صفحه اصلی > مواد اولیه صنایع غذایی : انواع اسانس های خوراکی و کاربرد آنها در صنایع غذایی

انواع اسانس های خوراکی و کاربرد آنها در صنایع غذایی

آنچه خواهید خواند:

اسانس خوراکی از جمله پر استفاده ترین افزودنی های خوراکی است. در اغلب محصولات صنایع غذایی و دارویی از اسانس خوراکی مایع استفاده می شود. اسانس ها را اغلب از انواع گیاهان و میوه ها و خشکبار تولید میکنند. اسانس های میوه ای بسیار متنوع هستند. از جمله این اسانس ها میتوان به اسانس لیمو، سیب، پرتقال، موز، توت فرنگی و … اشاره کرد. علاوه بر اسانس های میوه ای، اسانس قهوه ، اسانس دود ، اسانس های دارچین و وانیل و نارگیل و پسته و بادام و … نیز در بازار یافت میشود.

تاریخچه استفاده از اسانس

استفاده از عصاره، اسانس ها و طعم دهنده های به وجود آمده از گیاهان در زمان های بسیار دور به منظور بهبود سلامتی و ایجاد طعم و عطر رایج بوده است. مصریان ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد از عصاره گیاهان معطر به منظور استفاده های غذایی، آرایشی و مومیایی کردن فراعنه بهره میبردند.  در کشور چین بهره بردن از گیاهان دارویی و مواد طبیعی قدمت چندین هزار ساله داشته. و از مواد روغنی در گیاه درمانی و مراسم های سنتی و مذهبی استفاده می نمودند. در یونان و روم قدیم به جهت معطر نمودن بدن و تسکین درد استفاده می شده است.

در طب سنتی ایران نیز از اسانس نعنا، بید مشک، زیره و … استفاده های زیادی در بهبود بیماری ها به خصوص درمان بیماری های معده و موارد بسیار دیگر داشته است.

انواع اسانس ها

به کلی اسانس ها را میتوان به دو دسته اسانس خوراکی و اسانس شیمیایی تقسیم نمود. این دو اسانس باهم تفاوت هایی داشته و مواد تشکیل دهنده متفاوتی دارند. اسانس غیر خوراکی در تولید محصولاتی مانند شمع و خوشبو کننده ها و … استفاده می شود .اسانس ها تداعی گر عطر و رایحه ی مواد متعددی بوده و عطر و طعم واقعی از میوه ها (پرتقال، توت فرنگی، لیمو، بلوبری و…)، مغزها (گردو، پسته، بادام و…) و دانه ها (هل، قهوه، کاپوچینو و…) را دارا هستند.

مشاهده کنید : لیست قیمت انواع اسانس خوراکی

نحوه استفاده از اسانس ها

امروزه بهره گیری از اسانس ها بسیار رواج یافته و دسترسی به آنها ساده است. در واقع تنها با افزودن چند قطره میتوان مزه و طعم دلپذیری به محصولات داد. اسانس ها اغلب بی رنگ هستند به خصوص هنگامی که تازه تولید شده باشند. ولی به مرور زمان اکسید شده و در نتیجه تیره می گردند. به همین علت به منظور جلوگیری ازین تغییرات میبایست اسانس ها را در جای خنک و خشک و در ظروف مات و سربسته و جای بدون نور نگهداری نمود.

کاربرد های اسانس ها

اسانس ها از نظر کاربرد به سه دسته تقسیم میشوند.

  • اسانس هایی که در صنایع دارویی کاربرد دارند.
  • اسانس هایی که درصنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند.
  • و اسانس هایی که در صنایع غذایی و نوشیدنی استفاده می شوند. در انواع آب میوه ها ،پاستیل ، ژله، چیپس، آبنبات و … از اسانس های خوراکی استفاده میشود.

اسانس ها غالبا به منظور طعم و عطر دار کردن محصولات غذایی کاربرد دارند. در حقیقت امروزه اسانس ها از جمله پرمصرف ترین افزودنی ها در تولید محصولات خوراکی، بهداشتی، دارویی، آرایشی و … هستند. و کمتر محصولی را میتوان دید که در آن اسانس به کار نرفته باشد. تعداد فراوانی از محصولات خوراکی که طعم و عطر مطبوعی دارند، دارای اسانس هستند. تولید و مصرف اسانس های خوراکی سابقه دیرینه داشته و در همه دنیا از اسانس ها بهره میبرند. یکی از بیشترین موارد استفاده از اسانس به عنوان مواد اولیه آرایشی و بهداشتی است. در شامپو، صابون، لوسیون، خمیر دندان و … از اسانس ها بهره میبرند.

ویژگی های اسانس ها

1- اسانس ها بی رنگ هستند. اما پس از مدتی در مجاورت هوا، اکسید گشته و تیره رنگ میشوند.

2- اسانس ها قابل تقطیر هستند. و میتوان آنها را از روش تقطیر کردن استخراج نمود.

3- ترکیبات اسانس ها، بر خلاف روغن های ثابت از اسید چرب و استرهای گلیسیرین ساخته نشده است.

4- اسانس ها ترش و فاسد نمیشوند. و فقط در مجاورت هوا تغییر رنگ میدهند.

5- ترکیبات شیمیایی انواع اسانس ها، با توجه به روش استخراج، محیط و خود گیاه و محصول متفاوت است.

6- اسانس ها میتوانند خاصیت ضد میکروبی، ضد التهاب و ضد اکسیدان داشته باشند.

7- اسانس های خوراکی در زمینه صنایع غذایی و دارویی پر استفاده هستند.

9- از اسانس ها در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز استفاده میشود.

مواد تشکیل دهنده اسانس ها

اسانس ها میتوانند از مواد مختلفی تشکیل شده باشند. مواد عمده تشکیل دهنده اغلب اسانس ها به شرح زیر است :

  • تیمول
  • کومین آلدهید
  • آلفا پینن
  • بتا پینن
  • ژر ماکرن
  • لینالول
  • کارواکرول

دوز مصرفی

دوز استفاده از اسانس ها در محصولات مختلف غذایی با یکدیگر متفاوت است. و به طور کلی میتواند حدود یک دهم درصد تا یک درصد در محصولات مختلف باشد. برای مثال در محصولات لبنی مثل بستنی دوز استفاده اسانس حدود ۰.۰۵ است.

ماندگاری

وقتی از ماندگاری اسانس ها صحبت میکنیم، منظور طعم و عطر محصولات آنها در بازه های زمانی مختلف است. این ماندگاری با توجه به محصول غذایی، فرمول، نوع استفاده و ماندگاری محصولات غذایی میتواند متفاوت باشد.

قیمت اسانس خوراکی

انواع اسانس های خوراکی با توجه به میزان سفارش، برند و … دارای قیمت های متفاوتی هستند. که شما میتوانید قیمت های به روز این اسانس ها را در لینک زیر از وبسایت آی فودز مشاهده نمایید.

مشاهده کنید : لیست قیمت انواع اسانس خوراکی

خرید اسانس خوراکی

شما میتوانید انواع محصولات صنایع غذایی مورد نیاز خود را به آسانی از طریق سایت آی فودز تهیه کنید. برای دریافت مشاوره تخصصی و اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

اسانس خوراکی چیست؟

اسانس یک افزودنی خوراکی برای بهبود طعم و عطر خوراکی ها است.

کاربرد اسانس خوراکی در چه مواردی است؟

کاربرد اسانس مایع عموما جهت طعم دار کردن و معطر کردن محصولات غذایی است. به صورت کلی امروزه اسانس ها یکی از پرمصرف ترین و پرکاربردترین افزودنی های خوراکی، بهداشتی، دارویی، آرایشی و …

اسانس خوراکی از چه چیزی تهیه میشود؟

اسانس ها را اغلب از انواع گیاهان و میوه ها و خشکبار تولید میکنند.

اسانس خوراکی در چه چیز هایی استفاده میشود؟

به صورت کلی امروزه اسانس ها یکی از پرمصرف ترین و پرکاربردترین افزودنی های خوراکی، بهداشتی، دارویی، آرایشی و … هستند. و کمتر محصولی را خواهید یافت که در ترکیبات آن اسانس به کار نرفته باشد. تعداد زیادی از فرآورده های خوراکی که بو و طعم مطبوع دارند، دارای اسانس می باشند.

اسانس خوراکی از کجا بخرم؟

مشاوره رایگان و خرید مطمعن و آسان در وبسایت آی فودز به شما کمک میکند که محصول مورد نظر خود را یافته و آن را با مناسب ترین قیمت و کمترین زحمت خریداری نمایید.

مقالات مرتبط
3.5 2 رای ها
امتیاز دهید
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آرش رحیمی
آرش رحیمی
2 سال قبل

سلام
وقت بخیر
معیار های خاص انتخاب طعم دهنده ها چه چیزی غیر از طعم هست؟ مثلا غلظت و … متغیر و تاثیر گذار هستن؟