مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس

مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس (0 تا 100 هرآنچه لازم دارید)

حتما بارها درباره انواع مختلف پوشش ها و مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس شنیده اید؛ پوشش های طبیعی و مصنوعی، توری های بسته بندی و … . اما واقعا استفاده از این مواد ضرورت دارد؟

اولین بار هنگام راه اندازی فروشگاه تولید سوسیس و کالباس در حضور مشتری خود بود که با تنوع مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس آشنا شدم. تا قبل از آن، سوسیس و کالباس ها را از فروشگاه ها خریداری می کردم و تفاوت های پوشش آن ها در نظرم تنها راهی برای رقابت در جلب مشتریان بود. در حالی که تبلیغات تنها یک بخش از اهمیت این مواد است.

این مواد اولیه از انواع پوشش ها را شامل می شود تا توری های بسته بندی و کلیپر سوسیس و کالباس. اگر بخواهم مثال ساده ای برایتان بزنم، با نقش مهم پوشش سوسیس و کالباس شروع می کنم:

پوشش سوسیس و کالباس (Sausages casing) به عنوان یک عامل بسیار اساسی در تولید این نوع محصولات شناخته می شوند. این پوشش ها، یا به عبارتی کاور سوسیس و کالباس، باعث حفظ شکل و بافت محصولات در طول فرآیند تهیه و پخت می شوند. از جمله موادی که برای تهیه پوشش ها استفاده می شود ممکن است ممبران خوراکی، پوست حیوانات یا حتی کلاژن گیاهی یا مصنوعی باشد. به علاوه، این پوشش ها از اکسیداسیون و خرد شدن محصولات در طول ماندگاری آن ها جلوگیری می کنند و با استفاده از انواع رنگ ها و طعم ها، می توانند به محصولات ظاهر جذابی بدهند و مرغوبیت آن ها را افزایش دهند.

در این مطلب به بررسی انواع مختلف مواد اولیه سوسیس و کالباس و علت تاکید بر استفاده از آن ها می پردازیم. با ما همراه باشید!

مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس
مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس

مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس کدامند؟

ابتدایی ترین مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس موردنیازتان عبارتند از:

  • پوشش سوسیس و کالباس (طبیعی و مصنوعی)
  • توری بسته بندی
  • کلیپر سوسیس و کالباس

در ادامه هرکدام از این موارد را بطور کامل برایتان بررسی می کنیم. اگر می خواهید با انواع مختلف مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس آشنا شوید، تا انتهای این مطلب همراهمان باشید.

انواع پوشش سوسیس و کالباس

پوشش سوسیس و کالباس یک عنصر بسیار حیاتی در فرآیند تولید این محصولات است. این پوشش ها حفاظتی است که به محصولات کمک می کند تا شکل و بافت خود را حفظ کنند و از خرد شدن یا اکسیداسیون آن ها جلوگیری کنند. از جمله مواد مورد استفاده در تهیه پوشش ها می توان به ممبران خوراکی، پوست حیوانات یا حتی کلاژن گیاهی یا مصنوعی اشاره کرد. این پوشش ها با انواع رنگ ها و شکل ها می توانند به محصولات ظاهری جذاب و مرغوبی ببخشند و باعث افزایش فروش و مصرف آن ها شوند.

به طور کلی، پوشش سوسیس و کالباس یک عنصر بسیار مهم در ایجاد محصولات با کیفیت و خوشمزه است.

این پوشش ها در دو نوع اصلی پوشش طبیعی و پوشش مصنوعی تولید می شوند.

پوشش طبیعی سوسیس و کالباس

پوشش طبیعی از بخش های زیرین غشای مخاطی و لایه ی کلاژنی سیستم گوارشی، از قدیم الایام تاکنون برای نگهداری و حفاظت استفاده می شده اند. این پوشش ها از روده و معده حیوانات مانند خوک، گوسفند، اسب و گاو تهیه می شود. استفاده از انواع طبیعی روکش سوسیس و کالباس مزایا و معایب مختلف دارند. از جمله مزایای آن عبارت است از:

  • ممانعت از ورود آلودگی های محیطی به فرآورده
  • ممانعت از تغییر رنگ و مزه فرآورده به دلیل تماس با هوا
  • حفظ رطوبت داخل محصولات
  • حفظ تازگی و طول عمر طولانی تر فرآورده
  • افزایش نرخ فروش محصولات به علت جذابیت بیشتر بسته بندی

هزینه بالا، زمان بر بودن و محدودیت تولید نیز از معایب این روکش ها به شمار می روند.

متداول ترین پوشش های طبیعی سوسیس و کالباس

در این قسمت رایج ترین انواع این پوشش ها را براساس نوع فرآوری آن ها تقسیم بندی می کنیم.

فرآورده های حرارت دیده:

  • پوشش های کلاژنی
  • روده کوچک، روده کور گوسفند و روده کوچک اسب
  • مری، شکمبه، روده کوچک، روده کور
  • روده کوچک، روده راست و مثانه خوک (کشورهای غیر اسلامی)

فرآورده های خام:

  • پوشش های کلاژنی
  • روده کوچک اسب
  • روده کوچک، کولون و روده راست گاو
  • روده کوچک، روده کولون و روده راست خوک (کشورهای غیر اسلامی)
  • روده کوچک و روده کور گوسفند
مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس
مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس

همانطور که مطالعه کردید، پوشش کلاژنی در هر دو نوع فرآوری این محصولات کاربرد دارند. پس اجازه دهید کمی بیشتر با این روکش آشنایتان کنیم.

پوشش های کلاژنی سوسیس و کالباس

کلاژن یک پروتئین مهم در بدن است که بیشتر شما آن را برای سلامت پوست، مو، ناخن و استخوان ها می شناسید. این پروتئین می تواند به صورت خوراکی و غیر خوراکی مصرف شود. روکش های کلاژنی مورد استفاده در صنعت سوسیس و کالباس از منبع مناسب کلاژن (لایه کوریوم پوست گاو یا گوسفند) بدست می آید.

انواع دیگری از مواد نیز در تهیه پوشش های طبیعی سوسیس و کالباس کاربرد دارند که عبارتند از:

  • آلژینات: از جلبک قهوه ای استخراج می شود. دارای خواص ویژه کلوئیدی مانند قوام دهی، پایدار کنندگی، ایجاد لایه ی نازک فیلم، تشکیل ژل و تثبیت امولسیون است.
  • پکتین: یک ماده پلی ساکاریدی است که فیلم های بی بو، درخشان، ترد و کمی شور تشکیل می دهد.
  • پوشش های مرکب: این پوشش ها را می توانید از مخلوطی از فیلم های پلی ساکاریدی، پروتئینی و لیپیدی تهیه کنید. درواقع، اگر هرکدام از این فیلم ها را به تنهایی استفاده کنید، می تواند معایبی داشته باشد. بنابراین، با استفاده از مخلوط آن ها می توانید اینمعایب را برطرف کنید یا حتی بر مزایای آن بیفزایید. برای مثال، آلژینات کلسیم برای تولید سوسیس استفاده می شود که لطیف و قابل رویت است و در مقابل حرارت استریلیزاسیون و پخت مقاوم می باشد.
  • صمغ های میکروبی: از جمله متداول ترین این صمغ ها می توانیم به دکستران، کاردلان و پلولان اشاره کنیم.

پوشش مصنوعی سوسیس و کالباس

اگرچه این روکش ها چندان به پوشش های طبیعی شباهت ندارند و در زمان مصرف سوسیس و کالباس غیر خوراکی اند، اما از نظر بهداشتی تمیزتر و پسندیده تر هستند. همچنین امکان تهیه آن ها با قطر مورد نظر مصرف کننده و رنگ های مختلف به راحتی وجود دارد.

از جنبه های تجاری، می توانید علامت اختصاصی کارخانه را روی آن ها ثبت کنید و سایر مشخصات مورد نیاز را بر روی آن چاپ کنید. مواد استفاده شده در تولید این پوشش ها باید ضد رطوبت و تبخیر باشند، تا در دمای پایین چروک نشده و در برابر روغن و آب مقاوم باشند. همچنین باید از جذب طعم و بوی غذاهای دیگر جلوگیری کنند.

یکی از مزایای استفاده از پوشش های مصنوعی، قابلیت تولید انبوه و مقرون به صرفه آن هاست که منجر به کاهش قیمت نهایی محصول می شود.

از سوی دیگر، آلوده کردن محیط زیست از معایب آن هاست.

شما عزیزان می توانید برای آشنایی بیشتر با پوشش های سوسیس و کالباس، مقاله “انواع پوشش سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی” از وبلاگ آی فودز را مطالعه کنید.

متداول ترین پوشش های مصنوعی سوسیس و کالباس

  • پوشش های سلولزی: از سلوفان (سلولز تبدیل شده به هیدرات سلولز) بدست می آید. دارای حالتی شیشه ای با قابلیت رویت است و کاملا مقاوم می باشد. نسبت به رطوبت نفوذپذیر و دارای قابلیت ارتجاعی می باشد.
  • پوشش فیبروز سوسیس و کالباس: پوشش های فیبروزی در حقیقت پوشش های سلولزی تقویت شده با فیبر های طویل طبیعی کاغذ هستند. در بعضی مواقع به آن ها پوشش های فیبر کنفی مانیلا نیز گفته می شود. این پوشش ها مقاومت کششی بسیار زیادی دارند که به خوبی با فرایند اکستروژن سازگار هستند و الیاف را به شکل مناسبی برای پوشش سوسیس و کالباس آماده می‌کنند. به دلیل استحکام و ثبات شکل ظاهری، پوشش های فیبروزی به عنوان یکی از جنس های بسته بندی بسیار متنوع و کارآمد شناخته می شوند.
  • پوشش پلاستیکی: می توانند از مواد اولیه مختلفی مانند پلی پروپیلن، پلی آمید، PVC، پلی استر و پلی اتیلن تولید شوند. سطح خارجی و درونی آن صاف است. معمولا به صورت رنگ شده تهیه می شود و در مقابل دود نفوذناپذیر است.

با مشاهده فیلم زیر می توانید با خط تولید سوسیس فرانکفورتر مرغ از تولید تا بسته بندی آشنا شوید:

تا به اینجا فقط با یکی از مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس آشنا شدید. البته اهمیت این مورد را دست کم نگیرید! در ادامه شما را با سایر مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس آشنا می کنیم.

توری بسته بندی چیست؟

از دیگر موارد ابتدایی و در عین حال اساسی مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس می باشد. توری بسته بندی بطور معمول از جنس پلی اتیلن سبک با کاربردهای متنوع در صنایع غذایی، صنعتی و پروتئینی استفاده می شود. این توری ها به دلیل خاصیت کشسانی و نمایان بودن محصول برای بسته بندی مواد غذایی و غیرغذایی مناسب هستند. با استفاده از توری ها می توانید انواع مختلف مواد از جمله میوه ها، سوسیس و کالباس را بسته بندی کرد.

این توری ها از بهترین مواد اولیه بهداشتی تهیه شده و برای بستن آن ها می توانید از بست و قلاب پلاستیکی استفاده کنید که با سهولت و ایمنی قفل می شوند.

توری یک وسیله کاربردی و چند منظوره است که می توانید آن را برای بسته بندی و حمل سوسیس و کالباس، محصولات پروتئینی، جمع آوری میوه ها از جمله سیب زمینی، پیاز، گردو، پرتقال و… که نیاز به هوا دارند، استفاده کنید.

پاکت وکیوم برای بسته بندی سوسیس و کالباس

پاکت وکیوم یک نوع بسته بندی است که هوای داخل آن کاملاً از بین می رود و فضای خالی درون آن حذف می شود. این روش از ایجاد فشار منفی درون پاکت برای جلوگیری از اکسیداسیون، رشد باکتری و فساد مواد غذایی استفاده می کند و طول عمر مواد غذایی را افزایش می دهد. بسته بندی وکیوم برای حفظ طعم، بو و ارزش تغذیه ای مواد غذایی بویژه سوسیس و کالباس و دیگر محصولات پروتئینی بسیار موثر است.

در نهایت به سراغ بررسی آخرین مورد از مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس نام برده دراین مقاله می رویم.

کاربرد کلیپر سوسیس و کالباس

دستگاه کلیپر سوسیس و کالباس یک ابزار کارآمد و کاربردی برای بسته بندی بسته های فله ای سوسیس و کالباس با قطر  است. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی پیشرفته ای که در آن از کلیپرهای قوی و مقاوم استفاده می کند، به راحتی بسته بندی دقیق و محکمی را بر روی بسته های محصول ایجاد می‌کند. با توانایی تنظیم اندازه کلیپر و قدرت فشار قابل تنظیم، این دستگاه قادر است بسته بندی با کیفیت و محکمی را برایتان ایجاد کند.

در این مطلب شما را با سه مورد اصلی از مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس آشنا کردیم. اگر هرگونه ابهامی دارید و یا قصد خرید هرکدام از این مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس را دارید، به وبسایت آی فودز مراجعه کنید.

پرسش های متداول

مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس کدامند؟

3 مورد اصلی آن عبارتند از: پوشش های سوسیس و کالباس، توری بسته بندی و کلیپر سوسیس و کالباس

رایج ترین پوشش های مصنوعی سوسیس و کالباس کدامند؟

پوشش های سلولزی، پوشش های فیبروزی و پوشش های پلاستیکی

استفاده از پوشش طبیعی سوسیس و کالباس چه مزایایی دارد؟

حفظ تازگی و طول عمر طولانی تر فرآورده، افزایش جذابیت محصول و افزایش نرخ فروش، حفظ رطوبت داخل محصولات و …

مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس را از کجا بخرم؟

برای خرید هرکدام از مواد اولیه بسته بندی سوسیس و کالباس به فروشگاه اینترنتی آی فودز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *