قارچ یال شیر

نحوه تولید و مصرف و فواید قارچ یال شیر (هریسیوم) + ویدیو

قارچ یال شیر دارای خواص بیشماری است و مصرف آن روز به روز در حال افزایش است. با مطالعه این مطلب می توانید با خواص، ویژگی ها، روش مصرف و تولید قارچ یال شیر آشنا شوید.

سال ها است که قارچ یال شیر “Hericium erinaceus” به طور گسترده در سراسر آسیا به عنوان یک ماده غذایی و مکمل دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. این قارچ با ظاهری بزرگ، سفید و پرز دار و شبیه به یال شیر (نام خود را از آن گرفته است)، می باشد. در کشورهای آسیایی مانند چین، هند، ژاپن و کره از این قارچ هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو استفاده می شود.

از نظر غذایی، قارچ یال شیر طعمی ملایم و کمی شیرین دارد و می توانید آن را به صورت خام یا پخته مصرف کنید. این قارچ منبع خوبی از فیبر، پروتئین و آنتی اکسیدان ها است که برای سلامتی مفید هستند. از نظر دارویی، قارچ یال شیر دارای خواص درمانی متعددی است که همچنان در حال بررسی بیشتر هستند. این قارچ ممکن است به بهبود عملکرد مغز، کاهش استرس و اضطراب، تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان کمک کند.

با توجه به فواید بالقوه آن، قارچ یال شیر به‌طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است و تحقیقات بیشتری در مورد این قارچ در حال انجام است.

در ادامه این مطلب می توانید با قارچ یال شیر، خواص آن، ویژگی ها، مزایا و معایب و نحوه مصرف آن آشنا شوید.

قارچ یال شیر
قارچ یال شیر

خواص تغذیه ای قارچ یال شیر

به عنوان یک ماده غذایی، قارچ یال شیر حاوی چندین ویتامین و مواد مغذی است. یک وعده 100 گرمی (g) از این قارچ شامل موارد زیر می باشد:

  • کالری: 43
  • پروتئین: 2.5 گرم
  • کربوهیدرات: 7.6 گرم
  • فیبر: 4.4 گرم
  • چربی: 0.26 گرم
  • پتاسیم: 443 میلی‌گرم (mg)، معادل 15 درصد نیاز روزانه (DV)
  • فسفر: 94 میلی‌گرم
  • آب: 88.6 گرم
  • بیوتین: 16.9 میکروگرم (µg)
  • فولات: 30 (µg)

قارچ هریسیوم یک منبع خوب پتاسیم است. پتاسیم یک ماده معدنی مهم است که به عملکرد کلیه و قلب کمک می کند و همچنین در انقباض عضلات و انتقال عصبی نقش دارد.

این قارچ همچنین مواد معدنی دیگری مانند فسفر را که به رشد و حفظ سلول ها کمک می کند و منیزیم را که در تنظیم عملکرد عضلات و اعصاب نقش دارد، در اختیار بدن قرار می دهد.

با مشاهده فیلم زیر می توانید با نحوه خشک کردن قارچ یال شیر آشنا شوید.

روش مصرف قارچ یال شیر

قارچ های هریسیوم را می‌توانید به صورت خام، پخته یا خشک مصرف کنید. می توانید آن ها را به سوپ ها، سس ها، غذاهای دریایی مانند ریسو، پاستا یا سرخ کردنی ها اضافه کنید؛ آن ها را تفت داده و برای سرو به عنوان یک غذای جانبی همراه وعده اصلیتان، مزه دار کنید. همچنین در برخی فروشگاه های مواد غذایی، همبرگر قارچ یال شیر نیز موجود است.

بسیاری از افراد طعم این قارچ ها را شبیه به غذاهای دریایی توصیف می کنند و اغلب آن را به خرچنگ تشبیه می کنند.

پودر قارچ هریسیوم را می‌توانید در آب گرم، چای، قهوه، اسموتی یا سایر نوشیدنی ها مخلوط کنید. همچنین می‌توانید آن را به سوپ، خورش یا سس اضافه کنید.

به غیر از مواد غذایی، هریسیوم همچنین به صورت مکمل در قالب کپسول، پودر یا عصاره مایع موجود است.

روش خشک کردن قارچ یال شیر

قارچ های یال شیر باید با ظرافت و با دقت خشک شوند. کشاورزان می گویند که برای تهیه 1 پوند قارچ یال شیر خشک، به حدود 9 پوند قارچ تازه خام نیاز است! این قارچ در هنگام خشک شدن بسیار معطر است و بوی دلپذیری شبیه به کاکائو ایجاد می کند.

قبل از استفاده از آن در یک دستور غذایی یا چای، باید آن را به درستی آماده کنید. اگر قارچ هایتان را بصورت خانگی پرورش می دهید و مصرف می کنید، همیشه دستورالعمل های بهداشت و ایمنی ارائه شده توسط توزیع کنندگان قارچ را دنبال کنید و قبل از مصرف آن ها را در نظر بگیرید!

بیشتر قارچ ها درصد بالایی از آب دارند. با این حال، قارچ هریسیوم به طور معمول از سایر انواع قارچ خشک تر است بنابراین، فرآیند خشک کردن آن زمان کمتری می خواهد. برای خشک کردن قارچ یال شیر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • با قرار دادن قارچ های تازه در نور مستقیم خورشید به مدت چند ساعت شروع کنید.
  • قارچ‌ها را بررسی کرده و هرگونه کثیفی را بشویید.
  • با یک چاقوی تیز، قارچ را به قطعات 1/4 اینچی برش دهید و آن ها را روی سینی خشک کن خود قرار دهید.
  • بسته به تعداد و اندازه قارچ ها، دما و زمان خشک کردن متفاوتی در دستگاه های خشک کن مورد نیازتان خواهد بود.

فرصت شغلی با خشک کردن قارچ یال شیر

هریسیوم خشک شده ماندگاری بیشتری دارد و نگهداری آن آسان تر است. اگر بدنبال راه اندازی یک کسب و کار خانگی هستند، تنها به خرید یک دستگاه خشک کن مناسب، مطالعه روش خشک کردن هریسیوم و بسته بندی جذاب و خوب نیاز دارید.

امروزه افراد زیادی بدنبال مزه های جدید و مصرف مواد غذایی با ارزش تغذیه ای بالا هستند. بنابراین، فروش این چنین محصولاتی می تواند بسیار پرسود باشد.

کارخانجات و کارگاه های صنایع غذایی نیز با افزودن تولید قارچ یال شیر خشک (بصورت کامل یا پودر شده)، علاوه بر افزایش تنوع محصولاتشان، به سود خوبی دست خواهند یافت.

با مراجعه به فروشگاه اینترنتی آی فودز، می توانید دستگاه خشک کن مناسب خودتان را از میان انواع دستگاه های خشک کن انتخاب و خریداری کنید.

خواص سلامتی قارچ یال شیر

قارچ یال شیر خشک
قارچ یال شیر خشک

1. کمک به بهبود عملکرد مغز

توانایی مغز برای رشد و تشکیل ارتباطات جدید به طور معمول با افزایش سن کاهش می یابد. این امر ممکن است توضیح دهد که چرا عملکرد ذهنی در بسیاری از افراد با افزایش بیشتر سن، بدتر می شود. مطالعات نشان داده اند که قارچ هریسیوم دو ترکیب خاص دارد که می توانند رشد سلول های عصبی را تحریک کنند: hericenones و erinacines.

قارچ هریسیوم دارای خواص ضدالتهابی است که ممکن است به محافظت از مغز شما در برابر بیماری هایی مانند بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر کمک کند.

2. کمک به تسکین علائم خفیف افسردگی و اضطراب

قارچ یال شیر ممکن است به تسکین علائم اختلال افسردگی کمک اساسی کند. افسردگی یک بیماری شایع سلامت روان است که بیش از 280 میلیون نفر در جهان را تحت تأثیر قرار می دهد.هریسیوم ممکن است به عنوان یک درمان مکمل یا جایگزین، برای بهبود بیماری افسردگی استفاده شود. این قارچ دارای خواص ضدالتهابی است که ممکن است اثرات ضدافسردگی داشته باشد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که این قارچ تأثیری بر فعالیت مغز و تنظیم سیستم عصبی دارد که ممکن است به کاهش افسردگی کمک کند. با این حال، قبل از تغییر یا شروع هرگونه درمان جدید برای افسردگی، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید!

این ماده غذایی ممکن است برای سایر اختلالات خلقی و برخی اختلالات خواب مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که مصرف مکمل قارچ یال شیر به مدت هشت هفته، افسردگی و اضطراب را در افراد چاق یا دارای اضافه وزن کاهش داده و کیفیت خواب آن ها را بهبود بخشیده است.

3. محافظت در برابر زخم های دستگاه گوارش

زخم ها می توانند در هر قسمت از دستگاه گوارش، از جمله معده، روده کوچک و روده بزرگ ایجاد شوند.

دو عامل اصلی معمولاً باعث ایجاد زخم معده می‌شوند: رشد بیش از حد باکتری H. pylori و آسیب به لایه مخاطی معده که اغلب به دلیل استفاده طولانی‌مدت از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است (17).

عصاره قارچ یال شیر ممکن است با مهار رشد باکتری عامل زخم معده و محافظت از پوشش داخلی معده از آسیب و ایجاد زخم معده جلوگیری کند.

عصاره این قارچ همچنین می تواند التهاب را کاهش دهد و از آسیب بافت ها در سایر نواحی روده جلوگیری کند. در واقع، ممکن است به درمان بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و بیماری کرون کمک کند.

سوالات متداول

مصرف قارچ یال شیر برای بدن مفید است؟

می توانید از قارچ یال شیر برای خواص سلامتی مختلف آن مانند کاهش خطر بیماری قلبی، تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل دیابت استفاده کنید.

روش مصرف قارچ یال شیر چگونه است؟

می توانید این قارچ را بصورت خام، پخته و خشک شده مصرف کنید.

قارچ یال شیر در چه غذاهایی استفاده می شود؟

می توانید آن ها را به سوپ ها، سس ها، غذاهای دریایی مانند ریسو، پاستا یا سرخ کردنی ها اضافه کنید؛ آن ها را تفت داده و برای سرو به عنوان یک غذای جانبی همراه وعده اصلیتان، مزه دار کنید. همچنین می توانید پودر آن را به نوشیدنی های خود اضافه کنید.

روش خشک کردن قارچ یال شیر چگونه است؟

با استفاده از دستگاه خشک کن، به راحتی و با حفظ کیفیت می توانید قارچ یال شیر را خشک کنید.

برای خرید دستگاه خشک کن چکار کنم؟

برای خرید انواع دستگاه های خشک کن خانگی و صنعتی به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *