کاربردی ترین تجهیزات رستوران صنعتی را در این مقاله مورد بررسی قرار داده ایم. خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز با مطالعه این مقاله می توانید با پایه ترین و پرکاربردترین این تجهیزات کاملا آشنا شوید.
رستورانهای صنعتی برای ارائه خدمات به مشتریان با حجم بالا و حفظ کیفیت غذا، به تجهیزات خاص و پیشرفتهای نیاز دارند. تجهیزات رستوران صنعتی نه تنها برای تسهیل فرآیند پخت و پز و کاهش زمان آمادهسازی ضروری هستند، بلکه به بهبود بهداشت و ایمنی غذایی نیز کمک میکنند.
از دستگاههای پخت و پز مانند اجاقها و فرها تا تجهیزات نگهداری مواد غذایی و سیستمهای تهویه، تمامی این تجهیزات نقش مهمی در بهرهوری و کیفیت کار رستورانهای صنعتی ایفا میکنند. انتخاب و استفاده از کاربردیترین تجهیزات رستوران صنعتی میتواند به کاهش هزینهها، افزایش سرعت خدمات و بهبود کیفیت غذا منجر شود.
راه اندازی رستوران صنعتی
شروع یک تجارت جدید یا بازسازی یک آشپزخانه صنعتی میتواند کاری هیجانانگیز و در عین حال دلهرهآور باشد. مدیریت چیدمان و تجهیز کردن رستوران و آشپزخانه کار سادهای نیست. همانطور که هر صاحب رستوران، بار یا کافه میداند، آشپزخانه نیروی محرکهای است که موفقیت کسبوکار را تعیین میکند. انتخاب تجهیزات رستوران صنعتی مناسب میتواند نقش کلیدی در بهرهوری و موفقیت شما ایفا کند. چیدمان و تجهیز کردن آشپزخانه فرصتی برای ارزیابی مجدد نیازهای کسبوکار شما و انتخاب تجهیزات رستوران صنعتی با بالاترین کاربرد و کارایی است.
از آن جایی که هزینهی متوسط تجهیز کردن آشپزخانه به شش رقم میرسد، بسیار مهم است که اقلام مورد نیاز خود را با کاربردیترین تجهیزات رستوران صنعتی هماهنگ کنید تا از نیاز به بودجه بیش از حد خودداری کنید. برنامهریزی کلید کاهش استرس و حفظ محدودیتهای بودجه است. کاربردی بودن هر قطعه از تجهیزات رستوران صنعتی، دستگاهها و اثاثیهای را که در فضای کاری رستوران خود قرار میدهید، در نظر بگیرید.
در مرحله برنامهریزی اولیه، شما باید محل تجهیزات اولیه پخت و پز، محلهای آمادهسازی و نگهداری مواد غذایی، دستشویی، ظرفشویی و تجهیزات نظافت را به دقت در نظر بگیرید. همانطور که چشمانداز شما به واقعیت نزدیکتر میشود، میتوانید در مورد اینکه چه تجهیزاتی، بر اساس نام تجاری، اندازه و ظرفیتشان لازم است، تصمیم بگیرید.
طبقه بندی کاربردی ترین تجهیزات مورد نیاز برای رستوران صنعتی
با توجه به تعداد بالای کاربردی ترین تجهیزات رستوران صنعتی و یا آشپزخانه های صنعتی، برای شما خوانندگان عزیز این تجهیزات را در 8 گروه طبقه بندی کرده ایم. این 8 گروه عبارتند از:
- تجهیزات پخت و پز
- تجهیزات یخچال و فریزر
- تجهیزات رومیزی
- ماشین های ظرفشویی تجاری مستقل
- قفسه ها و امکانات ذخیره سازی و انبار داری
- ظروف آشپزی، ظروف آشپزخانه و ظروف چینی
- سیستم تهویه، هود و فن ها
- مطابقت مقرراتی
در ادامه به معرفی تعدادی از ابتدایی ترین و پرکاربرد ترین انواع تجهیزات رستوران صنعتی می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید مقاله “لیست جامع و راهنمای خرید تجهیزات رستوران و فست فود” را نیز مطالعه کنید.
با مشاهده فیلم زیر می توانید با تجهیزات رستوران صنعتی و راه اندازی آن آشنا شوید:
کاربردی ترین تجهیزات پخت و پز رستوران ها صنعتی
تجهیزات پخت و پزی که استفاده می کنید، می تواند کارایی و جریان کل آشپزخانه شما را تعیین کند. همان طور که به خوبی می توانید تصور کنید قلب هر آشپزخانه موفق، سرآشپز آن است و پشت سر هر سرآشپز بزرگ، تجهیزات پخت و پزی است که او استفاده می کند.
اجاق و فر
فرهای صنعتی از پرکاربرد ترین تجهیزات رستوران صنعتی هستند. اجاق های صنعتی می توانند مقادیر زیادی غذا را سریع تر از اجاق های معمولی بپزند. ایده آل برای پخت، کباب کردن، تفت دادن، حرارت دهی مستقیم با شعله و خشک کردن و پختن سبزیجات هستند. آن ها قلب اصلی عملکرد آشپزخانه های مدرن هستند.
در حالی که اجاق های گازی انتخاب ترجیحی سرآشپزهای حرفه ای هستند، اجاق های برقی و صفحه ای نیز جایگزین های رایجی هستند. اجاق ها در انواع ایستاده و رومیزی موجود هستند.
از دیگر نکات مهم هنگام خریداری فر، کیفیت دستگاه و قابلیت تنظیم دما می باشد.
فر ریلی یکی از انواع فر پیتزا بوده که زیرمجموعه تجهیزات فست فود به حساب میآید. این فر یکی از پرکاربردترین فرهایی است که میتوان از آن برای پخت انواع مختلف پیتزا استفاده کنید.
دستگاه گریل
گریلها چه با گاز کار کنند و چه با ذغال، روشهای پخت سریع، قابل اعتماد و قوی هستند. این دستگاه ها از پرکاربرد ترین تجهیزات رستوران صنعتی برای برآورده کردن نیازهای رستوران های شلوغ، غذا خوری های کنار جاد ها و کبابی ها و … می باشند. گریل ها در انواع ایستاده و رومیزی طراحی و ساخته می شوند.
برای آشنایی کامل و خرید انواع دستگاه گریل به مقاله معرفی گریل گازی: دستگاهی برای خانوارها و فست فودها مراجعه کنید.
ماهی تابه
ماهی تابه نیز از پر کاربرد ترین تجهیزات در گروه پخت و پز رستوران ها و آشپزخانه ها می باشند. مزایای قابل توجهی را در رستوران ها و فست فود ها ارائه می دهند زیرا به سرعت گرم می شوند و دمای پخت ثابتی را فراهم می کنند. چدن از انواع قدیمی و مورد علاقه ماهی تابه بوده و فوق العاده بادوام است. هم چنین گرما را بهتر از هر سطح دیگری در سراسر صفحه پخت حفظ و توزیع می کند.
بسته به کاربرد پخت و پز، فولاد ضد زنگ می تواند جایگزین بهتری برای چدن باشد، زیرا تمیز کردن آن آسان است و بر طعم غذاهای خاص تأثیر نمی گذارد. این تجهیزات نیز در دو نوع ایستاده و رومیزی موجود است.
کاربردی ترین تجهیزات رومیزی رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی
سرآشپزهای بزرگ بر اساس ابزارهایی که استفاده می کنند تعریف می شوند. وقتی صحبت از تجهیزات رستوران صنعتی و تجهیزات کیترینگ می شود، هیچ کس نمی تواند منکر استفاده بالا و مکرر این دستگاه ها به طور روزانه در رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی شود.
بلندر ها و مخلوط کن ها
مخلوط کن های تجاری به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که برای استفاده مداوم مناسب باشند. این دستگاه در کافی شاپ ها، رستوران ها و بارها از پر کاربرد ترین تجهیزات هستند. با قابلیت تغییر ویسکوزیته، مخلوط کن باعث می شود تا اسموتی ها، میلک شیک ها، آب میوه های یخ زده و نوشیدنی های خامه ای را در چند لحظه ترکیب و تهیه کنید. مخلوط کن ها در انواع مختلفی موجود هستند که ممکن است بخواهید بسته به نحوه استفاده خود از میان آن ها انتخاب کنید.
اسلایسر ها (خرد کن)
به طور قطعم می توان گفت اسلایسر ها از پر کاربرد ترین تجهیزات در کلیه مراکز تهیه غذا از رستوران ها گرفته تا کارخانجات، می باشند. تقاضای بالا برای تهیه غذا در رستوران ها، کافه ها، غذای آماده و ساندویچ فروشی ها می تواند دور از انتظار باشد. اسلایسرها روشی ساده، ایمن و بهداشتی را برای تهیه سریع غذا با حجم بالا و بدون سر و صدا ارائه می دهند.
سه نوع اصلی اسلایسر وجود دارد که عبارتند از:
- دستگاه های خردکن گوشت
- دستگاه های خردکن گوجه فرنگی
- دستگاه های آماده سازی سبزیجات
سالاماندر
یک وسیله همه کاره از تجهیزات رستوران صنعتی که برای کباب کردن، بریان کردن، سرخ کردن، کاراملی کردن، گریل کردن و تست کردن استفاده می شود. سالاماندر ها در مصرف انرژی کارآمد هستند، بازده عالی دارند و تمیز کردن و نگهداری آن ها آسان است. اگرچه این دستگاه را در هر آشپزخانه ای پیدا نمی کنید، اما با این وجود یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات است.
برای مطالعه بیشتر درباره تجهیزات رستوران صنعتی، اینجا کلیک کنید.
چشمانداز نهایی: موفقیت رستوران با انتخابهای هوشمندانه
در نهایت، انتخاب تجهیزات رستوران صنعتی مناسب نه تنها به بهبود کارایی و کیفیت خدمات شما کمک میکند، بلکه تجربهای به یاد ماندنی برای مشتریان شما ایجاد میکند. با توجه به اهمیت هر یک از تجهیزات و تأثیر آنها بر فرآیندهای آشپزی، انتخاب صحیح میتواند هزینهها را کاهش داده و بهرهوری را افزایش دهد. از تجهیزات پخت و پز گرفته تا لوازم جانبی، همه این ابزارها نقش کلیدی در موفقیت کسب و کار شما دارند. بنابراین، با دقت و دانش کافی اقدام به خرید تجهیزات رستوران صنعتی کنید تا نه تنها یک آشپزخانه کارآمد بسازید، بلکه پایهای مستحکم برای رشد و توسعه آینده رستوران خود فراهم نمایید.
سوالات متداول
1. کاربردی ترین و پایه ترین تجهیزات رستوران به چند دسته تقسیم می شوند؟
تجهیزات پخت و پز- تجهیزات یخچال و فریزر- تجهیزات رومیزی- ماشین های ظرفشویی تجاری مستقل- قفسه ها و امکانات ذخیره سازی و انبار داری- ظروف آشپزی، ظروف آشپزخانه و ظروف چینی- سیستم تهویه، هود و فن ها- مطابقت مقرراتی
2. اجاق ها و فر های صنعتی در چند مدل وجود دارند؟
بر اساس نوع سوخت مصرفی می توانند گازی یا برقی باشند و به 2 صورت ایستاده و رومیزی ساخته می شوند.
3. سالاماندر چیست و چه استفاده ای دارد؟
یک وسیله همه کاره از تجهیزات آشپزخانه که برای کباب کردن، بریان کردن، سرخ کردن، کاراملی کردن، گریل کردن و تست کردن استفاده می شود.
4. تجهیزات رستوران صنعتی را از کجا بخرم؟
برای خرید این تجهیزات به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.