ماشین آلات خط تولید آجیل و خشکبار

قبل از تعریف خط تولید آجیل و خشکبار به تعریف آجیل و خشکبار می پردازیم:

خشکبار به دانه های خوراکی و میوه جاتی گفته می شود که طی فرآیند خاصی خشک شده است.

آجیل به مجموعه ای از خشکبار که در کنار هم قرار می گیرند گفته می شود که با توجه به کاربرد آنها و ترکیبات به کار رفته در آن نامگذاری می شود. ( مانند آجیل مشگل گشا وآجیل میوه و آجیل چهار مغز  و…).

آجیل و خشکبار با توجه به فواید غذایی که دارند سهم زیادی از سفره های مرد م را به خود اختصاص داده است و همچنین با توجه استفاده آن به عنوان یکی از اقلام پذیرایی در مراسم  های  سنتی ما ایرانیان ( یلدا، عید باستانی و … ) طرفدار زیادی دارد.

آجیل و خشکبار با توجه به اینکه منبعی قوی و قابل اعتماد از مواد مغذی و ویتامین ها می باشد و باعث تقویت ایمنی و سیستم دفاعی بدن می شوند از وعده های اصلی غذایی ورزشکاران محسوب می شود.

ضمنا باید در نظر داشت که مصرف بیش از اندازه آجیل ها نیز مضرات خود را دارد و در مصرف این منبع غذائی با ارزش باید فاکتورهائی مثل : سن، وزن،  چگونگی ترکیب ، نحوه عمل آوری آنها و توصیه های پزشکی را مد نظر قرار داد .

صنعت آجیل و خشکبار در اقتصاد نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و سهم عمده ای از صادرات غیر نفتی را شامل می شود که  کمک قابل توجهی به ارز آوری برای کشور نموده است .

خط تولید چیست :

به عملیاتی پیوسته در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها گفته می شود؛ که به منظور تولید یک محصول نهایی از فرآورده‌های خام، و یا آماده‌سازی و مناسب کردن مواد اولیه برای قابل استفاده شدن در مرحلهٔ بعدی از آن استفاده می‌شود.

برای راه اندازی یک خط تولیدی باید نکات زیر مد نظر قرار داد :

  • ایجاد کردن یک محیط مناسب فیزیکی با توجه به خط تولید
  • فراهم کردن همه ی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
  • تعیین کردن شروع و پایان مراحل
  • قرار دادن تجهیزات در هر بخش
  • هدف گذاری
  • شروع به کار کردن

خط تولید آجیل و خشکبار را می توان بصورت نیمه صنعتی و صنعتی و خانگی با توجه به ظرفیت های گوناگون و همچنین برق مصرفی ( تک فاز و سه فاز) راه انداری کرد.

خط تولید آجیل و خشکبار شامل ماشین آلات زیر می باشند :

 

بالا بر :

بالابر، دستگاهی است که در صنایع غذایی و صنایع بسته بندی برای منتقل کردن محصولات اولیه غذایی به کار می رود و در واقع جزء ادوات بسته بندی محسوب می‌شود.

 دستگاه بالابر شامل انواع زیر می شوند:

 بالابر پودری – بالابر گرانولی – بالابر میوه جات – بالابر پله ای و …

در صنعت خشکبار، وظیفه بالابر هدایت محصولات به درون مخازن دستگاه های برای تفت دادن، بو دادن، برشته کردن خشکبار می باشد.

این دستگاه قبل از دستگاههای بسته بندی قرار می گیرد  که با توجه به نیاز مشتری و خط تولید طراحی و ساخته می شود.

دستگاه تفت آجیل و خشکبار:

این دستگاه وظیفه تفت و برشته کردن انواع خشکبار مانند پسته، تخمه، فندق، بادام و … را دارد که در ظرفیت های مختلف طراحی و تولید می شود که بتواند جوابگوی نیاز کارخانه جات بزرگ و همچنین کارگاهای کوچک تولید کننده آجیل و خشکبار باشد.

در این دستگاه جنس قطعات در تماس با محصول باید از استیل با کیفیت باشد که با استانداردهای بهداشتی کاملاً تطابق داشته باشد.

سرند شور کن خشکبار:

این دستگاه دارای سیستم ویبراتور می باشد که جهت جداسازی نمک از سطح محصولات  کاربرد دارد.

دستگاه لووک (طعم زن مایع ) :

پس عملیات تفت دادن، محصولات به دستگاه لووک برای طعم دار شدن هدایت می شود.این فرآیند برای جلب رضایت مشتری ( بازار پسندی ) و بالا بردن کیفیت محصولات انجام می شود.

عملکرد این دستگاه به این صورت است که طعم مورد نظر که به صورت مایع می باشد ( مانند: آب نمک، زعفران، آب لیمو، گلپر و … ) توسط اپراتور به دستگاه اضافه می گردد و دستگاه با همزدن، محصولات طعم دار تولید می کند و با چرخش محصولات را از دستگاه خارج می کند.

دستگاه خشک کن خشکبار :

بعد از فرآیند طعم دار کردن، محصولات برای خشک شدن (رطوبت زدایی از سطح محصولات ) به دستگاه خشک کن خشکبار منتقل می شوند که این دستگاه با ویبره سرند خشک کن و هوای گرم باعث خشک شدن خشکبار می شود و بعد از این مرحله محصولات آماده برای بسته بندی می شود.

دستگاه بسته بندی توزین دار :

دستگاه بسته بندی توزین دار شامل انواع یک تا چند توزینه می باشد( مانند:  12توزین، 6 توزین، 4 توزین  و… ) که سرعت بسته بندی با توجه به تعداد توزین متفاوت است، مشتری با توجه به نیاز خود این دستگاه را خریداری می نماید.

این دستگاه قابلیت بسته بندی محصولات مختلف بصورت همزمان را دارد و همچنین مجهز به سیستم PLC وعیب یاب می باشند.این دستگاه جهت بسته بندی محصولات در لفاف های مختلفی ( مانند :لفاف پلی استر،  سلفونی و …. ) که بیشتر به صورت رولی عرضه می شود کاربرد دارد.

نوار نقاله جلوی بسته بندی :

نوار نقاله جلوی بسته بندی آخرین دستگاه خط تولید آجیل و خشکبار می باشد که وظیفه انتقال محصولات بسته بندی شده برای بسته بندی نهایی را دارد این دستگاه مجهز به تسمه PVC می باشد به این صورت که محصولات روی نوار این دستگاه قرار گرفته تا از نظر کیفیت بسته بندی و وزن توسط اپراتور کنترل شوند و در آخر در کارتن چیده شوند.

سرعت بسته بندی خط تولید آجیل و خشکبار به چه چیز بستگی دارد؟

به انتخاب دستگاه بسته بندی توزین دار ( دستگاه بسته بندی توزین دار شامل دستگاه تک توزین تا 12 توزین می باشد.)

خط تولید آجیل و خشکبار را با چه برق مصرفی می توان راه اندازی کرد ؟

به صورت سه فاز و تک فاز

آیا راه اندازی خط تولید آجیل و خشکبار به صورت خانگی امکان پذیر است ؟

بله

دستگاه های خط تولید آجیل و خشکبار دارای چه ابعادی می باشند؟

با توجه به انتخاب دستگاه بسته بندی، ابعاد دیگر دستگاه ها مشخص می شود.

آخرین پست ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0
شما این محصولات را انتخاب کرده اید  0

سبد خرید شما خالی است.