صفحه اصلی > صنعت گوشت و غذاهای آماده : همه چیز درباره کاتر سوسیس و کالباس
کاتر سوسیس و کالباس
کاتر سوسیس و کالباس

همه چیز درباره کاتر سوسیس و کالباس

آنچه خواهید خواند:

کاتر سوسیس و کالباس را می توان قلب هر واحد تولید کننده سوسیس و کالباس دانست. در این صفحه از وبسایت آی فودز، دستگاه کاتر سوسیس و کالباس را به طور کامل بررسی می کنیم. پس تا آخر با ما باشید.

معرفی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس  (Cutter)

کاتر سوسیس و کالباس یکی از تجهیزات ضروری در کارگاه های تولید سوسیس و کالباس است. این دستگاه برای خرد کردن و مخلوط کردن گوشت و سایر مواد اولیه سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می گیرد.

این دستگاه باعث بهبود کیفیت محصولات نهایی می شود، زیرا تمامی مواد اولیه به طور یکنواخت و بهینه مخلوط می شوند. همچنین، استفاده از کاتر سوسیس و کالباس زمان و هزینه را نیز کاهش می دهد، زیرا فرآیند ترکیب و آماده سازی مواد اولیه به سرعت و به صورت اتوماتیک انجام می شود.

با توجه به اهمیت این دستگاه در تولید سوسیس و کالباس، لازم است که آن را با دقت و دقت مناسب انتخاب و نصب کنید تا بهره وری بالاتری در فرآیند تولید داشته باشید و محصولات با کیفیت تری تولید کنید.

از کاتر برای آماده نمودن خمیر سوسیس و کالباس (فارش) و مخلوط کردن گوشت و سایر مواد استفاده می شود. همچنین از دستگاه کاتر سوسیس و کالباس برای تولید امولسیون های آب و روغن نیز استفاده می گردد.

در هنگام خرید کاتر سوسیس و کالباس باید به نکات مختلفی توجه کرد تا بتوان دستگاهی مناسب و کارآمد را خریداری کرد. در ادامه به معرفی و توضیح این نکات می پردازیم.

هنگام خرید دستگاه کاتر سوسیس و کالباس به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

ظرفیت کاتر

یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام خرید کاتر سوسیس و کالباس باید به آن توجه کنید، ظرفیت کاتر است. ظرفیت کاتر به میزان مواد اولیه ای که می توان در یک بار استفاده در کاتر خرد کرد، اشاره دارد. ظرفیت کاتر ها معمولاً بر حسب لیتر یا کیلوگرم بیان می شود.

برای کارگاه های کوچک و مشاغل خانگی، کاتر هایی با ظرفیت 15 تا 40 لیتر مناسب هستند. ظرفیت مناسب برای کارگاه های متوسط، 40 تا 100 لیتر است و برای کارگاه های بزرگ، کاتر هایی با ظرفیت بیشتر از 100 لیتر مناسب هستند.

معمولا سایز کاتر سوسیس و کالباس با اعلام وزنی که در هر پارت تولید می کند نام گذاری می شود. برای مثال کاتر ۱۶۰ کیلویی که در هر بار تولید ۱۶۰ کیلوگرم فارش تولید می کند. همچنین کاتر سوسیس و کالباس ۳۲۰ کیلویی و غیره.

کاتر سوسیس و کالباس 15 لیتری رومیزی

تیغه های کاتر

تعداد تیغه ها از دیگر نکات مهمی است که باید هنگام خرید کاتر سوسیس و کالباس به آن توجه کنید. تعداد تیغه ها در میزان یکنواختی خمیر سوسیس و کالباس تأثیر می گذارد.

کاتر هایی با تعداد تیغه های بیشتر، خمیر یکنواخت تری تولید می کنند. تعداد تیغه ها معمولاً بین 6 تا 8 عدد است.

سرعت چرخش تیغه ها نیز تاثیر مهمی بر عملکرد این دستگاه دارد. سرعت چرخش تیغه ها بر میزان خرد شدن مواد اولیه تأثیر می گذارد.

کاتر هایی که سرعت چرخش تیغه هایشان بیشتر است، مواد اولیه را سریع تر و ریزتر خرد می کنند. سرعت چرخش تیغه ها معمولاً بین 3000 تا 4000 دور در دقیقه است.

جنس تیغه ها را فراموش نکنید. البته تیغه های کاتر ها معمولاً از جنس استیل ضد زنگ ساخته می شوند.

تیغه های استیل ضد زنگ در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند و عمر طولانی تری دارند.

بر روی تیغه ها درپوشی قرار داده شده است که از به بیرون پرتاب شدن گوشت و دیگر مواد جلوگیری می کند. همچنین، مانع از بروز حوادث خطرناک نیز می شود.

قدرت موتور

قدرت موتور در میزان توانمندی کاتر در خرد کردن مواد اولیه تأثیر می گذارد. کاتر ها با قدرت موتور بیشتر، مواد اولیه را با توان بیشتری خرد می کنند. قدرت موتور کاتر ها معمولاً بین 1.5 تا 3 اسب بخار است.

نوع کاتر

کاتر های سوسیس و کالباس معمولاً به دو نوع کاتر های دستی و کاتر های برقی تقسیم می شوند.

انواع دستی کاترها برای کارگاه های کوچک و مشاغل خانگی مناسب هستند. این کاتر ها ارزان تر از کاتر های برقی هستند اما کار کردن با آن ها دشوار تر است.

کاتر های برقی برای کارگاه های متوسط و بزرگ مناسب هستند. استفاده این انواع آسان تر است و سرعت بیشتری نیز دارند.

قیمت کاتر سوسیس و کالباس

قیمت کاتر ها بسته به ظرفیت، تعداد تیغه ها، سرعت چرخش تیغه ها، جنس تیغه ها، قدرت موتور و نوع کاتر متفاوت است.

در زمان خرید این دستگاه باید به تمامی نکات بالا توجه کنید تا بتوانید دستگاهی مناسب و کارآمد را خریداری نمایید.

علاوه بر نکات ذکر شده در بالا، هنگام خرید کاتر سوسیس و کالباس به نکات زیر نیز توجه کنید:

  • طراحی و ارگونومی کاتر: کاتر باید دارای طراحی ارگونومیک باشد تا کار کردن با آن راحت باشد.
  • تمیز کردن و نگهداری کاتر: کاتر باید به راحتی تمیز و نگهداری شود.
  • گارانتی و خدمات پس از فروش: کاتر باید دارای گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر باشد.

کاتر سوسیس و کالباس 120 لیتری کارگاهی

در قدیم چگونه بدون کاتر سوسیس و کالباس تولید می شد؟

در ایام قدیم برای تولید سوسیس و کالباس، گوشت و بقیه ترکیبات را توسط ساتورهای خمیده خرد و مخلوط می نمودند. ولی در اوایل قرن اخیر دستگاه های ساده و مبتدی را ساخته و از آن بهره برداری نمودند تا اینکه به مرور تکنولوژی ساخت این دستگاه به سرعت پیشرفت کرده و به کاترهای مدرن امروزی که دارای توان بالا هستند تبدیل شده است.

در حال حاضر، کاترهای مدرن امروزی توانایی خرد کردن و مخلوط کردن گوشت و ترکیبات دیگر را با سرعت و دقت بالا انجام می‌دهند. این دستگاه‌ها به طور خودکار عمل می‌کنند و به‌وسیله کامپیوترهای قدرتمند کنترل می‌شوند تا از دقت بالا و تولید کیفیت برتر برخوردار باشند. این پیشرفت‌ها در فناوری تولید سوسیس و کالباس باعث بهبود روند تولید و کاهش هزینه‌ها شده است و امکان تولید محصولات با کیفیت بالا و بهداشتی را فراهم کرده است.

مرد ایرانی در حال تولید سوسیس

چگونگی استفاده از دستگاه کاتر سوسیس و کالباس

جهت استفاده از دستگاه کاتر سوسیس و کالباس به صورت زیر عمل نمایید:

  • مواد اولیه سوسیس و کالباس (گوشت، ادویه جات، چربی و …) در داخل کاسه دستگاه ریخته می شوند.
  • درپوش کاسه بسته می شود.
  • تیغه دستگاه به صورت دورانی یا خطی حرکت می کند و مواد اولیه را خرد می کند.
  • مواد اولیه خرد شده به طور یکنواخت مخلوط می شوند.

پنل فرمان کاتر سوسیس و کالباس

در قسمت جلوی کاتر چند تکمه و یا اهرم (کلید، شاسی) نصب شده که مخصوص استارت موتور و حرکت تیغه با دو دور، حرکت کاسه با دو دور، دور آرام تیغه برای میکس کردن، حرکت بالا و پائین تخلیه کن، حرکت بالا و پائین جک، حرکت بالا و پائین محافظ تیغه ها می باشد.

لازم به ذکر است کاترهایی که مجهز به سیستم دیجیتالی هستند دارای یک صفحه نمایشگر می باشند که با علائمی راه اندازی قسمت های مختلف کاتر را نشان میدهد و کاترمن (اپراتور دستگاه کاتر) براحتی و با اشاره انگشت بر روی علائم می تواند با آن کار نماید.

همچنین برخی از کاترها دارای سیستم دیجیتالی نشان دهنده شرایط تولید نیز می باشند. این پنل های دیجیتال می توانند تعداد دور در دقیقه تیغه ها، تعداد دور در دقیقه کاسه کاتر، دمای فارش و دمای محیط را نشان دهند.

روش شستشوی کاتر سوسیس و کالباس پس از پایان کار

شستشوی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس یکی از مهم ترین نکات در نگهداری از این دستگاه است. تمیز کردن و ضدعفونی کردن منظم دستگاه باعث می شود که دستگاه سالم بماند و از رشد باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا جلوگیری شود.

برای شستشوی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. دستگاه را از برق بکشید.
  2. کاسه دستگاه را از بدنه جدا کنید.
  3. کاسه دستگاه را با آب گرم و مواد شوینده ملایم بشویید.
  4. تیغه های دستگاه را با آب گرم و مواد شوینده ملایم بشویید.
  5. بدنه دستگاه را با آب گرم و مواد شوینده ملایم بشویید.
  6. تمام قسمت های دستگاه را با آب گرم بشویید تا مواد شوینده کاملاً پاک شوند.
  7. دستگاه را با یک حوله تمیز خشک کنید.

توجه داشته باشید که در زمان شستشوی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس از مواد شوینده قوی استفاده نکنید؛ زیرا این مواد ممکن است به دستگاه آسیب برسانند!

علاوه بر مراحل ذکر شده در بالا، نکات زیر را نیز در هنگام شستشوی دستگاه کاتر سوسیس و کالباس رعایت کنید:

  • از آب گرم استفاده کنید؛ آب گرم در از بین بردن چربی و سایر مواد غذایی از روی دستگاه موثر است.
  • از مواد شوینده ملایم استفاده کنید؛ مواد شوینده ملایم به بدنه و تیغه های دستگاه آسیب نمی رسانند.
  • همه قسمت های دستگاه را به خوبی بشویید. حتی قسمت هایی که به نظرتان تمیز می رسند نیز می تواندحاوی آلودگی باشند.
  • دستگاه را با یک حوله تمیز خشک کنید؛ رطوبت از عوامل رشد باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا است.

با رعایت این نکات می توانید دستگاه کاتر سوسیس و کالباس خود را به طور صحیح تمیز کنید و برای مدت طولانی از آن استفاده کنید.

مقالات مرتبط
5 1 رای
امتیاز دهید
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
الهام علیوند
الهام علیوند
3 سال قبل

سلام وقت بخسر
ممنون بابت مطالب مفیدی که ارائه دادین
من یه نمونه ارزیابی ریسک از کارخونه ی تولید سوسیس کالباس لازم دارم
شما می تونید درین مورد کمکی کنید به ما؟

مهندس محمد مکابر
پاسخ به  الهام علیوند
3 سال قبل

درود بر شما.
ما در آی فودز بیشتر روی مباحث مربوط به تولید تمرکز و تخصص داریم و متاسفانه در زمینه ارزیابی ریسک و مباحث مربوط به بهداشت محیط تخصص نداریم.
سپاس از پیام شما