تجهیزات فست فود به عبارتی میشه گفت یک مجموعه کاملی است از:
1-تجهیزات خط سوخاری
2-تجهیزات خط برگر
3-تجهیزات خط پیتزا
4- تجهیزات ساندویچی
در این قسمت میخوایم تمامی دسته بندی های تجهیزات فست فود رو به شما معرفی کنم تا شما با یک نگاه باز و خیالی آسوده بتوانید خط مورد نظر خود را انتخاب کنید و یک فست فود بسیارعالی تاسیس کنید.
معرفی تجهیزات خط سوخاری
دستگاه مرغ سوخاری هنی پنی :
هنی پنی بزرگترین تولید کننده ی دستگاه مرغ سوخاری در جهان محسوب میشه که شعبات بسیار زیادی در سرتاسر دنیا دارد و دستگاه ها و ماشین آلات خط سوخاری هنی پنی درچند صد هزار رستوران در حال کار کردن و تولید مرغ سوخاری می باشند.
پس برای راه اندازی سوخاری اولین نکته ای که باید در نظر بگیریم اینه که دستگاهی که شما برای پخت مرغ سوخاری استفاده میکنید ، چه نوع دستگاهیست ؟
دستگاه مرغ سوخاری هنی پنی محبوب ترین برند دستگاه پخت مرغ سوخاری در جهان محسوب میشه .پس شما تا آنجاییکه امکانش هست از دستگاه مرغ سوخاری هنی پنی برای پخت مرغ سوخاری خود استفاده کنید .
دستگاه دیس پلی مرغ سوخاری
دستگاه دیس پلی یا گرمخانه صنعتی مرغ سوخاری یا گرمخانه شیشه ای مرغ سوخاریه.
این گرم خانه بعد از اینکه مرغ سوخاری پخته شد مرغ ها داخل گرم خانه ی شیشه ای قرار میگیرند و از آن قسمت به بعد برای مشتری سرو میشوند .گرمخانه مرغ سوخاری یک طبقه و گرمخانه مرغ سوخاری دو طبقه که بانام دیس پلی در بازار فست فود این دستگاه رو میشناسند.
دستگاه بردینگ یا پودر زن
دستگاه بردینگ یا پودر زن هست که دستگاه پودرزن یا بردینگ جزء دستگاه های آماده سازی خط سوخاری محسوب میشه . این دستگاه پودر سوخاری رو به مرغ میزند و در پورسه ای خاص مرغ سوخاری بعد از اینکه در بردینگ پودر به آن زده شد ،داخل دستگاه پخت کنتاکی و یا دستگاه مرغ سوخاری هنی پنی قرار میگیرد و بعد از اونجا که پخته شد وارد گرمخانه ی شیشه ای میشود و از آنجا برای مشتری سرو میشود .
دستگاه مرینیتور
مرینیتور دستگاهیست که به مرغ ها سس میزند .یعنی مرغ های تکه شده آماده وارد مرینیتور میشود و مرینیتور شروع به چرخیدن میکند و مرغ ها رو با موادی که داخل آن ریخته شده آغشته میکنند و از آنجا مرغ ها وارد بردینگ شده و پودر زده میشود و بعد وارد دستگاه مرغ سوخاری میشود و پخته میشود و از آنجا وارد گرمخانه ی شیشه ای و یا دیس پلی میشود و برای مشتری در نهایت سرو میشود .
این پوروسه تولید خط مرغ سوخاریست که یک پورسه بسیارعالی وحرفه ایست که تمامی مجموعه های سوخاری باید این استاندارد رو رعایت کنند و تا آنجا که میتوانند از ماشین آلات و دستگاه های درجه یک استفاده کنند.

معرفی تجهیزات خط پیتزا
تجهیزات فست فود دیگری که میخواهیم راجع به آن با شما صحبت کنم خط تولید پیتزا است . خط تولید پیتزا پیچیدگی خط تولید سوخاری رو ندارد ولی تنوع بسیار زیادی در ماشین آلاتش وجود دارد تجهیزات مورد نیاز پیتزا فر پیتزا در انواع مختلف که راجع به آن توضیح خواهیم داد .
تاپینگ پیتزا
تاپینگ پیتزا درسایزهای مختلف که در مقابل فر پیتزا قرار میگیره و تجهیزات آماده سازی خط پیتزا مثل انواع یخچال و فریزر صنعتی روی میز کار، انواع میز کار صنعتی استیل، انواع سینک های صنعتی وموارد دیگر.
فر پیتزا
فر پیتزا اصلی ترین ابزارخط تولید پیتزا محسوب میشود که در انواع مختلف در جهان تولید و عرضه شده چون پیتزا محبوب ترین فست فودی که در تمامی جهان مردم از این خوراکی خوشمزه استقبال میکنند و هر اقلیمی بستگی به نوع فرهنگش تغییراتی دراین خوردنی خوشمزه ایجاد کرده و متناسب با فرهنگ و اقلیمش این محصول عالی رو به مردمش عرضه میکنه
فر پیتزا ایتالیایی
پیتزای ایتالیاایی باید توسط فر مخصوص پیتزای ایتالیایی تولید بشود عمدتا فرهای پیتزایی که برای تولید پیتزا ی ایتالیایی از آن استقاده میکنند فر پیتزای صندقی ویا تنوری که در مدل های مختلف در انواع مختلف در بازار جهانی موجود می باشد.
فر پیتزای صندوقی
فر پیتزای صندوقی شش تایی ، نه تایی ، دوازده تایی یک طبقه ، دو طبقه و مدل های مختلف و فر های تنوری بسیار عالی و حرفه ای که در بازار موجوده که حتی داخل این فرهای تنوری میتوانید کنده ی درختی بگذارید که پیتزای شما بوی کنده ی سوخته میگیره و این برای افرادی که این خوردنی خوشمزه رو نوش جان میکنند بسیار جذابه و حایز اهمیت .
فر پیتزا ریلی
شما فر پیتزای آمریکایی که به صورت ریلی در بازار موجود هست و بزرگترین کمپانی تولید کننده ی فر پیتزای ریلی شرکت لینکلن آمریکاست .که این فر را سالهاست به بازار جهانی عرضه میکند و مبدع و مبتکر این صنعت در سراسر دنیاست شرکت لینکلن و بعد از اون هم در کشور عزیز ما ایران این فر تولید شد و بسیاری از این شرکت ها و صنعت گران هستند که فر پیتزای ریلی رو در حال تولید هستند و در بازار داره ارائه میشه حتی به کشورهای اروپایی هم صادر میشه چون بسیار در این صنعت مهارت پیدا کردند صنعت گران مادر صنعت تولید تجهیزات فست فود و فرپیتزای ریلی . و انواع فر پیتزای ریلی در بازار موجود است .

تجهیزات پخت برگر
قسمتی از تجهیزات همانطور که قبل تراز این اشاره شد در بین تمامی خط های لاین فست فود مشترک هست .مثل یخچال های صنعتی ، فریزرهای صنعتی ، میز کار استیل که همین تجهیزات هم برای خط تولید برگر استفاده میشود ولی بعضی از تجهیزات در خط تولید برگر به صورت تخصصی استفاده میشود.
در خط برگر قسمت آماده سازی بسیار اهمیت داره مثل دستگاه های خلال کن یا خورد کن که برای تولید مواد اولیه برگر استفاده میشه . چرخ گوشت های صنعتی که گوشت در آن چرخ میشه وتوسط میکسرهای صنعتی با مواد اولیه مخلوط میشه و در نهایت برگری که توسط دستگاه برگر زن تولید میشود .
خط تولید برگر شامل تجهیزات پخت برگر هم میشود مثل انواع گریل صنعتی .
دستگاه گریل صنعتی
گریل کلا شامل دو دسته گریل ذغالی و گریل روغنی .گریل ذغالی گریلی که با گاز کار میکند نه با ذغال چوب . اما بر روی شعله ها ذغال سنگهایی قرار دارد که شعله از زیربه آن برخورد کرده ،ذغال سنگ داغ و سرخ میشود و برگری که روی شیار های این گریل قرار دارد بدون روغن پخت میشود و گریل روغن شامل یک صفحه چدن که ذره ای روغن باید روی آن ریخته بشه و بعد از آن برگر و یا استیک توسط این گریل پخته میشه و البته از گریل روغنی برای پخت قارچ و پنیر هم استفاده میکنند.
سرخ کن صنعتی
چون تقریبا تمام منو ها که برای برگر طراحی میشه سیب زمینی زیادی درش استفاده میشود . به خاطر همین باید از سرخ کن صنعتی بسیارعالی و حرفه ای در تجهیزات برگری استفاده بشود.
که هم سیب زمینی یک دست ویکنواخت و درجه یکی به شما بدهد به لحاظ پخت و هم اینکه دستگاه بعد از گذشت مدت زمانی دچار فرسودگی نشود و روغن شما رو زود از بین نبرد تا شما همیشه روغن تازه و درجه یکی داشته باشید . در خط سوخاری که دستگاه مرغ سوخاری بهش اشاره شد دستگاه مرغ سوخاری دارای سیستم فیلترینگ اتومات هست ولی برای سرخ کن های خط تولید برگرمیتوانید از دستگاه تصفیه روغن البرز تجهیز استفاده کنید که به میزان 100%در مصرف روغن شما کاهش ایجاد میکند .
تاپینگ ساندویچ
بعد از اینکه برگر تولید شد و ساندویچ تولید شد بر روی نونی قرار میگیره که این نون به قسمت تاپینگ ساندویچ انتقال داده میشه و در روی تاپینگ ساندویچ یک یخچال بسیار عالی درجه یک و حرفه ای که تمام مواد اولیه ساندویچ داخل آن قرار میگیردو بعد از آن بسته بندی شده و داخل شوت برگر قرار داده میشود تا تازه و ترد برای مشتری سرو بشود و سیب زمینی سرخ شده هم بعد از اینکه سرخ شد وارد شوت سیب زمینی شده که در آنجا یک قسمت آماده سازی در روی شوت سیب زمینی انجام میگیرد که سیب زمینی ترد و دمای آن به حد تعادل میرسد و بعد ازآن برای مشتری سرو میشود.

تجهیزات ساندویچی یا تجهیزات اغذیه فروشی
تجهیزات ساندویچی و یا اغذیه فروشی دسته دیگری از زیر مجموعه های تجهیزات فست فود به حساب می آید.
تجهیزاتی که در ساندویچی استفاده میشه کمی معمولی ترو ارزانتر از تجهیزاتی است که در برگری و پیتزا از آن استفاده میشود .به این شکل که بر فرض مثال گریلی که در تجهیزات اغذیه فروشی استفاده میشود اصطلاحا به آن فر ساندویچی و یا فر مرکب میگویند.
که در مدل های مختلف با سلیقه های مختلف تولید می شود.
فر ساندویچی 2 کاره 4 کاره 5 کاره حتی فر ساندویچی 12 کاره . تمامی این مواردی که ذکر شد مرتبط با نوع خدمتیست که این دستگاه در ساندویچی و یا اغذیه فروشی از آن بر می آید.
این نوع فرها متشکل شده از گریل ذغالی ، گریل روغنی ، شعله ، سرخ کن و فر صندوقی پیتزا که تمامی این موارد در یک مجموعه ای به نام فر ساندویچی جا داده شده است که اگر شخصی که یک اغذیه فروشی را راه اندازی میکند هر کدام از این دستگاه ها را به صورت جدا گانه بخواهد خریداری کند متحمل هزینه زیادی خواهد شد .از این جهت می آیند تمام این مجموعه را در یک فر جای میدهند به نام فر ساندویچی . که در مدل ها و کیفیت های مختلف تولید میشود .
عموما در کنار فر ساندویچی از شوت سیب زمینی و یا شوتینگ برگر هم استفاده میشود ولی به هر ترتیب این یک نیاز سلیقه ای می باشد که خیلی از مشتری ها از آن استفاده نمیکنند و خیلی از مشتری ها از آن استفاده میکنند.
عموما مشتری هایی که راه اندازی اغذیه فروشی برایشان خیلی اهمیت دارد تلاش میکنند که هات داگی را که در این رستوران در این فست فود راه اندازی میخواهند کنند و به مشتری هایشان ارائه بدهند دوست دارند که از نوع کبابی باشد.از این جهت برای انجام این کاراز دستگاه هات داگ پز غلتکی و یا هات داگ پز گردان استفاده میکنند.
تجهیزات ساندویچی و یا اغذیه فروشی شامل دو دسته می باشد .
تجهیزات فلافلی
تجهیزات فلافلی که اخیرا خیلی در بین مردم باب شده است راه اندازی فلافلی بسیار محبوبیت پیدا کرده است .وقتی که رستورانی در بین مردم محبوبیت پیدا میکنند قطعا تجهیزاتی که در این حوزه تولید میشوند نیز دچار تحولات بسیارعمده ای میشوند .ازاین جهت فلافل در ابتدا به صورت دستی در مخازن ریخته میشد پخت میشد و در اختیار مشتری قرار داده میشد ولی بعد از گذشت مدت زمانی چون این ساختار کاربر توانایی سرویس رو نداشت صنعتگران تلاش کردند دستگاهی رو اختراع کنند که به صورت مکانیزه کار کند وآن دستگاه ، دستگاه فلافل زن بود که در مدل های مختلف فلافل تولید می کرد دستگاه فلافل زن اتوماتیک در دو مدل رو میزی و ریلی تولید میشود که مدل رومیزی عمدتا بیشتر در اغذیه فروشی های فلافلی استفاده میشود .
دستگاه فلافل زن رومیزی
دستگاه فلافل زن رومیزی بر اساس میزان فلافلی که ارائه میدهد دسته بندی میشود . دستگاه فلافل زن رومیزی تک نازل 2 نازل و 3 نازل که این دستگاه تک نازل بین 1600تا 2100فلافل2 نازل بین 1800تا 2900 فلافل و3 نازل بین 2500 تا 4000 فلافل سرویس میدهد .
که البته میزان خروجی کاربر از این دستگاه بستگی به سرخ کن مخصوص فلافل هم دارد که بسیار در اغذیه فروشی اهمیت دارد.
که سرخ کن صنعتی بسیار استاندارد و درجه یک و مطابق دستگاه فلافل زن طراحی و ساخته شده باشد .
دستگاه فلافل زن ریلی
دستگاه دیگر فلافل زن دستگاه فلافل زن ریلی اتومات هست که بر خلاف فلافل زن رومیزی این دستگاه فلافل رو تولید کرده بر روی غلتک قرار می دهد و وارد سرخ کن میشود و در نهایت فلافل پخته شده از دستگاه خارج میشود .عموما عزیزانی که در تلاش هستند یک کسب و کاری را اندازی کنند تلاش میکنند فضایی را اجاره کنند و از یک فلافل زن ریلی استفاده میکنند تا فلافل پخته ی بسته بندی شده به فروشگاه ها و سوپر مارکت ها ارائه دهند .
که کاری بسیار فوق العاده عالی وپول ساز است و فست فودهای اغذیه فروشی فلافلی که توانایی سرویس دهی به مشتری هایشان را ندارند با فلافل زن رومیزی از فلافل زن اتوماتیک ریلی برای انجام اینکار استفاده میکنند .
البته خیلی از دوستان که اغذیه فروشی فلافلی راه اندازی میکنند از دستگاه مکانیزه استفاده نمیکنند اونها فر ساندویچی مخصوص فلافلی رو تهیه میکنند که داخل اون تعداد زیادی لگن های سرخ کن مخصوص فلافل و حتی گریلی داخل آن می باشد که اگر مشتری تمایل به نوش جان کردن فلافل نداشته باشد بتواند با تنوع منویی که ایجاد شده همبرگر و یا هات داگ نوش جان بکند .پس شما برای راه اندازی یک فلافلی نیازی نیست که حتما از دستگاه های مکانیزه بخواهید استفاده بکنید .
تجهیزات کباب دونر
کباب دونر سالهاست در بین مردم ایران محبوبیت بسیارزیادی پیدا کرده است .آنقدر این خوردنی خوشمزه محبوب شده که امروزه تجهیزات کباب دونر به عنوان یکی از شاخه های اصلی تجهیزات فست فود به حساب می آید .
اصلی ترین تجهیزات در راه اندازی کباب دونر همانطور که از اسم آن پیداست دستگاه پخت دونر یا دستگاه کباب ترکی می باشد .
دستگاه کباب ترکی دستگاهی است که سیخ آغشته و پر از گوشت و یا مرغ بر روی آن قرار میگیرد ودارای موتور گردانیست که گوشت شروع به چرخش میکند و شعله هایی که به صورت مستقیم با گوشت و یا مرغ برخورد میکند سبب پخته شدن آن میشود و کاربر با چاقوی مخصوص کباب ترکی که در دو مدل چاقوی ساده و چاقوی برقی کباب ترکی در بازار موجود هست گوشت را تکه تکه کرده و بر روی سینی کف اجاق مخصوص دونر میریزد و از آنجا ساندویچ تولید شده و در اختیار مشتری قرار میگیرد .
این پورسه تولید کباب دونر و یا تجهیزات دونر می باشد .
علاوه بر دستگاه کباب دونراز تاپینگ ساندویچی هم بسیار در این صنعت استفاده میشود همچون تجهیزات مخصوص برگر که زمانی که دونر پخته شده داخل نون ساندویچی قرار میگیرد بعد از آن باید مخلفات داخل آن قرار بگیرد که توسط تاپینگ سرد ساندویچ داخل نان ساندویچی قرار گرفته و از آنجا بسته بندی شده و در اختیار مشتری قرار داده میشود.
دستگاه دونر کباب در مدل های مختلف در بازار موجود می باشد . انواع دستگاه کباب دونر تک سیخ 2 سیخ حتی 4 سیخ متحرک و ساده در بازار موجود است و با کیفیت های مختلف تولید و به مشتری ارائه میشود و از آنجاییکه این خوردنی خوشمزه در بین مردم ایران بسیار محبوب شده است صنعتگران بسیاری هستند که این دستگاه را تولید میکنند و به بازار عرضه میکنند.
محتوای این نوشته تبلیغاتی است

