راه اندازی خط تولید ناگت در ایران از دهه 80 شروع شد. در آن سالها اصلی ترین بازیگران این صنعت شرکت کاله و شرکت ب آ بودند. این دو شرکت هزینه های زیادی را برای شناساندن نسل جدید غذاهای آماده به مردم انجام دادند و تا حدود زیادی در این کار موفق شدند. پس از آن شرکت های زیادی در ایران شروع به تولید این نوع غذاها کردند که با نام غذاهای آماده به مصرف در بازار شناخته شدند.
با گذر زمان و آشنا شدن بیشتر بازار و مردم با غذاهای آماده، اندازه بازار هر روز بزرگ و بزرگ تر شد. برخی سازمان ها تصمیم گرفتند که برای برخی وعده های غذای پرسنل خود از غذاهای آماده استفاده کنند. برخی رستوران ها و فست فود ها از این نوع غذاهای آماده در منوی خود استفاده کردند. بنابراین بازار مصرف این نوع غذاهای آماده هر روز بزرگتر شد و هم اکنون همه فروشگاه های زنجیره ای و اکثر سوپر مارکت های سراسر کشور می توانید یک یخچال فریزر مختص غذاهای آماده را بیابید.
این اتفاق رویداد خوبی برای صنعت غذای ایران بود. چراکه این نوع غذاها عمدتاً غذاهای سالم و قابل اعتمادی بودند. همچنین خوشمزه اند و آماده سازی آنها بسیار آسان است. بنابراین جای خود را چه در صنعت غذا و چه در سفره مردم پیدا کرده اند.
انواع غذاهای آماده تولیدی در ایران
به طور کلی غذاهای آماده تولیدی در ایران به دو نوع تقسیم بندی میشوند. گروه اول محصولات دارای پوشش سوخاری هستند. و گروه دوم محصولات غذای آماده بدون سوخاری میباشند. از جمله محصولات گروه اول میتوان به انواع ناگت، انواع شنیسل، میگو سوخاری، مرغ سوخاری، انواع گوشت سوخاری، سوخاری و … اشاره نمود. از محصولات گروه دوم نیز میتوان انواع کوکو ها، فلافل، کتلت، انواع کوفته و بیفتک را نام برد.
غذاهای آماده تولیدی با پوشش سوخاری در ایران بسیار محبوب است و مصرف زیادی دارد. این نوع غذاها علاوه بر طعم خوب، دارای ظاهر جذاب و دلچسبی هستند که بسیاری از افراد را جذب میکند. همچنین، انواع کوکو ها، فلافل، کتلت، کوفته و بیفتک نیز از محصولات محبوبی هستند که بدون سوخاری تولید میشوند و در برخی از مناطق ایران به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی، غذاهای آماده تولیدی با و بدون سوخاری در ایران گزینه های خوبی برای افرادی هستند که به دنبال غذاهای سریع و آسان هستند.
ویدیو خط تولید ناگت
خط تولید ناگت در گذر زمان
با گذشت زمان، تنوع محصولات و کیفیت آنها افزایش یافت و شرکتهای دیگری نیز وارد این صنعت شدند. امروزه، غذاهای آماده مثل ناگت در انواع مختلف و با طعمها و امکانات متنوعی به بازار عرضه میشوند و از تقاضای بالایی برخوردار هستند.
این صنعت با ارتقاء فناوری و استفاده از تجهیزات پیشرفته، بهبود روشهای تولید و کنترل کیفیت، از رونق بیشتری برخوردار شده است. در حال حاضر، خطوط تولید ناگت در ایران با استانداردهای بالا و بهرهوری مناسب، محصولات با کیفیت و ایمن برای مصرف کنندگان تولید میکنند.
از آنجایی که مصرف غذاهای آماده به مرور زمان افزایش یافته و تقاضا برای این محصولات همچنان رو به افزایش است، احتمالاً صنعت تولید ناگت در ایران نیز همچنان به گسترش و رشد خود ادامه خواهد داد و بازار رقابتیتری را برای شرکتها به ارمغان خواهد آورد. از طرفی امکان صادرات این نوع محصولات به کشورهای همسایه مثل عراق نیز فرصت خوبی برای این شرکت ها ایجاد کرده است.
خط تولید فلافل
فلافل از جمله غذاهایی است که فروش سنتی آن در دهه 80 در ایران بسیار محبوب شد. به همین دلیل ماشین آلات تولید فلافل در دهه 90 طراحی و توسعه داده شد. این شرکت ها توانستند ماشین آلاتی را تولید کنند که قادر بودند در هر ساعت 1000 عدد فلافل را قالب بزند. این دستگاه باعث شد تولید فلافل صنعتی در ایران آغاز شود.
هم اکنون خط تولید صنعتی فلافل با ظرفیت های بالا تولید و عرضه می شود.
خط تولید کوکو سبزی
کوکو سبزی نیز از غذاهای محبوب ایرانیهاست. این غذا تا قبل از دهه 80 فقط در منازل طبخ و سرو می شد. اما در دهه 80 شرکت ب آ برای اولین بار در کشور اقدام به طراحی و تولید این محصول نمود. نتیجه آن محصولی بود که میزان زیادی از رضایت مشتریان را جلب کرد.
خط تولید کوکو سبزی پخته منجمد شبیه به خط تولید فلافل پخته منجمد است و نقاط اشتراک زیادی دارند. ممکن است دستگاه قالب زن این دو محصول با هم متفاوت باشند. اما می توان این دو محصول را با یک دستگاه قالب زن نیز تولید کرد. به شرطی که قالب دستگاه را عوض کرده و برای هر محصول قالب مخصوص به خود را قرار دهید.
راه اندازی خط تولید ناگت در کارخانه تولید غذای آماده
تولید غذاهای آماده بصورت صنعتی نیاز به یک کارخانه با فضای مناسب جهت استقرار خط تولید غذای آماده است.
فضای مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید ناگت
فضایی که برای استقرار خط تولید کامل مورد نیاز است حداقل حدود ۴۰۰ متر مربع می باشد. منظور از خط تولید کامل، خط تولیدی است که شامل دستگاه های طبخ، انجماد و بسته بندی باشد.
ناگت نیم پز یا تمام پز؟ مسئله این است!
تولید غذاهای آماده صنعتی با تجهیزات متفاوتی قابل تولید است. برخی کارخانجات این غذاها را بصورت خام ، برخی نیم پز و برخی هم تمام پز تولید و به بازار عرضه می کنند. خط تولید ناگت بصورت خام فقط نیازمند چرخ گوشت و میکسر و دستگاه قالب زن و دستگاه های سوخاری و سیستم انجماد و بسته بندی است.
خط تولید ناگت نیم پز علاوه بر موارد قبل نیازمند به دستگاه فرایر (سرخ کن صنعتی) نیز می باشد.
خط تولید ناگت تمام پز علاوه بر موارد قبلی نیازمند دستگاه پخت آون نیز هست.
منظور از دستگاه های سوخاری سه دستگاه پریداستر (آرد پاش) ، دستگاه بترینگ (سس پاش) به همراه میکسر بتر و دستگاه بردینگ (سوخاری پاش) است. البته دستگاه پریداستر الزامی نیست و می توان بدون آن نیز محصولات را تولید کرد.
مشاهده کنید : لیست قیمت تجهیزات کارخانه ایی تولید غذای آماده
تجهیزات کارخانه ایی تولید غذای آماده مثل ناگت ، شنیتسل و سایر غذاهای سوخاری دار
همانطور که گفته شد تجهیزات مختلفی برای راه اندازی خط غذای آماده قابل استفاده است. در ادامه توضیحات هر کدام از این دستگاه ها آورده شده است:
دستگاه چرخ گوشت صنعتی
دستگاه چرخ گوشت صنعتی همانطور که از نامش پیداست برای چرخ کردن گوشت و سایر مواد اولیه (مثل سیب زمینی، نخود و…) مورد استفاده قرار می گیرد. چرخ گوشت های صنعتی که برای تولید غذاهای آماده مثل ناگت و فلافل مورد نیاز است شامل چرخ گوشت زیر صفر (برای چرخ کردن مواد اولیه منجمد ) و نیز چرخ گوشت بالای صفر (برای چرخ کردن مواد اولیه غیر منجمد) است.
در این دستگاه ها، گوشت و سایر مواد اولیه از طریق یک مکانیزم خاص در داخل دستگاه چرخ خورده و در نهایت به صورت خمیری یا تکه تکه شده بیرون می آیند. این دستگاه ها معمولا از جنس استیل ضد زنگ ساخته می شوند که به راحتی قابل شستشو و تمیزکاری هستند.
با استفاده از دستگاه چرخ گوشت صنعتی، می توان به طریق سریع و بهداشتی مواد اولیه را چرخ کرد و غذاهای خوشمزه و مرغوبی تولید کرد.
با توجه به نیاز های مختلف صنایع غذایی، دستگاه چرخ گوشت صنعتی به صورت متنوع در بازار موجود است و می توانید بر اساس نیاز خود، دستگاه مناسب را انتخاب کنید.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه چرخ گوشت صنعتی
دستگاه گریندر میکسر
این دستگاه جهت میکس کردن انواع مواد اولیه با هم و تولید خمیر غذای آماده است. این دستگاه معمولاً دو نوع خروجی دارد. یک خروجی خمیر را چرخ کرده و بیرون می دهد و یک خروجی نیز خمیر را بدون چرخ کردن بیرون می دهد.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه گریندر میکسر
دستگاه قالب زن ناگت و دیگر غذای آماده (فرمر)
دستگاه های فرمر برای برای شکل دهی انواع محصولات گوشتی، مرغ، میگو و… در حجم بالا استفاده می شوند. این دستگاه ها میتوانند خمیر را به شکل انواع ناگت، برگر، شنیسل، فلافل، کتلت و … شکل دهند. برای هر محصول میبایست قالب مخصوص به همان محصول را در دستگاه قرار دهید.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه قالب زن
دستگاه میکسر بتر (میکسر سس)
محصولات غذای آماده سوخاری دار باید پس از شکل گیری به سس سوخاری یا مایع بتر آغشته شوند. این سس زمینه ایی برای ایجاد پوشش سوخاری بر روی محصولات است. و باعث میشود پودر سوخاری به محصولات بچسبد. همچنین میتوان با ترکیب ادویه در سس بتر، از آن برای طعم دار کردن بیشتر محصولات نیز استفاده کرد. برای تهیه این سس از دستگاه میکسر سس یا بتر میکسر استفاده میشود. درواقع این دستگاه مواد اولیه سس سوخاری را با یکدیگر مخلوط کرده و آن را وارد دستگاه سس پاش یا بترینگ میکند.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه میکسر سس
دستگاه بترینگ ( سس پاش) در خط تولید ناگت
دستگاه بترینگ یا سس پاش محصولات را پس از فرم گیری به مایع بتر آغشته میکند. توجه داشته باشید که این دستگاه فقط برای محصولات غذای آماده دارای سوخاری کاربرد دارد. و محصولات پس از این دستگاه وارد دستگاه سوخاری پاش میشوند.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه بترینگ
دستگاه بردینگ ( سوخاری پاش )
دستگاه سوخاری پاش یا بردینگ برای ریختن لایه ایی از مواد آردی و سوخاری روی محصولات کاربرد دارد. محصولات پس از دستگاه بترینگ مستقیما وارد این دستگاه میشوند. چرا که بتر ریخته شده روی محصولات در دستگاه قبل، باعث چسبیدن لایه سوخاری بر روی آنها میشود.
دستگاه سوخاری پاش یا بردینگ یک ابزار مهم در خط تولید ناگت است که به کسب و کارها کمک می کند تا محصولات خود را با لایه ایی از مواد آردی و سوخاری پوشانده و بهبود دهند. این دستگاه ها به کارگاه های تولید کمک می کنند تا به راحتی و با دقت لایه های مختلفی از مواد را بر روی محصولاتشان اعمال کنند. از جمله مزایای استفاده از این دستگاه ها، افزایش جذابیت بصری و ارزش افزوده محصولات، افزایش ارزش غذایی، افزایش فروش و سودآوری، افزایش تولیدی و کارایی و همچنین صرفه جویی در زمان و هزینه های تولید است. این دستگاه ها برای تولید محصولاتی مانند ناگت، شنیتسل، میگو سوخاری، مرغ سوخاری و…. بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و بهبود و کیفیت و ظاهر این محصولات را تضمین می کنند.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه بردینگ
دستگاه فرایر (سرخ کن صنعتی) در خط تولید ناگت
دستگاه سرخ کن صنعتی یا فرایر صنعتی ، دستگاهی برای سرخ کردن ناگت صنعتی است. غذاهای آماده بدون سوخاری بعد از شکل گیری در دستگاه فرمر، مستقیما وارد دستگاه فرایر میشوند. اما محصولات سوخاری دار مراحل ایجاد پوشش سوخاری را گذرانده و سپس به سرخ کن وارد میشوند. این مرحله لایه سوخاری را بر محصولات ثابت کرده و از ریختن آن جلوگیری میکند.
نکته حائز اهمیت در دستگاه های فرایر صنعتی قابلیت تنظیم دما و زمان است. به این صورت که اپراتور میتواند دمای روغن و مدت زمان قرار گیری محصول در روغن را تعیین کند. این ویژگی به کاربر اجازه میدهد که برای محصولات مختلف بطور جداگانه بهترین دما و زمان پخت را مشخص کند.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه فرایر
سیستم ذخیره و نگهداری روغن خوراکی
سیستم ذخیره و نگهداری روغن خوراکی شامل یک مخزن بزرگ استیل است که برای تزریق اتوماتیک روغن مایع به دستگاه فرایر مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا در این مخزن از المنت های برقی استفاده میشود. تا روغن در هوای سرد نیز به صورت مایع در دسترس باقی بماند.
دستگاه آون برای پخت ناگت
دستگاه آون نیز مانند فرایر برای پخت محصولات کاربرد دارد. با این تفاوت که در دستگاه آون روغن وجود نداشته و پخت با سیستم حرارت خشک و بخار انجام میشود. برای تامین بخار در این دستگاه ها از دستگاه بویلر استفاده شده. و تامین حرارت خشک از طریق المنت الکتریکی یا بویلر روغن داغ صورت میگیرد. این پخت ترکیبی با استفاده از حرارت خشک و بخار آب در دستگاه آون باعث میشود که محصول خروجی به طور کامل پخته شده و کیفیت بسیار بالایی داشته باشد.
مشاهده کنید : لیست قیمت دستگاه آون
سیستم انجماد سریع (IQF) در خط تولید ناگت
پخت غذاهای آماده پس از خروج از دستگاه آون تمام میشود. و محصولات باید برای بسته بندی و پخش آماده شوند. به این منظور نیاز به کاهش دما و انجماد محصولات است. دستگاه انجماد سریع دستگاهیست که قادر است محصولات را به صورت تک ب تک و در مدت زمان کوتاهی منجمد کند. البته استفاده از سیستم انجماد سریع الزامی نیست و میتوان به جای آن از تونل انجماد ( سردخانه با دمای منفی چهل درجه) استفاده کرد. به این صورت که محصولات پس از خروج از آون روی سینی های پانچ شده چیده شده و به تونل انجماد منتقل میشوند.
مشاهده کنید : لیست قیمت سیستم انجماد سریع
دستگاه بسته بندی در خط تولید ناگت
غذاهای آماده میتوانند در بسته بندی های بسیار متفاوتی به بازار عرضه شوند. از بسته بندی های ارزان قیمت که به صورت کیسه هایی پلاستیکی با دوخت حرارتی گرفته تا ظروف با جنس PP و یا بسته بندی های پیلوپک و یا حتی استفاده از دستگاه های بسته بندی توزین دار که پیشرفته ترین حالت بسته بندی غذاهای آماده است.
سردخانه های نگهداری در خط تولید ناگت
تولید غذاهای آماده به سردخانه هایی نیاز دارد. حداقل یک سردخانه بالای صفر و یک سردخانه زیر صفر برای نگهداری مواد اولیه نیاز است. به علاوه جهت نگهداری محصول هم حداقل یک سردخانه زیر صفر نیاز است. همچنین در صورتی که از سیستم انجماد سریع (IQF) استفاده نشود، جهت منجمد کردن محصولات نیاز به تونل انجماد نیز می باشد.
پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر خط تولید ناگت ، ویدیو تولید ناگت مرغ را در یوتیوب ببینید.
چه مواد اولیه ایی برای خط تولید ناگت نیاز است؟
انواع گوشت دام ها و ماکیان ، روغن مایع و آرد سوخاری از جمله پر مصرف ترین مواد اولیه در خط تولید ناگت است. علاوه بر آنها بسیاری مواد اولیه دیگر مثل انواع ادویه ها و طعم دهنده ها، تخم مرغ، انواع پودرهای خوراکی صنعتی مثل ایزوله سویا، کازئینات سدیم، انواع نشاسته های خوراکی، انواع فیبرهای خوراکی، انواع پروتئین های بافت دار، انواع سبزی ، انواع حبوبات و…. در تولید این غذاها مورد استفاده قرار می گیرند.
مشاهده کنید : لیست قیمت مواد اولیه تولید غذای آماده
قیمت خط تولید ناگت چقدر است؟
قیمت خط تولید ناگت بسته به ظرفیت تولید و اینکه دستگاه ها نو باشند یا استوک متفاوت است. اما حداقل قیمت برای یک خط استوک (دست دوم) خوب حدود 100 هزار دلار است و حداکثر آن میتواند تا 5 میلیون دلار باشد.
آیا برای راه اندازی خط تولید غذاهای آماده نیاز به مشاوره دارید؟
برای مشاوره صفر تا صد راه اندازی انواع واحد های تولیدی غذاهای آماده با شماره ۰۹۹۱۹۰۰۳۵۱۱ (مهندس مکابر) تماس بگیرید.
سوالات متداول:
برای راه اندازی خط تولید ناگت حداقل به چه اندازه فضا نیاز است؟
فضایی که برای استقرار خط تولید کامل مورد نیاز است حداقل حدود ۴۰۰ متر مربع می باشد.
برای تولید ناگت به چه دستگاه هایی نیاز است؟
برای تولید غذای آماده به چرخ گوشت و میکسر ، دستگاه قالب زن ، دستگاه های سوخاری ، دستگاه های پخت، سیستم انجماد و بسته بندی نیاز است.
برای تولید ناگت به به چه مواد اولیه ایی نیاز است؟
بسیاری مواد اولیه مثل انواع ادویه ها و طعم دهنده ها، پودر سوخاری، تخم مرغ، ایزوله سویا، کازئینات سدیم، نشاسته های خوراکی، سبزی، حبوبات و … میتوانند در تولید این غذاها مورد استفاده قرار گیرند..
برای راه اندازی خط تولید غذای آماده به چقدر سرمایه نیاز است؟
برای راه اندازی این خط تولید از دستگاه های مختلفی میتوان استفاده کرد. که هزینه آنها با توجه به تعداد دستگاه ها، ظرفیت تولید، جنس، برند و … بسیار متفاوت است.
- ✔پروتئین 90%
- ✔بهترین برند ایزوله سویا
- ✔تضمین کیفیت