مجوزهای اخذ شده توسط آی فودز:
آی فودز به عنوان یک کسب و کار معتبر که از سال 1398 مشغول به فعالیت است، موفق به اخذ مجوزهای معتبر “نماد اعتماد الکترونیک” و “پروانه کسب اتحادیه کسب و کارهای مجازی” شده است که با کلیک روی نمادهای مربوطه میتوانید نسبت به استعلام صحت آنها اقدام فرمایید: (توجه: بررسی نمادها فقط با آی پی ایران امکان پذیر است. بنابراین اگر فیلتر شکن شما روشن است لطفا خاموش کنید)
نکات مهم قبل از خرید اینترنتی:
یکی از مواردی که همزمان با افزایش ضریب نفوذ اینترنت و کاربران اینترنتی در کشور و فراهم شدن امکان پرداخت و انتفال وجه الکترونیکی در سال های اخیر رشد افزایشی و چشمگیری داشته ایجاد فروشگاه های اینترنتی و خرید و فروش کالا و خدمات در فضای مجازی است.
امروزه خرید اینترنتی به دلیل مزایایی چون دسترسی آسان، عدم محدودیت زمانی، اطلاعات و قیمتهای شفاف و دقیق، امکان بررسی و مقایسه بین کالاها و صرفه جویی در وقت و هزینه ها به یکی از بهترین روشهای خرید تبدیل گشته است.
افراد سودجو
البته شایان ذکر است این فرایند به راحتی و یک شبه صورت نگرفته و حاصل تلاش افراد فعال حوزه IT و سپری شدن چندین سال زمان بوده تا وضعیت خرید و فروش و معاملات اینترنتی به وضعیت کنونی در آمده و فرهنگ خرید اینترنتی و اعتماد به فروشگاه ها بین افراد جامعه جا باز کرده است وضعیتی که متاسفانه عده ای سود جو در حال سوء استفاده از آن و لطمه زدن به این موضوع هستند.
به عنوان مثال می توان کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرام فاقد هویت و سایت مرجع که مشغول فروش اجناس غیر اصل یا چینی نامرغوب هستند اشاره کرد، صفحاتی که هویت مشخص نداشته و صرفا با یک شماره موبایل اداره می شوند، خرید از آن ها برای کاربران همواره با احتمال سوء استفاده های مختلف روبرو بوده و حتی در صورتی که بعد از دریافت وجه هیچ گونه کالایی برای ایشان ارسال نشود قابل پیگیری نیست.
راه حل جلوگیری از مالباختگی در خریدهای اینترنتی؟
با وضعیت به وجود آمده ممکن است عده ای از کاربران به دلیل عدم احساس امنیت و اعتماد از خرید اینترنتی دلسرد شده و صرف نظر نمایند، اما مزایای خرید اینرنتی را نمی توان نادیده گرفت و از قافله عصر تکنولوژی عقب افتاد. در حال حاضر راه کار مناسب ارائه شده برای این موضوع از سمت قانون ارائه مجوز به فروشگاه های رسمی و نظارت بر آن هاست، تائید فروشگاه های اینترنتی توسط یک موسسه ثالث قانونی تاثیر زیادی در جلب اعتماد مراجعه کنندگان خواهد داشت و مراجعه کننده از در امان ماندن اطلاعات خود ایمنی بیشتری احساس می نماید و حتی در صورت سوء استفاده از این اطلاعات می تواند برای شکایت به مراجع قانونی ذیصلاح مراجعه نماید.
اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی
در ایران مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای نماد اعتماد الكترونیكی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد.
اعطای نماد اعتماد الكترونیكی برای وبسایت های تجاری با هدف قانونمند كردن و چارچوب دهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی در حال انجام می باشد. نماد اعتماد الكترونیكی به شكل یك علامت در سایتهایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می آید. ساماندهی سایتهای تجاری در كشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الكترونیكی بهخصوص B2C خواهد بود. به نحویكه مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از اینكه سایتها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند كرد و حقوق مصرف كنندگان را به رسمیت میشناسند، اقدام به خرید می كنند.
خریداران می باید با جستجو در فهرست وب سایت های مورد تایید، از صحت “نماد اعتماد الكترونیكی” به نمایش درآمده در وب سایت ها اطمینان حاصل کنند.
از موارد مورد بررسی در فرایند اعطای اینماد می توان به:
1- شناسایی مالك کسب و کار و امكان مراجعه در صورت بروز اشكال.
2- كامل و صحیح بودن اطلاعات كالا یا خدمات ارائه شده.
3- گارانتی محصولات و ارائه خدمات پس از فروش.
4- واضح بودن روند برگرداندن كالا و بازپس گیری پول.
5- محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران.
6- تایید امنیت سایت توسط یك موسسه و مركز ملی اعتماد.
پروانه کسب اتحادیه کسب و کارهای مجازی:
این گواهی به عنوان معتبرترین مجوز جهت کسب و کارهای اینترنتی مطرح است. از بین صدها هزار کسب و کار اینترنتی فقط کسب و کارهای جدی و اصولی اقدام به اخذ این مجوز می کنند. کسانی که در کار خود حرفه ای هستند و نسبت به مسائل مرتبط با کار خود مسئولیت پذیرند اقدام به اخذ پروانه کسب می کنند و عضوی از اتحادیه کسب و کارهای مجازی می شوند.
شما به راحتی می توانید از فروشگاه های اینترنتی که پروانه کسب اتحادیه را دارند خرید کنید و از خرید خود صد در صد مطمئن باشید.