فرآوری گوشت مرغ و تولید محصولات گسترده و متنوع از آن، روز به روز رونق بیشتری می یابد. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز می توانید با مطالعه این مقاله با روش ها، محصولات و دستگاه های لازم فرآوری گوشت مرغ آشنا شوید.
فرآوری گوشت مرغ
محصولات مرغ در سراسر جهان مورد علاقه است و در سال های اخیر مصرف گوشت طیور به طور چشمگیری افزایش یافته است. بنابراین صنعت فرآوری مرغ نیز اکنون به طور جهانی رشد کرده است. فرآوری مرغ و گوشت مرغ به طور کلی شامل دو مرحله پردازش اولیه و پردازش پیشرفته است. فرآوری اولیه شامل مراحل زیر است:
ذبح مرغ، پر گیری و جدا سازی جگر، شش و…، تمیز کردن، خنک کردن و یا فیله کردن، تکه کردن (یا کامل باقی می ماند). سپس این گوشت فرآوری شده منجمد و بسته بندی شده و به نمایندگی ها یا برای پردازش بیشتر ارسال می شود.
مرحله دوم پردازش پیشرفته است که در آن کل لاشه مورد فرآوری قرار می گیرد. از مراحل این پردازش می توان برش، استخوان زدایی، برش بیشتر، پوشش دادن و غیره اشاره کرد. تقریباً 31 درصد از گوشت مرغ تحت فرآوری پیشرفته قرار می گیرد.
فرآوری اولیه گوشت مرغ
در ادامه به معرفی تجهیزات لازم برای فرآوری اولیه گوشت مرغ می پردازیم.
- دستگاه انجماد وزشی گوشت مرغ
فریزر های وزشی عمدتاً برای تجارت ذخیره و نگهداری انواع گوشت مرغ که نیاز به انجماد دارند استفاده می شود. این فریزر می تواند غذا را در کم ترین زمان ممکن منجمد کند تا ترکیبات مغذی و طعم تازه غذا حفظ شود.
- دستگاه تزریق آب نمک به ماکیان
این دستگاه برای تزریق آب نمک به مرغ برای افزودن طعم خاص به آن، طراحی شده است.
- دستگاه استخوان گیر مرغ
می تواند گوشت را از استخوان جدا کند. از گوشت جدا شده برای فرآوری پیشرفته فرآورده های گوشتی مرغ مانند سوسیس، کوفته، همبرگر، پای گوشت و غیره استفاده می شود.
- دستگاه سرخ کن مرغ
سرخ کن برای سرخ کردن مرغ و سایر ماکیان مانند اردک و غاز استفاده می شود. هم چنین برای گوشت های دیگر مانند استیک گوشت خوک، کباب بره و غیره نیز استفاده می شود. این دستگاه از تجهیزات ایده آل برای استفاده در فست فود، رستوران، مشاغل خانگی و غیره است.
- دستگاه پر کن طیور
دستگاه پر کن طیور می تواند به طور موثر پرهای مرغ را جدا کند.
محصولات فرآوری پیشرفته گوشت مرغ
1. گوشت مرغ
گوشت مرغ حیاتی ترین بخش مصرفی مرغ در بازار است. می توان آن را به انواع فرآورده های گوشتی سنتی مانند سوسیس مرغ و غیره یا فرآورده های گوشتی جدید تبدیل کرد. هم چنین می توان آن را برای پختن غذاهای مختلف گوشتی خوشمزه استفاده کرد. در سالهای اخیر، صنعت فرآوری گوشت مرغ انواع جدیدی از محصولات را توسعه داده است که به طور قابل توجهی به افزایش تقاضای جهانی برای گوشت طیور کمک کرده است. در ادامه چندین نوع رایج از گوشت مرغ فرآوری شده وجود دارد که مورد علاقه مردم در رژیم غذایی روزانه است.
سوسیس مرغ
دو نوع سوسیس مرغ وجود دارد: یکی سوسیس و سایر محصولات با 100% گوشت مرغ و دیگری سوسیس های حاوی مخلوط گوشت از جمله گوشت مرغ مانند فرانکفورتر مرغ، بولونیا مرغ و غیره.
تولید سوسیس مرغ با دو دستگاه اصلی ساده انجام می شود. گوشت مرغ 100 % یا مخلوط گوشت را در چرخ گوشت چرخ کرده و در ظرفی بریزید. نمک و دیگر طعم دهنده ها را افزوده و خوب مخلوط کنید. سپس هر روکش (پوشش) سوسیس را با مقدار مشخصی مخلوط گوشت توسط فیلر سوسیس (سوسیس پر کن) پر کنید.
برای آشنایی با انواع پوشش (روکش) سوسیس و یا خریداری آن به معرفی انواع پوشش های سوسیس و کالباس مراجعه نمایید.
محصولات سوخاری
همان طور که از نام آن پیداست، محصولات مرغ سوخاری در سطح خود توسط آرد، چربی یا مخلوط های آرد و خرده های نان خشک، پوشش داده شده اند. علاوه بر KFC و مک دونالدز، فروشگاه های فروش ناگت مرغ معمولاً در در بسیاری از شهرها دیده می شوند.
ناگت های مرغ را می توان در مقیاس کوچک با مراحل ساده زیر تولید کرد:
- گوشت مرغ را با چرخ گوشت با اندازه ذرات دلخواه 1 تا 5 میلی متر چرخ کرده و نمک و ادویه را در آن مخلوط کرده و در سینی به ضخامت دلخواه که با فویل پلاستیکی پوشانده شده پهن می کنیم و در آخر فریز می کنیم تا برای تولید آماده شود.
- پس از انجماد، ناگت های مرغ خام توسط دستگاه فورمینگ از بلوک یخ زده جدا می شوند.
- ناگت های مرغ با مخلوط آرد سوخاری پوشش داده می شوند. محتوای پوشش از تولید کننده ای به تولید کننده دیگر متفاوت است.
- ناگت های روکش دار را سرخ کنید و بر اساس ذائقه مشتریان مقداری ادویه را روی ناگت های سرخ شده بپاشید.
برای آشنایی کامل با روش تولید ناگت و یا خرید تجهیزات آن به روش تولید ناگت مرغ بصورت صنعتی در کارخانه مراجعه کنید.
2. محصولات جانبی (ضایعات) فرآوری گوشت مرغ
از محصولات جانبی فرآوری گوشت مرغ سنگدان، جگر، روده، پا، بال مرغ و غیره هستند که مواد اولیه خوبی برای غذاهای خوش طعم هستند. هم چنین می توانند به محصولات مختلفی مانند پودر جگر مرغ، سوسیس سس جگر و غیره تبدیل شوند.
3. خون مرغ
خون مرغ را می توان به عنوان غذای خوراکی در رژیم غذایی روزانه افراد استفاده کرد. هم چنین می تواند به خون خشک مورد استفاده در صنایع خوراک دام یا صنایع شیمیایی تبدیل شود.
4. استخوان های مرغ
منظور استخوان های جدا شده از مرغ طی فرآوری گوشت مرغ است که هنگام کشتار و برش از آن جدا می شوند. این استخوان ها مواد خوبی برای ایجاد طعم در سوپ، خمیر استخوان و غیره هستند. هم چنین می توان آن ها را به پودر استخوان برای صنعت خوراک یا صنایع شیمیایی تبدیل کرد.
5. پر های مرغ
پر مرغ را می توان به پودر پر به عنوان افزودنی خوراک یا کود کشاورزی تبدیل کرد.
6. چربی داخلی
از چربی مرغ می توان در صنعت تولید روغن خوراکی و یا تولید روغن های صنعتی استفاده کرد.
محصولات فرآوری گوشت مرغ کدام اند؟
گوشت مرغ- پر مرغ- خون مرغ- استخوان مرغ- محصولات جانبی (ضایعات) مرغ
فرآوری گوشت اولیه مرغ شامل چه مراحلی است؟
ذبح مرغ، پر گیری و جدا سازی جگر، شش و…، تمیز کردن، خنک کردن و یا فیله کردن، تکه کردن (یا کامل باقی می ماند). سپس این گوشت فرآوری شده منجمد و بسته بندی شده و به نمایندگی ها یا برای پردازش بیشتر ارسال می شود.
فرآوری پیشرفته گوشت مرغ چه مراحلی دارد؟
از مراحل این پردازش می توان برش، استخوان زدایی، برش بیشتر، پوشش دادن و غیره اشاره کرد.
برای جدا کردن استخوان مرغ از چه دستگاهی استفاده می شود؟
از دستگاه استخوان گیر مرغ استفاده می شود.
برای تولید سوسیس مرغ چه دستگاه ها و موادی لازم است؟
چرخ گوشت و میکسر، ادویه سوسیس مرغ، سوسیس پر کن و روکش سوسیس
برای خرید دستگاه استخوان گیر مرغ چکار کنم؟
برای خرید این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.
برای خرید تجهیزات لازم برای تولید فرآورده های مختلف گوشت مرغ چکار کنم؟
برای خرید این تجهیزات به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.
با سلام و خسته نباشید اینجانب در شهرستان میاندوآی مکان سرپوشیده در مرکز شهر و زیر زمین به مساحت 230 متر و ارتفاع 4/5 متر میباشد لذا با توجه به وضعیت موجود اماده همکاری در زمینه های فوق هم کمک به مردم و هم درامدزایی را دارم لذا چنانکه شرکتتان بخواهد بصورت شراکتی و فروش بهتر محصولات اینجانب آماده راه اندازی تولیدی محل مذکور را دارم.با تشکر قدیمی