دستگاه ربگیری بطور گسترده ای در منازل، کارگاه ها و کارخانه های صنعتی برای تولید رب گوجه فرنگی استفاده می شوند. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز با مطالعه این مقاله با انواع این دستگاه (خانگی و کارگاهی) آشنا می شوید.
دستگاه آب گوجه گیری یا دستگاه ربگیری خانگی از جمله ماشین آلات صنایع غذایی است که به منظور تهیه آب گوجه و یا رب گوجه فرنگی و همچنین فروش آن استفاده می شود. گوجه فرنگی به طور معمول از آن گروه صیفی جاتی است که به روش های متفاوتی در منازل ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد.
در پخت بسیاری از غذا از رب و سس گوجه فرنگی استفاده می شود و از همین رو بعضی خانواده ها تصمیم گرفتند که با تهیه یک دستگاه ربگیری خانگی ، رب گوجه مصرفی خود را تهیه کنند. در نتیجه دستگاه آبگیری صنعتی، از جمله دستگاه های اصلی برای مشاغل کوچک و خانگی و همینطور از اصلی ترین لوازم آشپزخانه صنعتی است.
در ادامه این مطلب راهنمای خرید دستگاه ربگیری، می توانید با انواع خانگی این دستگاه، نکات مهم برای خرید آن و نحوه عمل آن آشنا شوید.
با دستگاه ربگیری خانگی آشنا شوید.
نام های دیگر دستگاه تولید رب گوجه فرنگی عبارت اند از آب گوجه گیری یا همان دستگاه آب گیری گوجه. وسیله ای کاربردی برای جداسازی پوست و دانه گوجه فرنگی از آب آن است. دستگاه ربگیری در انواع متنوعی تولید می شوند که برخی از آن ها قادر به جدا کردن آب و گوشت گوجه از تفاله آن می باشند.
در حالی که بعضی دیگر از این دستگاه ها، تنها قادر به جدا کردن آب گوجه از تفاله هستند. شما بر اساس نیازتان می توانید از میان این دو نوع دستگاه، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید. شستن و تمیز کردن دستگاه آب گوجه گیری بسیار راحت بوده و مهارت ویژه ای را نیاز ندارد.
علاوه بر این، از این دستگاه می توان برای گرفتن عصاره میوه هایی مانند دانه های انار و انگور نیز استفاده کرد. دستگاه ربگیری گوجه هم در منزل و هم مراکز صنعتی کمک بسیار مناسبی برای شما در انجام عملیات تولید رب گوجه فرنگی می باشد. فقط لازم است هنگام استفاده از آن ها به این نکته ایمنی توجه داشته باشید که هنگام قرار دادن گوجه ها و همچنین شستن تیغه دستگاه آبگیری گوجه احتیاط لازم است.
همگی دستگاه های آب گوجه گیری در گنجایش های متفاوتی طراحی و ساخته شده اند. لذا دارای ظرفیت های متفاوتی می باشند و شما باید بر اساس نیاز و حجم کارتان نوع مناسب دستگاه را انتخاب کنید.
دستگاه آب گوجه گیری برای تهیه آب گوجه و رب گوجه کاربرد دارد. نحوه عمل این دستگاه بگونه ایست که در نهایت آب گوجه، پوره گوجه، پوست و دانه ها از هم جدا خواهند بود.
انواع دستگاه ربگیری (بر حسب فرآورده نهایی)
دستگاه ربگیری به دو مدل دستگاه آب گوجه گیری رندهای و دستگاه ربگیری ضربهای تقسیم میشود که هر کدام بر اساس نحوه کار و محصول نهایی خود متفاوت هستند. هر کدام از انواع این دستگاهها برای تهیه گوجهفرنگی له و رنده شده کاربرد دارند اما در روش کار با یکدیگر فرق دارند؛ در ادامه به توضیح این تفاوتها میپردازیم:
دستگاه آب گوجه گیری ضربه ای
دستگاه ربگیری ضربهای از نظر کارایی و کیفیت، نسبت به دستگاه رندهای پیشرفتهتر است. این دستگاه باعث جدا شدن پوست و تخم گوجه از گوشت آن میشود و مخلوط نهایی با کیفیت و خالصتری تولید میشود که طعم و رنگ بهتری از مدل رندهای دارد.
در برخی مدلهای دستگاه آب گوجه گیری ضربهای، اول پوست گوجه جدا و بعد محصول نهایی له میشود؛ در حالی که در بیشتر مدلها، گوجهها ابتدا خرد میشوند و سپس تخم و پوستشان جدا میشود تا در نهایت مخلوط فقط شامل گوشت گوجه باشد.
دستگاه ربگیری دنده ای
دستگاه ربگیری رندهای، مشابه چرخ گوشت، با تیغههای تیز و موتور قدرتمند مواد ورودی را له کرده و مخلوط میکند. با ورود گوجهها به قیف دستگاه، مخلوطی یکدست و نرم تهیه میشود. این دستگاه، پوست و تخم گوجه را با گوشت آن له کرده و از جدا شدن این اجزا جلوگیری میکند. از آنجایی که پوست و تخم گوجه از گوشت جدا نمیشوند، ربهای با کیفیت کمتری تولید میشود.
موارد استفاده از دستگاه آبگیری گوجه
کاربرد دستگاه ربگیری کوچک در مشاغل خانگی
از تجهیزات اصلی برای تولید رب خانگی، انواع دستگاه ربگیری کوچک خانگی هستند. چنانچه به دنبال ورود به زمینه راه اندازی کسب و کار ربگیری خانگی هستید، با خرید این دستگاه مهم ترین قسمت عملیات تولیدی شما انجام خواهد شد. زیرا آبگیری از گوجه ها در حجم های زیاد بدون استفاده از این دستگاه فرایندی بسیار سخت و زمان بر است.
اگر قصد راه اندازی مشاغل خانگی و یا کارگاه های کوچک رب گیری را دارید، می توانید از انواع دستگاه های آب گوجه فرنگی گیر زیر استفاده کنید:
- دستگاه اتوماتیک آبگیری گوجه
- دستگاه سطلی آبگیری گوجه
شما برای استفاده از این دستگاه در ابتدا باید گوجه را به قطعاتی تقسیم کنید و سپس این قطعات را در درون دستگاه بریزید. سپس دستگاه آغاز به کار کرده و آب گوجه گرفته می شود. اگر نیاز بود می توانید دانه گوجه و پوسته آن را در یک طرف نگه داشته تا آب آن از طرف دیگر خارج شود.
کاربرد دستگاه ربگیری در صنعت
به غیر از مصرف خانگی از آب گوجه می توانید در کارگاه های کوچک و کارخانه ها نیز به منظور تولید سس و رب گوجه استفاده نمایید. از این رو، تولید کنندگان و مهندسان تجهیزات صنایع غذایی با طراحی و ساخت دستگاه ربگیری گوجه، روش آبگیری را برایتان بسیار راحت کرده اند. این دستگاه ها قادر هستند در حداقل زمان ممکن، حجم زیادی از گوجه فرنگی ها را آب بگیرند.
برای آشنایی بیشتر با انواع دستگاه ربگیری و آب گوجه گیری، اینجا کلیک کنید.
نکات کلیدی هنگام خرید دستگاه کدام اند؟
بطور کلی دستگاه های رب گوجه گیری موجود در بازار، فرایند ربگیری را به دو صورت پرسی و ساده انجام میدهند؛ هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارد. با این وجود شیوه عملکرد آن ها در انتخاب و خرید شما اهمیت زیادی نخواهند داشت!
مواردی که لازم است هنگام انتخاب و خرید دستگاه بدان توجه کنید متریال ساخت، توان موتور و کارایی آن ها می باشد.
از جمله دیگر نکاتی که هنگام خرید دستگاه ربگیری باید به آن ها توجه نمایید، عبارتند از:
- نوع و نمره ورق استیل
- شرکت سازنده، نوع و توان موتور دستگاه
تمامی این مواردی که برایتان بیان کردیم، بر هزینه خرید دستگاه رب گوجه گیری تأثیر بسزایی خواهند گذاشت. از این رو، بهتر است آن ها را به خاطر بسپارید و انواع مختلف دستگاه ها را باهم مقایسه نمایید تا بهترین خرید را داشته باشید.
علاوه بر این ها، ظرفیت دستگاه یکی از اصلی ترین مواردی است که باید در نظر داشته باشید! ظرفیت دستگاه نه باید زیادتر و نه کمتر از حد نیازتان باشد؛ زیرا در هر دو صورت باعث می شود هزینه بیشتری را پرداخت کنید. مسلم است که هرچه ظرفیت دستگاه بیشتر باشد، از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشد. همچنین اگر ظرفیت دستگاه کمتر از حد نیازتان باشد، مجبور به تهیه یک دستگاه دیگر می شوید و یا از دستگاه به دفعات خیلی بیشتری استفاده می کنید که طول عمر آن را کاهش می دهد.
انواع دستگاه آب گوجه گیری
تمامی دستگاه های رب گوجه گیری در دو نوع تک کاره و چند کاره ساخته و در بازار عرضه شده اند. یک از این انواع مزایا و معایب خود را دارند. با این حال، پیشنهاد ما به شما خریداری نوع تک کاره این دستگاه است. زیرا سازندگان آن هنگام طراحی و ساخت این انواع، بر روی کارآمدترین عملکرد برای آب گرفتن گوجه فرنگی تمرکز داشته اند و لذا کارایی خیلی بهتری دارند.
البته بر حسب نیازتان، اگر لازم است می توانید از انواع چندکاره این دستگاه که از کیفیت بالای آن ها و معتبر بودن سازندگانش اطمینان دارید نیز استفاده نمایید.
بدنه دستگاه ربگیری
جنس بدنه این دستگاه را به طور معمول از استیل ضد زنگ و با استفاده از آلیاژهای بهداشتی و مقاوم می سازند تا از هر دو نظر بهداشت و استحکام استاندارد باشند. طراحی و ساخت بدنه ی دستگاه ها به شکلی است که در زمان نبود ظرف های تخلیه بتوانند حدود ۲ لیتر آب گوجه را در خود ذخیره کنند.
برای دریافت مشاوره و خرید بهترین دستگاه های آب گوجه گیری و ربگیری، به وبسایت آی فودز مراجعه کنید.
سوالات متداول
1. دستگاه رب گیری چه مدل هایی دارد؟
در دو مدل تک کاره و چند کاره در بازار وجود دارد.
2. هنگام خرید دستگاه آب گوجه گیری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
شما هنگام خرید به آن توجه کنید متریال ساخت، توان موتور و کارایی آن ها می باشد.
3. برای راه اندازی مشاغل خانگی و یا کارگاه های کوچک رب گیری، کدام نوع دستگاه آب گیری گوجه مناسب است؟
دستگاه اتوماتیک آبگیری گوجه و دستگاه سطلی آبگیری گوجه
4. برای خرید دستگاه آب گیری گوجه (رب گیری) چکار کنم؟
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.