تولید سوپ آماده (تغلیظ شده) با توجه به رواج یافتن مصرف غذاهای آماده، رونق بالایی یافته است. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز با مطالعه این مقاله می توانید با کلیه مراحل تولید سوپ آماده از تهیه مواد اولیه تا بسته بندی آشنا شوید.
سوپ آماده (تغلیظ شده)
سوپ تغلیظ شده نوعی سوپ کنسرو شده است که با درصد کمی آب تهیه می شود. مصرف کننده هنگام مصرف، آب یا شیر را به آن اضافه می کند و سپس مخلوط را گرم می کند. سوپ آماده توسط جان تی دورنس، کارمند شرکت سوپ کمپل، در سال 1899 تولید شد.
برای قرن ها سوپ روی نان برشته ریخته و سپس خورده می شد. در واقع، کلمه سوپ از همان منبع “Sop” گرفته شده است: تکه ای نان خیس شده در مایع. در زمانهای قدیم، سوپ را در یک قابلمه عمومی سرو می کردند و آبگوشت را مستقیماً از دیگ می نوشیدند. این شیوه مصرف با اختراع قاشق در قرن چهاردهم تغییر کرد.
مواد لازم جهت تولید سوپ آماده (تغلیظ شده)
انواع مختلفی از مواد غذایی و چاشنی ها برای تولید سوپ آماده استفاده می شود:
- گوشت، مانند گوشت گاو و مرغ، به عنوان ماده تشکیل دهنده در تولید سوپ آماده استفاده می شود.
- سبزیجات می توانند شامل: بروکلی، کلم، ذرت، لوبیا سبز، لوبیا لیما، بامیه، پیاز، نخود فرنگی، گوجه فرنگی و سیب زمینی باشند.
- غلات شامل رشته فرنگی (نودل)، برنج و جو است.
- ادویه ها و طعم دهنده ها شامل: فلفل دلمه ای، برگ بو، دانه کرفس، میخک، پودر کاری، جعفری، فلفل، نمک، شکر و آویشن است.
- قوام دهنده ها شامل آرد و پوره سیب زمینی می باشند.
- آب در فرآیند پخت و پز استفاده می شود اما عموماً توسط قوام دهنده ها جذب شده و از بین می رود.
- روغن نباتی و روغن دانه سویا به عنوان عاملی برای جلوگیری از سرریز شدن مواد در طول فرآیند پخت استفاده می شود.
- سس Worcestershire نیز در تولید سوپ های آماده استفاده می شود. این سس از ترکیبات زیر تهیه می شود:
- عصاره ماهی کولی، شبدر، سیر، سرکه مالت، عصاره گوشت، ملاس، موسیر، شکر و تمر هندی.
- مواد نگهدارنده مانند مونوسدیم گلوتامات (MSG) ممکن است برای افزایش عمر مفید سوپ اضافه شود. MSG نمکی است که از جلبک دریایی و پروتئین های گیاهی به دست می آید.
تولید سوپ آماده
فرآیندهای که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم برای تولید سوپ آماده گوجه فرنگی است. انواع دیگر سوپ های آماده نیز به روشی مشابه تولید می شوند.
مراحل تولید سوپ آماده
تولید ترکیب پایه سوپ آماده
تکه های هم اندازه گوشت گاو بدون چربی و استخوان های سنگین در دیگ پخت صنعتی قرار داده و با آب سرد پوشانده می شود. قبل از روشن شدن حرارت، اجازه میدهیم گوشت به مدت 15 تا 20 دقیقه خیس بخورد.
آب را به آرامی گرم می کنند تا بعد از حدود یک ساعت به جوش بیاید. در طی این فرآیند، لایه ای ژله ای در سطح تشکیل می شود. این لایه به طور منظم توسط کفگیرهای دسته بلند مکانیزه جدا شده و دور ریخته می شود.
ترکیب پایه به مدت شش تا هشت ساعت پخته می شود، تا زمانی که گوشت تکه تکه شود. در این مدت برای یکسان نگه داشتن سطح، مرتبا آب به ترکیب افزوده می شود. سپس ادویه جات با هم مخلوط و به دیگ اضافه می شوند. در پایان زمان پخت، گوشت و مایع آن از هم جدا می شوند.
آماده سازی گوجه ها
گوجه فرنگی هایی که بازرسی را پشت سر میگذارند و کیفیت مناسب را دارند برای از بین بردن کثیفی با آب اسپری میشوند. پس از این شست و شوی اولیه، گوجه فرنگی ها به سینی هایی منتقل می شوند که در آنجا بازرسی شده و دوباره شسته می شوند. سپس گوجه ها به آسیاب چکشی وارد و خرد می شوند تا به پوره تبدیل گردند (برای تولید پوره گوجه می توان از غذاساز صنعتی استفاده نمود). سپس پوره گوجه را به داخل دیگ های پخت صنعتی انتقال می دهند. آن را می جوشانند و مدام هم می زنند. سپس پوست و دانه های گوجه از خمیر جدا شده و مایع باقی مانده به مخازن فولادی ضد زنگ وارد می شود و به قسمت تولید سوپ منتقل می شود.
آماده کردن چاشنی های برای تولید سوپ آماده
مقادیر مشخص دانه کرفس، میخک، فلفل دلمه ای و برگ بو را در دیگ پخت ریخته و با آب سرد می پوشانیم. آب به سرعت به جوش می آید و اجازه می دهیم حدود 10 دقیقه بجوشد. آب طعم دار شده از طریق لوله ها خارج می شود و از چندین پارچه تنطیف با ضخامت های مختلف عبور می کند.
تولید خمیر
آرد و گوجه فرنگی نپخته را در غذا ساز صنعتی با هم مخلوط می کنیم تا خمیر به دست آید.
مخلوط کردن تمامی ترکیبات
گوجه پخته شده سپس به دیگ پخت صنعتی منتقل می شود. پوره خام به تدریج در آن هم زده می شود تا به غلظت مناسب برسد. سپس روغن گیاهی به آن افزوده می شود.
سیر و پیاز را که به صورت مکانیکی خرد شده اند با هم مخلوط کرده و به ترکیب اضافه می کنند. سپس خمیر گوجه فرنگی را اضافه می کنیم. آب چاشنی دار شده همراه با فلفل، نمک، شکر و سس Worcestershire اضافه می شوند. سوپ در این فرآیند به صورت مکانیکی هم زده می شود.
سوپ را به مدت دو تا سه دقیقه می جوشانند تا غلیظ شود. سپس آن را الک کرده و ترکیبات سوخته را جدا می کنند.
کنسرو کردن سوپ آماده
در این مرحله سوپ به دلیل کمبود آب بیشتر شبیه به سس غلیظ است. سوپ در مرحله بعدی به قسمت کنسرو کردن منتقل می شود. در اینجا قوطی ها توسط دستگاه پرکن مایعات تغلیظ شده، پر می شوند. سپس قوطی های پر شده به صورت مکانیکی مهر و موم می شوند.
قوطی ها به بخارپز بلند و استوانهای شکل منتقل می شوند. در آن جا قوطی ها برای اهداف بهداشتی حدود 30 دقیقه حرارت داده می شوند.
قوطی ها سپس روی یک تسمه نقاله قرار می گیرند. در این مسیر روی قوطی ها آب می پاشند تا خنک شوند.
قوطی ها به ایستگاه برچسب زنی منتقل می شوند و برچسب های اطلاعات محصول روی آن ها چسبانده می شوند.
برای تولید سوپ آماده (تغلیظ شده) چه موادی استفاده می شود؟
ادویه جات- سبزیجات- گوشت- نگهدارنده- سس- غلات- قوام دهنده- روغن نباتی و ….
برای تولید پوره گوجه در خط تولید سوپ آماده از چه دستگاهی استفاده می شود؟
از دستگاه پوره کن صنعتی استفاده می شود.
برای خرد کردن سبزیجات مورد استفاده در خط تولید سوپ آمادهع از چه دستگاهی استفاده می شود؟
از دستگاه خرد کن سبزیجات صنعتی استفاده می شود.
برای خرید تجهیزات لازم برای راه اندازی خط تولید سوپ آماده (تغلیظ شده) چکار کنم؟
برای خرید این دستگاه ها و تجهیزات به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.