحله نباید از بالابر کاسه ای استفاده کرد چون باعث کثیف شدن محصولات می شود در نتیجه در خط تولید چیپس سیب زمینی باید حداقل یک بالابر زد قرار دهیم.

پوست گیر سیب زمینی

این دستگاه ها وظیفه پوست گیری از سیب زمینی ها را با کمترین تلفات را دارد. دستگاه پوست کن صنعتی می تواند در وقت و هزینه و نیروی انسانی صرفه جویی زیادی داشته باشد.

دستگاه های پوست کن صنعتی را می توان با توجه به موارد زیر دسته بندی کرد:

  • نوع محصول مورد استفاده دستگاه : مانند پوست گیر سیب زمینی، پوست گیر، میوه پوست گیر گردو و …
  • نحوه کارکرد دستگاه : مانند: پوست گیر تیغه ای و پوست گیر ضربه ای

این دستگاه ها با استفاده از تیغه های قدرتمند و لرزش می توانند به راحتی پوست این محصولات را به طور کامل جدا کنند.

از نظر ظاهری می‌توان این دستگاه را به مدل های ایستاده، استوانه‌ای، مبله و مدل رومیزی در ابعاد مختلف دسته ‌بندی کرد و همچنین از نظر حجم و ظرفیت تولید، برق مصرفی، ابعاد، گیربکسی یا تسمه ایی بودن موتور و… انواع مختلفی دارد که با در نظر گرفتن همه این ویژگی ها باید پوست گیری مناسب با خط تولید انتخاب و خریداری کرد.

دستگاه نوار نقاله دستچین

دستگاه نوار استیل آبکشی یا همان نوار بازبینی در خط تولید چپپس سیب زمینی بعد از دستگاه پوست گیر قرار می گیرد. که سیب زمینی های پوست شده روی آن قرار می گیرد تا توسط اپراتور سیب زمینی های نامرغوب جدا شود و بعد از آن سیب زمینی ها برای خرد شدن به اسلایسر منتقل می شوند.

جنس این دستگاه باید ازاستنلس استیل باشد و تمامی استاندارهای بهداشتی در آن رعایت شده باشد و همچنین این دستگاه باید در مقابل خوردگی مقاوم باشد.

با مشاهده فیلم زیر می توانید با مراحل و دستگاه های خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی آشنا شوید:

اسلایسر

دستگاه اسلایسر یکی از پرکابرد ترین ماشین آلات صنایع غذایی می باشد. که به طور مداوم مورد استفاده  قرار می گیرد و در آشپزخانه های صنعتی و کارخانه و کارگاههای صنعتی و در منازل بسیار پر کاربرد می باشد.

از این دستگاه برای اسلایس یا تکه تکه کردن انواع صیفی‌جات ومیوه ها و سبزیجات استفاده می‌شود.

اسلایسر صنعتی برای ظرفیت های زیاد در کارگاه های بزرگ و کارخانجه ها کاربرد دارد، که باعث سرعت بخشیدن به خط تولید می شود.

دستگاه اسلایسر با ظرفیت و ابعاد و قیمت و کیفیت های متفاوتی در بازار هستند و اصلی ترین تفاوت آنها در قدرت موتورشان می باشد.

بلانچر

در این خط تولید از دو بلانچر استفاده می شود: بلانچر آب سرد و بلانچر آب گرم

سیب زمینی ها اسلایس شده برای شستشو به بلانچر منتقل می شود که در بلانچر آب سرد سیب زمینی ها شسته  و نشاسته گیری می شود و در مرحله بلانچر آب گرم ا.نجام م یشود به این دلیل که سیب زمینی ها هنگام سرخ شدن انعطاف پذیر باشند و تکه تکه نشوند.

این دستگاه برای شستشوی صیفی جات و سبزیجات و … کاربرد دارد و با توجه به اینکه بدنه این دستگاه کاملا با محصولات در تماس می باشد جنس این دستگاه باید از استیلنس استیل باشد.

این تصویر دستگاه بلانچر است

دستگاه بلانچر برای پیش‌پخت یا حرارت‌دهی اولیه به محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف اصلی بلانچینگ، از بین بردن آنزیم‌های موجود در مواد غذایی است که می‌توانند باعث تغییر رنگ و افت کیفیت محصول نهایی شوند.

آبگیر سانتریفیوژ

این دستگاه در این خط تولید بعد از دستگاه بلانچر ( آ ب گرم ) قرار می گیرد و وظیفه آن گرفتن آب از سطح سیب زمینی ها بدون له شدن و تغییر در ظاهر ن هاآ می باشد و این عمیات با چرخش دستگاه و ایجاد نیروی گریز از مرکز صورت می گیرد.

سرخ کن صنعتی

در این دستگاه میزان سرخ شدن سیب زمینی ها توسط اپراتور کنترل می شود.

این دستگاه به صورت های گوناگونی طراحی و ساخته می شود که بعضی از آن ها دارای نوار نقاله انتقال چیپس بوده و در بعضی دستگاه ها چیپس ها به صورت دستی توسط سبد به مرحله بعد منتقل می شوند.

روغن گیر

سیب زمینی ها پس از سرخ شدن برای روغن گیری به این دستگاه منتقل می شوند که با حرکت نقاله و برخورد سیب زمینی ها به المنت دستگاه روغن آ نها گرفته می شود، در زیر این دستگاه یک مخزن قرار دارد که روغن ها گرفته شده در آن جمع می شود و دوباره به خط تولید برگرداننده می شود.

این دستگاه در مدل های مختلفی در بازار موجود است که در تعداد فن و جنس نوار نقاله و … با هم تفاوت دارند.

که باید متناسب با خط تولید خریداری شود.

بالابر Z

در قسمت بالاها به عملکرد دستگاه بالابر Z اشاره نموده است.

دستگاه بسته بندی توزین دار

دستگاه بسته بندی توزین دار یکی از دستگاه های بسته بندی صنعتی می باشد که شامل انواع یک تا چند توزینه می باشد ( مانند:  12توزین، 6 توزین، 4 توزین  و… ) که سرعت بسته بندی با توجه به تعداد توزین متفاوت است، مشتری با توجه به نیاز خود این دستگاه را خریداری می نماید.

این دستگاه قابلیت بسته بندی محصولات مختلف بصورت همزمان را دارد و همچنین مجهز به سیستم PLC وعیب یاب می باشند.این دستگاه جهت بسته بندی محصولات در لفاف های مختلفی ( مانند :لفاف پلی استر،  سلفونی و …. ) که بیشتر به صورت رولی عرضه می شود کاربرد دارد.

در دستگاه بسته بندی توزین دار به دلیل تماس مستقیم با محصولات غذایی باید از تمیز بودن دستگاه کاملا اطمینان داشته باشیم.

سرمایه‌گذاری هوشمندانه در خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی

راه‌اندازی خط تولید چیپس و خلال سیب زمینی نه تنها یک فرصت سرمایه‌گذاری پرسود است، بلکه با توجه به تقاضای روزافزون بازار، می‌تواند به یک کسب‌وکار پایدار و موفق تبدیل شود. با انتخاب تجهیزات مناسب، رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفیت، و تمرکز بر بازاریابی مؤثر، شما می‌توانید در این صنعت رقابتی موفقیت چشمگیری کسب کنید. با سرمایه‌گذاری هوشمندانه و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید، محصولی با کیفیت و مورد پسند مشتریان ارائه خواهید داد که منجر به رشد پایدار و افزایش سودآوری کسب‌وکارتان خواهد شد.

سوالات متداول

خط تولید چیپس سیب زمینی را با چه برق مصرفی می توان راه اندازی کرد ؟

به صورت سه فاز و تک فاز

آیا راه اندازی خط تولید چیپس سیب زمینی به صورت خانگی امکان پذیر است ؟

بله

سرعت بسته بندی خط تولید چیپس سیب زمینی به چه چیز بستگی دارد؟

به انتخاب دستگاه بسته بندی توزین دار ( دستگاه بسته بندی توزین دار شامل دستگاه تک توزین تا 12 توزین می باشد. )

در خط تولید چیپس سیب زمینی به چند مدل بالابر نیاز داریم ؟

2 بالابر ( مدولار و z )

دستگاه های خط تولید چیپس سیب زمینی را از کجا بخرم؟

برای دریافت مشاوره و خرید دستگاه های خط تولید سبزی خشک و تازه به فروشگاه اینترنتی آی فودز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *