صفحه اصلی > صنعت بسته بندی : دستگاه بسته بندی سیل؛ پاسخ سوالات رایج درباره این دستگاه
دستگاه بسته بندی سیل
دستگاه بسته بندی سیل

دستگاه بسته بندی سیل؛ پاسخ سوالات رایج درباره این دستگاه

آنچه خواهید خواند:

دستگاه بسته بندی سیل از پرکاربرد ترین تجهیزات بسته بندی در صنایع غذایی می باشد. این دستگاه دارای انواع مختلفی است که خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز می توانید با مطالعه این مقاله با سوالات رایج درباره ویژگی های انواع مختلف این دستگاه آشنا شوید.

دستگاه بسته بندی سیل چیست؟

از مهم ترین و اساسی ترین دستگاه های بسته بندی برای محصولات غذایی دستگاه های سیل یا سیل پک می باشند. توسط این دستگاه ها می توان فرآورده های غذایی را درون ظروف پلاستیکی و یک بار مصرف بسته بندی نمود. بسیاری از کسب و کارهای خانگی نیز از این دستگاه برای بسته بندی محصولات خود استفاده می کنند. برای مثال می توان به ظروف الویه آماده اشاره نمود، برای بسته بندی این محصول نیز از انواع این دستگاه استفاده شده است. نحوه کار این دستگاه این گونه است که با اعمال حرارت بر ظرف ها پلاستیکی، نوعی روکش محکم ایجاد می نماید.

انواع مختلفی از دستگاه سیل و سیل وکیوم وجود دارد که در ادامه این مطلب به سوال های رایج خریداران درباره این دستگاه ها پاسخ می دهیم.

دستگاه بسته بندی سیل ظروف دستی
دستگاه بسته بندی سیل ظروف دستی

دستگاه سیل دارای چه انواعی می باشد؟

در صنعت بسته بندی دستگاه های سیل و سیل وکیوم در دو نوع زیر وجود دارند:

  • دستگاه سیل ریلی
  • دستگاه سیل رومیزی

کاربرد انواع ریلی این دستگاه بیشتر برای تولیدی ها با حجم بالا می باشد. در حالی که تولیدی ها با حجم تولید پایین، بیشتر از انواع سیل رومیزی استفاده می کنند.

هم چنین می توان از انواع دستگاه ترمو فرم فیل سیل نیز برای خطوط تولید کارخانه ها و خطوط تولید بزرگ استفاده نمود. دستگاه های سیل القایی نیز وجود دارند که دارای کاربردی کاملا متفاوت با دیگر انواع دستگاه های سیل می باشند.

برای بسته بندی چه ظروفی از روش بسته بندی سیل استفاده می شود؟

جنس ظروف : ظروفی که توسط این دستگاه بسته بندی می شوند، لازم است حتما از جنس ظروف یک بار مصرف (PP: پلی پروپیلن) باشند.

شکل ظروف : لازم به ذکر است که پیش از خرید دستگاه سیل اول باید ظرف مورد نظرتان را انتخاب نمایید. ظروفی که توسط این دستگاه بسته بندی می شوند، اغلب دارای شکل لیوانی یا 4 گوش می باشند. منظور از چهارگوش بودن ظروف، هر ظرفی است که از 4 گوشه تشکیل شده باشد (مربع، مستطیل، ذوزنقه و …). هم چنین منظور از لیوانی بودن ظروف نیز اشکال بیضی و دایره ای می باشد. سپس بعد از مشخص شدن شکل ظرف مورد استفاده، می توان دستگاه سیل مناسب آن را (دستگاه سیل 4 گوش یا دستگاه سیل لیوانی) خریداری نمود.

اندازه ظروف : در رابطه با اندازه ظروف مورد استفاده، ارتفاع پارامتری کم اهمیت است که می تواند تا 15 سانتی متر نیز باشد. آن چه که هنگام انتخاب ظروف از نظر اندازه مهم است، اندازه دهانه ظرف انتخابی است. هنگامی که دستگاه سیل مورد استفاده بر اساس اندازه دهانه ظروف تنظیم گردد، دستگاه تنها ظروف با همان اندازه دهانه ولی با ارتفاع متغیر (تا 15 سانتی متر) را سیل می کند. با این حال ممکن است خریدار بخواهد برای سیل کردن از دو ظرف با اندازه دهانه نزدیک به هم استفاده کند، مثلا اندازه های 105 و 85 سانتی متر. در این حالت برای دستگاه های سیل لیوانی، خریدار می تواند خودش قالب ظروف کوچکتر را به طور دستس بر ظروف ایجاد نماید. در نتیجه دستگاه را می توان برای هر دو ظرف استفاده نمود.

ظرفیت تولید انواع سیل رومیزی چقدر است؟

دستگاه سیل در انواع سیل ریلی، سیل دو قالب و سیل تک قالب وجود دارد. آن چه که در انتخاب دستگاه مهم است، حجم تولید خریدار می باشد.

انواع دستگاه های سیل تک قالب برای کارگاه های تولیدی با ظرفیت تولید پایین مناسب می باشد.

  • دستگاه سیل تک قالب نیمه اتوماتیک : نحوه عملکرد این دستگاه سیل رومیزی توسط اهرم می باشد. طی هر 1 ساعت قادر است بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ ظرف را بسته بندی نماید.
  • دستگاه سیل تک قالب اتوماتیک :عملکرد این مدل دستگاه سیل رومیزی بدون نیاز به اهرم و نیروی انسانی می باشد. طی هر 1 ساعت قادر است بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ ظرف را بسته بندی نماید.

ظرفیت تولید انواع سیل ریلی چقدر است؟

ظرفیت این دستگاه ها نیز با توجه به نوع استفاده آن ها تعیین می شود:

  • دستگاه ریلی یک لاین : این دستگاه قادر است طی هر 1 ساعت حدود ۷۰۰ ظرف را بسته بندی نماید.
  • دستگاه ریلی دو لاین : این دستگاه قادر است طی هر 1 ساعت حدود ۱۴۰۰ ظرف را بسته بندی نماید.

تفاوت دستگاه سیل با دستگاه سیل وکیوم در چیست؟

دستگاه سیل وکیوم دارای استفاده صنعتی می باشد. چگونگی عملکرد این دستگاه به این گونه است که پیش از انجام فرآیند بسته بندی، دستگاه ابتدا ایجاد خلاء می کند و به طور کامل هوای درون ظرف را خارج می کند و سپس ظرف را بسته بندی می کند.

استفاده انواع دستگاه های سیل وکیوم برای فرآورده هایی می باشد که لازم است تازگی آن ها حفظ شود. از جمله این فرآورده ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لبنیات، محصولات گوشتی (گوشت قرمز، ماکیان و آبزیان) و …

انواع دستگاه های سیل وکیوم نیز در دو نوع ریلی و رومیزی طراحی و ساخته می شوند.

دستگاه بسته بندی وکیوم رومیزی
دستگاه بسته بندی وکیوم رومیزی
دستگاه بسته بندی سیل وکیوم دوکابین
دستگاه بسته بندی سیل وکیوم دوکابین

دستگاه بسته بندی سیل مجهز به کدام لوازم جانبی است؟

انواع اتوماتیک این دستگاه را می توان به دستگاه تاریخ زن و سیستم تزریق گاز مجهز کرد. جهت افزایش مدت ماندگاری فرآورده هایی که بسته بندی می شوند، قابلیت تزریق گاز ازت به درون ظروف بسته بندی وجود دارد. به عنوان مثال مدت زمان ماندگاری سالاد بدون وجود گاز بین 1 هفته تا ده روز می باشد اما در صورت وجود سیستم تزریق گاز می توان این زمان را به ۱۵ تا ۲۰ روز افزایش داد.

سایر ویژگی های دستگاه سیل

برقی که توسط دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد، می‌تواند 1 فاز یا 3 فاز باشد.

جنس بدنه دستگاه نیز می تواند از آلومینیوم یا استیل باشد که این مورد به انتخاب خریدار بستگی دارد.

دستگاه بسته بندی سیل با دستگاه بسته بندی سیل وکیوم چه تفاوتی دارد؟

دستگاه بسته بندی سیل وکیوم قبل از بسته بندی و سیل ظروف، درون ظروف بسته بندی حالت خلا ایجاد می کند.

دستگاه بسته بندی سیل چه انواعی دارد؟

دارای دو نوع دستگاه سیل ریلی و دستگاه سیل رومیزی می باشد.

دستگاه بسته بندی سیل به چه تجهیزاتی می تواند تجهیز شود؟

به دستگاه تزریق گاز برای بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته و دستگاه تاریخ زن.

برای خرید دستگاه بسته بندی سیل چکار کنم؟

برای خرید انواع این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.

برای خرید دستگاه بسته بندی سیل وکیوم چکار کنم؟

برای خرید انواع این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.

مقالات مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز دهید
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها