تاثیر مصرف گوشت بر بدن می تواند مثبت یا منفی باشد، این امر به میزان مصرف و روش طبخ گوشت نیز بستگی دارد خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز می توانید با مطالعه مقاله زیر با مزایا و محدویت های طبخ و مصرف کباب آشنا شوید.
گوشت
گوشت یک غذای بسیار بحث برانگیز است.
از یک طرف، این ماده غذایی در بسیاری از رژیم ها، منبع عالی پروتئین و مواد مغذی مهم است. از سوی دیگر، برخی معتقدند خوردن آن ناسالم، غیراخلاقی و غیر ضروری است.
انواع گوشت
انواع گوشت بر اساس منبع حیوانی و طرز تهیه آن ها طبقه بندی می شود.
گوشت قرمز
این گوشت از پستانداران بدست می آید. نسبت به گوشت سفید از پروتئین غنی از آهن میوگلوبین، در بافت خود غنی تر می باشد.
از جمله گوشت های قرمز می توان موارد زیر را نام برد:
- گوشت گاو
- گوشت بره
- گوساله
- بز
- گوسفند
- گوزن
گوشت سفید
رنگ این گوشت به طور کلی روشن تر از گوشت قرمز است، از پرندگان و شکار های کوچک بدست می آید.
از جمله گوشت های سفید می توان موارد زیر را نام برد:
- جوجه
- بوقلمون
- اردک
- غاز
- پرندگان وحشی مانند بلدرچین و قرقاول
گوشت فرآوری شده
گوشت فرآوری شده عبارت است از گوشتی که برای بهبود طعم و افزایش ماندگاری تحت فرآیند هایی قرار گرفته است. از جمله این فرآیندها نمک سود کردن، پخت، دودی کردن، خشک کردن و… می باشند.
از جمله گوشت های فرآوری شده می توان موارد زیر را نام برد:
- هات داگ
- سوسیس
- بیکن
مواد مغذی موجود در گوشت
گوشت بدون چربی یک منبع عالی پروتئین محسوب می شود. این گوشت پس از پخت حاوی 25 تا 30 درصد پروتئین از نظر وزنی است. پروتئین حیوانی از نظر تغذیه ای کامل است، به این معنی که تمام نه اسید آمینه ضروری بدن را تأمین می کند.
گوشت و مرغ منابع عالی پروتئین هستند. آن ها هم چنین بسیاری از مواد مغذی دیگر مورد نیاز بدن شما را دارا می باشند. مانند: ید، آهن، روی، ویتامین ها (به ویژه B12) و اسیدهای چرب ضروری.
بنابراین مصرف گوشت و مرغ به صورت هفتگی به عنوان بخشی از رژیم غذایی، می تواند ایده خوبی باشد. بهتر است از گوشت بدون چربی و در اندازه توصیه شده استفاده کنید، تا از مصرف زیاد نمک و چربی اشباع خودداری کنید.
در ویدئو زیر نحوه طبخ کباب کوبیده آموزش داده شده است. شما را به تماشای این ویدئو دعوت می کنیم:
مواد مغذی دریافتی حاصل از مصرف 100گرم گوشت گاو بدون چربی
- کالری: 205
- پروتئین: حدود 27 گرم
- ریبوفلاوین: 15 درصد از ارزش روزانه (DV)
- نیاسین: 24 درصد DV
- ویتامین: B6 19 درصد DV
- ویتامین B12: 158 درصد DV
- نیاسین: 24 درصد DV
- فسفر: 19 درصد DV
- روی: 68 درصد DV
- سلنیوم: 36 درصد DV
مزایای مصرف گوشت برای بدن
گوشت و طیور منابع بسیار خوبی از پروتئین هستند که برای رشد و نمو مهم است. اما آیا می دانید که این ها سرشار از مواد دیگری هستند که برای سالم بودن به آن ها نیاز دارید؟ مثلا:
- ید، به بدن شما در تولید هورمون تیروئید کمک می کند.
- آهن، با حمل اکسیژن به بدن شما کمک می کند. برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و رشد، توسعه و سلامت باروری مفید است.
- ویتامین B12، برای سیستم عصبی شما مفید است.
- امگا 3، برای حمایت از سلامت قلب و مغز موثر است.
محدودیت های مصرف گوشت
مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده به سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است و خطرات سلامتی را افزایش می دهد.
دکتر هو رئیس علوم تغذیه هاروارد می گوید: مجموعه ای از شواهد ارتباط واضحی را بین مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده و خطر بالای بیماری های قلبی، سرطان، دیابت و مرگ زودرس نشان می دهد.
کلمه کلیدی مصرف زیاد می باشد. او می گوید بر اساس شواهد، افرادی که مصرف گوشتشان متعادل و کمتر است، خطرات کمتری برای سلامتی دارند.
یک توصیه کلی این است که افراد نباید بیش از دو تا سه وعده در هفته مصرف گوشت داشته باشند.
مصرف گوشت و چربی اشباع شده
برخی از گوشت ها سرشار از چربی هستند، به ویژه چربی اشباع شده. مصرف مقدار زیادی چربی اشباع شده می تواند سطح کلسترول را در خون افزایش دهد. داشتن کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را افزایش می دهد.
نوع محصول گوشتی که انتخاب می کنید و نحوه پخت آن می تواند تفاوت زیادی در میزان چربی اشباع شده ایجاد کند.
به طور کلی برای کاهش خطرات ناشی از مصرف گوشت، داشتن رژیم غذایی سالم پیشنهادی مناسب است. یک رژیم متعادل سالم می تواند شامل پروتئین گوشت، ماهی و تخم مرغ یا منابع غیر حیوانی مانند لوبیا و حبوبات باشد.
روش های سالم طبخ و مصرف گوشت
روش های زیادی برای طبخ گوشت وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم مناسب از نظر سلامت نیز مناسب اند.
از جمله این روش ها گریل کردن و یا تهیه کباب گوشت می باشد. مصرف گوشت کباب شده به ویژه در ایران از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد.
باید توجه داشت که گریل کردن یا کباب کردن گوشت، در صورتیکه درست انجام نشود خطرناک است. شیوه صحیح گریل کردن گوشت و نکات آن را در به طور کامل توضیح داده ایم.
مصرف گوشت کبابی
کباب در انواع مختلفی در رستوران ها سرو می شود. هم چنین افراد در دورهمی های خانوادگی و دوستانه نیز به تهیه و مصرف این غذا می پردازند.
سیخ گرفتن کباب اما برای برخی افراد دشوار می باشد، به خصوص در تعداد های بالا. علاوه بر آن شستن سیخ ها پس از پخت کباب نیز سختی بسیاری دارد. گوشت به آن چسبیده و انرژی و زمان بالایی نیاز دارد.
از این رو برای حل این مشکلات دستگاه هایی ساخته شده است. دستگاه کباب زن، کباب پز و سیخ شور.
دستگاه کباب زن
با استفاده از این دستگاه که در انواع دستی و اتوماتیک ساخته می شود می توانید در مدت کم، تعداد زیادی کباب را سیخ بگیرید. برای استفاده در رستوران ها و جمعه های خانوادگی بسیار مناسب می باشد.
دستگاه کباب پز صنعتی
از این دستگاه ها در رستوران ها و برای مقیاس بالا استفاده می شود. این دستگاه ها در انواع زیر وجود دارد:
دستگاه کباب پز ایستاده، ریلی، سالاماندر و برقی.
برای پخت کباب با این دستگاه نیازی به روغن نبوده لذا برای غذاهای سالم و رژیمی کاربرد دارد. هم چنین شست و شو تمیز کردن آن ها راحت است.
سوالات متداول
خواص خوردن گوشت چیست؟
گوشت و مرغ منابع عالی پروتئین هستند. آن ها هم چنین بسیاری از مواد مغذی دیگر مورد نیاز بدن شما را دارا می باشند. مانند: ید، آهن، روی، ویتامین ها (به ویژه B12) و اسیدهای چرب ضروری.
مصرف گوشت برای بدن خطرناک است؟
اگر به میزان متعادل و کم مصرف شود خیر.
دستگاه کباب زن چیست؟
با استفاده از این دستگاه می توانید در مدت کم، تعداد زیادی کباب را سیخ بگیرید.
برای خرید دستگاه سیخ شوی چکار کنم؟
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.
برای خرید دستگاه کباب پز چکار کنم؟
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.
برای خرید دستگاه کباب زن چکار کنم؟
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید این دستگاه به فروشگاه آی فودز مراجعه کنید.