فیبر گندم و کاربرد های آن در صنایع غذایی
بروزرسانی در تاریخ

پودر فیبر گندم یکی از پودر های پر کاربرد صنایع غذایی است. فیبر یکی از انواع کربوهیدرات هاست. که در گیاهانی مانند سبزیجات و غلات به مقدار زیاد وجود دارد. اما بدن انسان قادر نیست همه آنها را به سادگی هضم کند. با اینکه فیبر در بدن هضم نمی شود اما در حفظ سلامتی بدن انسان مفید است.

 

فیبر چیست؟

فیبر یک ماده بدون کالری برای انسان است و بدن قادر نیست آن را جذب کند. از این رو خوراکی های دارای فيبر بالا مانند ميوه ‌ها و سبزيجات كالري و چربي کمی دارند. از نظر تأثير فیبر ها بر بدن و خصوصیات فیزیکی، به دو دسته نامحلول در آب و محلول در آب دسته بندی میشوند. كه هر کدام براي سلامتي فوایدی دارند. مقدار اندكي از فيبرها ممكن است به وسیله برخی از باكتري ‌هاي مفید روده شكسته و مصرف شوند.

مشاهده کنید : لیست قیمت فیبر خوراکی

انواع فیبر ها

فیبرها را میتوان به دو دسته فیبرهای محلول و نامحلول تقسیم کرد. هر دو نوع این فیبرها خواصی موثری برای سلامتی انسان دارند. و میتوانند باعث کم کردن وزن شوند. اغلب غذا های فیبردار، هر دو این فیبر ها را در ترکیبات خود دارند. به همین دلیل برای داشتن سلامت بدنی، مصرف غذاهای فیبردار اکیدا توصیه میگردد. غذا هایی که منابع خوبي از يك نوع فيبر هستند غالبا شامل برخی از فيبرهاي نوع ديگر نيز مي باشند.

فیبر محلول

جو دوسر، غلات، حبوبات، آجیل و بعضی از میوه‌ ها و سبزیجات دارای فیبر محلول میباشند. فیبر های نا محلول در بهبود و سلامت قلب و دیابت مفید هستند.

فیبر غیرمحلول 

غلات کامل مانند گندم و ذرت کامل، اغلب میوه‌ها و سبزیجات (با پوست) دارای فیبر غیرمحلول میباشند. این فیبر ها در آب حل نمی‌شوند. قسمت های سخت ‌تر گیاهان مثل لایه خارجی غلات دارای فیبر نا محلول است. فیبر غیرمحلول، در دستگاه گوارش به حرکات روده‌ای منظم کمک میکند.

 

خوراکی های فیبر دار

  • غلاتی مانند گندم ، جو، ذرت و …
  • ميوه هاي خشک نظیر انجير خشک، کشمش، خرما ، زردآلو و …
  • مغر ها مانند گردو، بادام، پسته، فندق و …
  • سبزی هایی مثل چغندر، بروکلی، هویج، کاهو و …
  • میوه هایی مثل سیب، آووکادو، موز، توت، گلابی، پرتقال، کیوی و …
  • عدس و لوبیا و سویا

مشاهده کنید : لیست قیمت انواع فیبر خوراکی

 

فیبر گندم

فیبر گندم را از دیواره سلولی گندم به دست می آورند. این فیبر در صنایع مختلف میتواند خواص کیفی محصولات را بهبود بخشد. برای تهیه فیبر گندم، در طی يک روند پيچيده و تخصصی ترموفيزيكال، فيبر گندم را از بخش‌های ساختمانی گندم بدست می‌آورند. فیبر گندم پودری سفید رنگ است. و بیشتر محتوای فيبری آن را نامحلول می باشد. از این رو ارزش تغذيه‌ای زیادی (مثل غنی سازی با فيبر، كاهش چربی و کالری و…) دارد. این فیبر بدون گلوتن و اسيد فيتيک بوده. و قادر است ۵ تا ۶ برابر وزن خودش آب جذب کند.

پودر فیبر گندمویژگی های فیبر گندم 

  • کنترل انسولین
  • احساس سیری و کمک به کاهش وزن با کم کردن ریزه خواری
  • خاصیت پرکنندگی
  • بدون رنگ، مزه و بو
  • قادر به جذب و نگهداری زیاد آب و روغن
  • حفظ تازگی و بالا بردن مدت زمان ماندگاری محصول
  • بهبود بافت و ساختار محصول
  • مقاوم در برابر اسیدیته و دما
  • بالا بردن راندمان تولید و افزایش بازده اقتصادی تولید محصول
  • تقویت باکتری‌ های مفید روده
  • تنظیم حرکات روده ایی منظم و عمل دفع

 

کاربرد فیبر گندم در صنایع غذایی

صنعت گوشت و غذای آماده

سوسیس و کالباس

فیبر گندم میتواند بدون تغییر دادن بو و طعم محصولات در فراورده های گوشتی استفاده شود. استفاده از فیبر گندم در سوسیس و کالباس باعث آبدار شدن و بهبود بافت این محصولات میگردد. این ماده با جلوگیری از چروکیدگی سوسیس و کالباس در بهبود شكل پذيری و قابليت پر شدن آنها در روكش موثر است. همچنین موجب میشود که در صورت انجماد و رفع انجماد کیفیت محصولات حفظ شده و لطافت محصول از بین نرود.

برگر و ناگت 

استفاده از پودر فیبر گندم در ناگت ها نیز باعث آبدار شدن محصولات و بهبود بافت آنها میشود. همچنین مصرف روغن آنها در زمان پخت کاهش می یابد. فیبر گندم در همبرگر و ناگت در شکل پذیری بهتر و دفرمه نشدن آنها در زمان پخت موثر است.

صنعت نان و شیرینی

نان

فیبر گندم کاربرد های زیادی در صنایع غذایی دارد که یکی از مهمترین آنها صنعت تولید نان است. استفاده از این ماده در نان ها موجب افزایش مدت زمان نگهداری و جلوگیری از بیات شدن میشود. همچنین فیبر گندم میتواند باعث بهبود قابليت برش خوردن و بهبود پروسه فرآوري از خمير نرم نان ها شود. و از شکستگی و چروکیدگی آنها در زمان پخت جلوگیری نماید. افزایش بازده و سلامتی بیشتر از دیگر فواید فیبر گندم در نان هاست.

کیک و کلوچه 

از فیبر ها میتوان در توليد انواع كيك ها ، کلوچه، بيسكويت ها، دونات، كوكي و … استفاده کرد. اینکار باعث افزایش قوام و تردی محصولات شده و از خرد شدن آنها جلوگیری میکند. علاوه بر این، استفاده از فیبر در محصولاتي مانند دونات ها که سرخ کردنی هستند، به كاهش مصرف روغن کمک میکند.

شیرینی و شکلات

فیبر گندم با قابليت مديريت آب و رطوبت در محصول نهايي ، علاوه بر افزايش بازده توليد، به افزایش تازگی و مدت نگهداری آنها نیز کمک میکند. از فیبر در شیرینی های سنتی مانند نان برنجی، نان خرمايی، قطاب، حوا شکری و … نیز استفاده میکنند.

صنعت لبنبات

ماست

از فیبر ها در تولید ماست چکیده استفاده میکنند. اینکار موجب کاهش آب انداختن و بیشتر شدن تاثیر امولسیفایر ها میشود.

پنیر

از فیبر ها در تهیه و تولید پنيرهاي خامه ایی و پروسس و نيز در توليد پنيرهای رنده شده و پودری بهره میبرند. بهبود خاصيت جاري شدن و استاندارهاي ميكروبي، كاهش ميزان چسبندگي و تنظيم آب در سطح محصول از مزایای دیگر این ماده است.

بستنی

فیبر ها در بستنی باعث بهبود پایداری نقطه انجماد و ذوب شده و کیفیت بافت محصول را افزایش میدهند. همچنین فیبر ها كريستاليزاسيون مجدد را کاهش داده و جذب و نگهداری آب در بستنی را بالا میبرند.

فیبر گندمقیمت پودر فیبر گندم

پودر فیبر گندم با توجه به میزان سفارش، برند و … قیمت های متفاوتی دارد. که شما میتوانید قیمت های به روز این محصولات را در لینک زیر از وبسایت آی فودز مشاهده نمایید.

مشاهده کنید : لیست قیمت فیبر گندم

خرید پودر فیبر گندم 

شما میتوانید انواع محصولات صنایع غذایی مورد نیاز خود را به آسانی از طریق همین صفحه در سایت آی فودز تهیه کنید .برای دریافت مشاوره تخصصی و اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

 

فیبر گندم چیست؟

فیبر گندم یک ماده بدون کالری برای انسان است و بدن قادر نیست آن را جذب کند. این فیبر را از دیواره سلولی گندم ها به دست می آورند.

فیبر گندم چه کاربردی دارد؟

از این فیبر در تولیدات سوسیس و کالباس، نان و شیرینی و بعضی لبنیات استفاده میکنند.

قیمت فیبر گندم چقدر است؟

محصولات با توجه به برند، مقدار و … دارای قیمت های متفاوتی هستند.میتوانید در سایت آی فودز از قیمت های مناسب و به روز محصولات اطلاع یابید.

فیبر گندم را از کجا بخرم؟

مشاوره رایگان و خرید مطمعن و آسان در وبسایت آی فودز به شما کمک میکند که محصول مورد نظر خود را یافته و آن را با مناسب ترین قیمت و کمترین زحمت خریداری نمایید.