ادویه مخصوص غذاهای مختلف و روش تهیه و استفاده صحیح آن ها را در این مقاله بیان کرده ایم. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز می توانید با مطالعه این مقاله با این ادویه ها و دستگاه آسیاب آن ها آشنا شوید.
ادویه کلید اصلی برای عطر و طعم دار کردن انواع غذاها است. بدون افزودن ادویه، حتی اگر از گران ترین و مرغوب ترین مواد غذایی هم استفاده کنید، نمی توانید یک غذای خوشمزه و خوش عطر بپزید. انتخاب ادویه مخصوص هر خوراک، از جمله چالش هایی است که بیشتر آشپزها با آن درگیرند تا بتوانند غذایی خوش طعم درست کنند.
عطر ادویه تازه در مقایسه با دیگر ادویه جات زیادتر است. از این رو، شما می توانید با استفاده از یک دستگاه آسیاب رومیزی از ادویه های تازه با عطر و بوی بیشتر در پخت غذاها استفاده کنید.
در ادامه این مطلب، ادویه جات مخصوص غذاهای مختلف را معرفی می کنیم. همچنین روش تهیۀ ادویه تازه در منزل را نیز برایتان بیان می کنیم.
ادویه مخصوص غذاهای مختلف کدام اند؟
غذاهای مختلف ادویه مخصوص خودشان را دارند. در نتیجه اگر می خواهید غذاهای متفاوتی درست کنید، باید ادویه مناسب با آن را استفاده کنید تا طعم مطلوبی داشته باشد.
ادویه مخصوص غذاهای مختلف: ادویه ماکارونی
ماکارونی از جمله غذاهای پرطرفدار است که تقریبا همه آن را بالذت می خورند. با اضافه کدن برخی از ادویه های مخصوص، مزه این غذای لذیذ چندین برابر می شود.
ترکیب کردن ادویه ها ذائقه ای می باشد با این وجود، ما در ادامه مناسب ترین ترکیب ادویه جات را برای ایجاد مزۀ لذیذ در ماکارونی آماده کرده ایم.
- می توانید از ترکیب زیر برای مزه دار کردن ماکارونی استفاده کنید:
پاپریکا- هل- زنجبیل- دارچین- فلفل سیاه- فلفل قرمز- ادویه کاری- آویشن- میخک- تخم گیشنیز- جوز هندی
ادویه مخصوص قورمه سبزی
قورمه سبزی از جمله محبوب ترین غذاها در میان مردم ایران است که هنرمندی هر آشپز ایرانی را نمایان می کند. این هنرمندی به ویژه با ترکیب کردن برخی از ادویه جات بیشتر به رخ کشیده می شود. استفاده صحیح از ادویه، مزه قورمه سبزی را دو برابر می کند.
- اصلی ترین ترکیب ادویه مخصوص قرمه سبزی عبارت است از:
فلفل سیاه- فلفل قرمز- شنبلیله خشک- پودر غوره یا پودر لیمو- پودر رازیانه
ادویه خورش قیمه
حتماً شما نیز به دنبال پیدا کردن روش پخت قیمه مجلسی هستید. در طبخ قیمه مجلسی از شگردی استفاده می کنند که عطر و بوی آن تمام فضا را دربر می گیرد. بله کلید اصلی این شگرد استفاده صحیح از ترکیب مخصوص ادویه جات و زمان درست افزودن آن ها در قیمه است که مسئول چند برابر کردن عطر و طعم آن است.
- ادویه های قیمه عبارت اند از:
پودر گل سرخ- دارچین- جوز هندی- زغفران- هل- زردچوبه- فلفل سیاه
ادویه مخصوص غذاهای مختلف: ادویه پلویی
برنج دارای طبع سرد است. لذا، با توجه به این که که جز جدایی ناپذیر رژیم غذایی ایرانیان است، باید همراه با ادویه جات گرم طبخ شود تا میزان سردی آن را کاهش دهد. ادویه پلویی مزه فوق العاده ای به برنج می دهد، در نتیجه استفاده از آن ها، غذایی خوش طعم را میهمان سفره شما خواهد کرد.
ادویه پلویی ساده
اگر می خواهید برنج ساده را طبخ کنید، بهتر است از ترکیب ادویه جات زیر برای آن استفاده کنید تا مضرات این غذا را کاهش دهد:
- پودر گل محمدی- پودر هل- پودر دارچین- پودر جوز هندی- فلفل سیاه- پودر زیره سیاه
ادویه پلویی مخلوط (لوبیا پلو، عدس پلو, باقالی پلو و …)
به منظور درست کردن انواع مختلف پلوهای مخلوط، می توانید از ترکیب ادویه جات پلو ساده همراه با ترکیب زیر استفاده کنید:
- پودر میخک- زنجبیل
ادویه مناسب آبگوشت
از مهم ترین ترکیبات ادویه های مخصوص غذاهای مختلف، ادویه آبگوشت است. به خصوص که در طبخ این غذا از مقدار زیادی گوشت استفاده می کنید و همان طور که می دانید بوی گوشت باید گرفته شود. معمولا طعم دیزی ها و آبگوشت های رستورانی نسبتا به یاد ماندنی تر از آبگوشت های خانگی هستند. حال به شما می گوییم که برای ایجاد این طعم و مزه عالی از کدام ترکیب ادویه جات استفاده کنید:
- پودر دارچین- پودر فلفل سیاه- پودر تخم گشنیز- زیره سیاه- زردچوبه- جوز هندی- مرزه- پودر لیمو عمانی
برای آشنایی با روش تولید ادویه زردچوبه تازه در منزل، می توانید مقاله «چگونگی آسیاب زردچوبه (معرفی روش ها و دستگاه ها)» را مطالعه کنید.
چاشنی مخصوص مرغ
از بین بردن بوی بد مرغ و ایجاد طعم متفاوتی در آن اهمیت بسیاری دارد. قطعاً استفاده از ترکیب بعضی از ادویه ها در این زمینه تاثیر بسیاری خواهد داشت. برای خوشمزه کردن و گرفتن بوی بد مرغ می توانید از ترکیب زیر استفاده کنید:
- پودر سیر- پودر پیاز- پودر نمک دریا- پودر زیره سبز- پودر هل- پودر زنجبیل- پودر تخم گشنیز- فلفل قرمز و سیاه- زردچوبه- دارچین
برای آشنایی با روش تولید ادویه هل تازه در منزل، می توانید مقاله «آسیاب هل؛ راه اندازی کسب و کار فروش ادویه جات» را مطالعه کنید.
ادویه مخصوص غذاهای مختلف: ادویه ماهی
در میان ادویه های مخصوص غذاهای مختلف، انتخاب ترکیب صحیح ادویه ماهی نیز بسیار اهمیت دارد. ادویه ماهی برای از بین بردن بوی نامطلوب ماهی تاثیر بسیاری دارد مخصوصاً وقتی که به درستی انتخاب گردد.
- برای از بین بردن بوی بد ماهی و طعم دار کردن آن می توانید از ترکیب ادویه های زیر استفاده نمایید:
نمک- زنجبیل- هل- پودر میخک- دارچین- پودر برگ بو- پودر خردل- فلفل سیاه
نکات مهم هنگام افزودن ادویه
- برای آزاد شدن بیشتر عطر ادویه ها بهتر است در هنگام پخت غذا، چندین ثانیه آن ها را در روغن تفت دهید.
- برای آب پز کردن غذاها، بهتر است از ادویه جات آسیاب نشده استفاده کنید.
- هنگام پخت غذاهای گوشتی، 2 ادویۀ هل و دارچین را به صورت کامل در غذا استفاده کنید تا بوی بهتری در غذا ایجاد کنند.
نحوۀ تهیۀ ادویه جات تازه مخصوص غذاهای مختلف
تمام ادویه جات معرفی شده در بالا را می توانید خودتان به صورت تازه در منزل تهیه کنید و یا از عطاری هایی مجهز به دستگاه آسیاب ادویه، به طور تازه بخرید. همان طور که گفتیم ادویه های تازه آسیاب شده عطر و طعم بیشتری دارند.
با خرید دستگاه آسیاب مناسب، می توانید در منزل یا عطاری خودتان به تولید ادویه مشغول شوید و علاوه بر تامین نیاز شخصی خود، به ایجاد درآمد نیز بپردازید.
از انواع آسیاب های رومیزی برای مصارف خانگی، رستوران ها، عطاری ها و قنادی ها می توانید استفاده کنید.
چرا برای پختن غذا از ادویه تازه آسیاب شده استفاده کنم؟
عطر ادویه تازه در مقایسه با دیگر ادویه جات زیادتر است.
برای پخت هر غذا از چه ادویه ای استفاده کنم؟
غذاهای مختلف ادویه های مخصوص خود را دارند که ذائقه ای هستند. با این حال معمولا برای هر غذا ترکیبی از ادویه ها وجود دارد که اکثریت از آن ها استفاده می کنند.
برای تهیه ادویه تازه در منزل چکار کنم؟
برای این کار کافی است یک دستگاه آسیاب رومیزی تهیه کنید.
برای خرید انواع دستگاه آسیاب رومیزی چکار کنم؟
برای خرید انواع این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.
سلام ببخشید من میخوام ازمون انلاین در زمینه ادویه مناسب هر غذا استاندارد فنی حرفه ای شرکت کنم ولی منبع آزمون ندارم واسه مطالعه راهنمائی کنید لطفا منبع معرفی کنید خواهش میگنم