ورود الکتروموتورها سبب ایجاد تحولات عظیم در صنایع مختلف بهخصوص صنایع غذایی شده است. بهکارگیری تجهیزات جانبی و مدارهای مختلف در صنایع غذایی سبب شده تا برای انجام روند پمپاژ نیاز به پمپ داشته باشید. پمپها در انواع مختلف با کاربردهای متفاوت عرضه میشوند که هرکدام برای صنایع خاص کاربرد دارند. از مناسب ترین پمپ های صنعتی برای کارخانه های صنایع غذایی میتوان به پمپ دنده ای، ساید چنل و پمپ خانگی اشاره کرد.
اهمیت انتخاب پمپ مناسب در صنایع غذایی
پمپها نقش مهمی در سیستمهای صنعتی دارند؛ زیرا میتوان از آنها برای جابهجایی سیالات و انتقال آنها استفاده کرد. پمپها میتوانند بر کارایی و بهرهوری یا حتی میزان هزینههای عملیاتی در صنایع مختلف تأثیر زیادی بگذارند؛ بنابراین انتخاب پمپ در صنایع شیمیایی تا صنایع غذایی و دیگر صنایع دارویی، آبوفاضلاب، نفت و گاز و… اهمیت بسیار زیادی دارد.
انواع پمپ های صنعتی مناسب برای صنایع غذایی
پمپها با توجه به کاربردها و ویژگیهای خود در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شدهاند. پمپها را باتوجهبه نحوه عملکرد آنها میتوان در انواع مختلفی چون پمپهای دندهای، خانگی و ساید چنل دستهبندی کرد. در ادامه مطالب به بررسی کاربردیترین پمپهای صنعتی برای کارخانههای تولید مواد غذایی و ویژگیهای هرکدام از این پمپهای صنعتی خواهیم پرداخت:
پمپ دنده ای: کاربرد و ویژگی ها
از مناسبترین پمپهای صنعتی برای کارخانههای صنایع غذایی و وسیلههای انتقال سیال در صنعت میتوان به پمپ دنده ای اشاره کرد. شما میتوانید برای وسایلی که نیاز به فشار بالا دارند از پمپ دندهای استفاده کنید.
پمپ دندهای از خانواده پمپهای جابهجایی مثبت است که حرکت آن برخلاف سایر پمپها بهصورت دورانی است. پمپاژ روغن، رزین، رنگ و سایر محصولات غذایی با ویسکوزیته بالا از کاربردهای مهم این نوع پمپ است. از دیگر کاربردهای آن نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سوخت و روغن خودرو
- سوخت و روغن پرندهها
- صابون مایع
- روغنهای هیدرولیک
- غذاهای خوراکی و حیوانی
- گردش روغن داغ در مقیاس کوچک
- حلالها و الکلها
از ویژگیهای این نوع پمپ نیز میتوان به سهولت در استفاده از آن، تعمیر آسان هنگام خرابی پمپ، کاهش احتمال کاویتاسی، قابلیت اتصال بسیار آسان با رزوه و فلنچ، قابلاستفاده جهت پمپاژ انواع سیالات با ویسکوزیته متفاوت، سرعت بالای عملکرد و دارای جریان پیوسته و بدون پالس آن اشاره کرد.
پمپ خانگی: نقش آن در بخش های کوچک تر صنایع غذایی
پمپ خانگی از پمپهای صنعتی مناسب برای بهینهسازی خطوط تولید صنایع غذایی است که جهت تأمین آب با فشار مناسب کاربرد دارد. این دستگاه برای واحدهای مسکونی یا مناطقی که فشار آب ضعیفی دارد، مورداستفاده قرار میگیرد. پمپهای خانگی با مکش آب از منابعی چون چاهها، مخزن آب و… فشار آب را به حد مطلوب میرسانند و آب را به تمامی واحدهای مسکونی انتقال میدهند.
هنگام خرید پمپ خانگی میبایست به نکاتی چون تعداد طبقات ساختمان، سن ساختمان و برند پمپ توجه کنید. همچنین پمپهای خانگی هستند که در صنایعی چون کارخانهجات، آتشنشانی، پتروشیمی و پالایشگاهها جهت تأمین آب مورداستفاده قرار میگیرند.
ساید چنل: مزایا و کاربرد در خطوط تولید صنایع غذایی
ساید چنل از تجهیزات حیاتی در صنایع غذایی است که با عنوان بلوئر ساید چنل شناخته میشود. این دستگاه برای تهویه گازها و هوا کاربرد دارد و میتواند هوا را با فشارهای مختلف انتقال دهد. از ساید چنل میتوانید در صنایعی چون نساجی، بستهبندی، تصفیه آبوفاضلاب، پرورش ماهی و میگو و ماشینآلات خودروسازی استفاده کنید.
ساید چنلها به دلیل قیمت اقتصادی، عملکرد بالا و توانایی برای تولید فشار بالا و دبی کم برای تهویه و مکش هوا در این صنایع بهترین انتخاب است. از مزیتهای این دستگاه صنعتی نیز میتوان به کمصدا بودن آن اشاره کرد. همچنین ساید چنل نگهداری بسیار آسانی دارد و عمر آن در مقایسه با تجهیزاتی چون بلوئر سانتریفیوژ بسیار طولانیتر است.
فاکتورهای کلیدی در انتخاب پمپ صنعتی برای صنایع غذایی
پس از بررسی مناسبترین پمپهای صنعتی برای کارخانههای صنایع غذایی بهتر است با نکات کلیدی جهت خرید انواع پمپ آشنا شوید. در ادامه مطالب به بررسی فاکتورهای کلیدی در انتخاب پمپ صنعتی برای صنایع غذایی خواهیم پرداخت.
بررسی نوع سیال و ویسکوزیته آن
برای انتخاب پمپ صنعتی باید به نوع سیال و میزان ویسکوزیته آن توجه کنید. ویژگیهای سیال چون حساسیت به آلودگی، ویسکوزیته، دما و میزان خورندگی از عوامل مهم برای تعیین نوع پمپ است. در صنایع غذایی تغییرات در بافت و ترکیب مواد از اهمیت بالایی برخوردار است و در صنایع شیمیایی نیز باید به میزان مقاومت پمپ در برابر عواملی چون خورندگی و… توجه زیادی شود.
همچنین در خرید پمپ صنعتی باید به خواص سیال چون دمای سیال، چگالی نسبی، ظرفیت پمپ و دبی جریان، فشار بخار، غلظت مواد جامد، اسیدیته یا قلیایی بودن مواد و درجه سایندگی مایع توجه کنید. با توجه به این نکات میتوانید پمپ با ظرفیت و دبی متناسب و پیکربندی و اندازه مناسب را خریداری کنید.
مقاومت در برابر خوردگی و آلودگی
پمپهای صنعتی باید مقاومت بالایی در برابر سایش، آلودگی و خوردگی داشته باشند. میزان مقاومت هرکدام از پمپها به ویژگیهای ساختاری و تکنولوژی پمپ، روشنایی و نوع طراحی آن بستگی دارد. مقاومت بالای پمپ در برابر خوردگی و سایش میتواند سبب افزایش طول عمر آن شود و نیاز پمپ را به تعمیر یا تعویض قطعه کاهش دهد.
ظرفیت و دبی مورد نیاز در خطوط تولید
کارایی، راندمان، فشار و ظرفیت پمپ نقش مهمی در انتخاب و خرید آن ایفا میکند. پمپ باید دارای ظرفیت مناسب برای برآورد نیازهای جریان مایع و قادر به تأمین فشار سر بالا باشد. کارایی بالای پمپ نیز میتواند بر افزایش انرژی آن و کاهش هزینههای عملیاتی تأثیر بگذارد.
کاربردهای متنوع پمپها در صنایع غذایی
از کاربردهای پمپ صنعتی در صنایع غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتقال مواد اولیه: در صنایع غذایی میتوان برای انتقال مواد اولیه چون شیر، روغن، شکر و… به مخازن مختلف از پمپ استفاده کرد.
- میکس و امولسیون: در برخی کارخانهجات صنایع غذایی از پمپ برای میکس کردن و یکنواختسازی مواد استفاده میشود.
- تزریق مواد افزودنی: برخی مواد چون مکملها، رنگها و… در فرایند تولید باید به مقدار کافی با سایر مواد ترکیب شوند که برای سهولت در انجام این کار میتوان از پمپهای مخصوص استفاده کرد.
- تخلیه محصولات نهایی: پمپها میتوانند به شرکتها در زمینه تخلیه و بستهبندی کمک فراوانی کنند و محصولات بستهبندی شده را به خطوط مربوطه انتقال دهند.
جمعبندی
در دنیای صنعتی از پمپها برای عملیات مختلف در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و… جهت تأمین آب، انتقال سیالات، تهویه هوا و تجهیزات پردازشی استفاده میشود. پمپها از اجزای مهم در فرایند پردازش و تولید مواد غذایی هستند که کاربردهای گستردهای در این صنعت دارند. از کاربردهای پمپها در صنایع غذایی میتوان به تزریق مواد افزودنی، میکس و امولسیون، انتقال مواد اولیه و… اشاره کرد. ساید چنل، پمپ دندهای و پمپ خانگی از مناسبترین پمپهای صنعتی برای کارخانههای صنایع غذایی هستند که میتوانید آنها را با مناسبترین قیمت از گذرگاه صنعت و تجارت ایران تهیه کنید.